Balans

Hoppande värk.......Är det nån mer än jag som har/haft det ?Ena dan ont i hela kroppens muskler nästa dag bara ett ben,en dag senare nästan ichiasvärk i benen och ryggen.KONSTIGT!Idag har jag "bara"ont i höger sida av överryggen ,om det nu kan heta så?
Fast mycket piggare mår jag och har faktiskt inte gnällt på en hel dag.Känn på den!
Var och träningstävlade på klubben i vbg med oskar,han var jätteduktig på tandvisningen(det är det som jag är allra mest orolig för )så naturligtvis var jag mycket mera avslappnad efter det och då gick det BRA enligt mitt uppsatta mål.Det enda som var "lite "dåligt var att han tjuvade på inkallningen,men det är ju en bagatell tycker jag,ska bara göra honom lite mer intresserad av mig så han inte tappar fokus när jag lämnar och sen yrar till det och inte vet vem som öppnar munnen jag eller tävlingsledaren(nu i dag trodde han det var jag...fel.)I övrigt var han riktigt balanserad (vi hade ju FÖRSTÅS balanserat ihop oss med gos och kel  innan.NJA han ville inte riktigt hålla om apporten heller ,men den var inte till hans size av mun,klämde läpparna)OCH JAG VAR SÅ NÖJD  med honom och mig med förövrigt som inte glömde balansen och focus.Hoppas det blir likasamma på lördag.Ska in till fbg bk imorgon och träna lite också.
Annandag påsk ska Karin komma från gbg med sin bushund och vi ska träna spår och lite lydnad på pamelas egen appellplan.DET ska bli skitkul.Karin träffade jag på adventslydnaden,det var den gången båda våra hundar var olydiga och busiga och dagen var längre än längst och vi snackade hela dagen lång i denna olidliga väntan som var.TUR att DET var så för det ska bli väldigt roligt att träffa henne igen och så att vi kan hjälpa varandra med våra grabbar.
Nu ska mamsebamse lägga sig på soffan och slappa resten av kvällen(säkert intryckt i ryggdynan av Oskar och med Håkans snarkningar i örat)och njuta av att vara L.E.D.I.G imorgon.NATTI.

TRAMSIGHETER

Måndag avklarad och idag låg det en lapp från städpolisen EVA H IGEN! Tredje måndagen på raken??????????????????
Men idag tog jag upp det med Goa Gittan (min chef)när hon ändå kom och gav mig papperna om fast anställning att skriva på(nu är det ju INTE så att jag längtar efter att få fast anställning på det jobbet(sörse).Jag sa som jag känner att -Det här arbetet är tillräckligt slitsamt och tråkigt,utan att man varje måndag skall finna en tramsig lapp om att det "är fläckar nånstans".OM man som Denna EVA H dessutom vägrar att prata MED mig utan hänvisar till att vi ska ha kontakt via lappar i framtiden med,så tjurar jag till ORDENTLIGT.TRAMS,TRAMS,TRAMS,ÖVERSITTARFASONER,LÖJLIG LITEN BITTER MÄNNISKAS VERK.
GITTAN SKULLE TA ETT SNACK MED HENNE OCH JAG HAR BETT GITTAN OM FÖRFLYTTNING SÅ FORT DET FINNS NÅN SOM VILL BYTA ELLER OM VI FÅR NÅT MERA UPPDRAG.OCH DET LOVADE GITTAN,DELS FÖR DENNA MÄNNISKA SOM TYDLIGEN INTE TÄNKER SLUTA MED SIN MOBBING OCH DELS FÖR ATT DET BOR DRAKAR PÅ OMRÅDET MED SOM INTE ALLS ÄR MOGNA SIN MOGNA ÅLDER.
NU TILL NÅT HELT ANNAT OCH MYCKET TREVLIIGAR:Tävling med Oskar till helgen och nu spurt-tränar vi.Han är väldigt duktig och vi har ju tränat i falkenberg,varberg i skogen hemma och tillochmed med skott i närheten,så lite hopp har han gett mig.HOPPAS verkligen han kan få visa HUR DUKTIG HAN EGENTLIGEN ÄR!!!!
MEN så är det det där med mattens tävlingsnerver!!!!!!MEN det ska vi ju snart råda bot på md Jörgens hjälp.


I älgakungens sal.

Det händer ibland att jag tidigare än tuppen gal,tar mig ut i morgonkylan går välkända stigar genom gryningskogen upp till kolarmosen och kan ana mig till under morgonljusets trädtoppar att här i det dunkla mossiga riket finns en stor aktivitet under nattens timmar.Ser nästan svanstippen på ett lite trögt troll som åter kryper ner under trygga mossgröna stenen i älgakungens sal.
Disiga kyliga mornar är klart rensande för virriga trötta hjärnan min,tankar klarnar och kryper fram ur gömda skrymslen .Allt får en förklaring i den våta kalla dimmiga  nyvaknade naturens kraftfulla helande makt.
Inget har som naturen en sån helande kraft så att man vaknar upp igen till ett vackrare vardagsliv i denna stressens värld.Allt känns lättare att klara ,om man en sekund av sitt liv hängett sig till egna tankar i ostört naturrum.Om man då ockå har lilla hjärtehunden vid sin sida ,precis som man alltid har men speciellt då,när jorden vaknar känns det extra tydligt  att bandet till min bästa vän kan aldrig brytas så länge vi andas och lever det liv vi fått.Förvaltar detta liv på för oss bästa sätt,det är vårt ansvar mot oss och vår jord och mot varandra.
Vårt ansvar mot oss själva bör vara ett inte låta bli att göra saker vi vill,saker som kanske ibland kan te sig farliga eller dumma.
MAN MÅSTE VÅGA FÖR ATT VINNA.MAN MÅSTE VÅGA ,KASTA SIG UT UTAN SKYDDSNÄT,VÅGA TAPPA GREPPET.DET ÄR LIVETS UTMANING OCH NÄR MAN VÅGAT ,HAR MAN I SAMMA STUND VUXIT SOM MÄNNISKA ETT STYCKE.FÖR ATT SEN TA NYA TAG OCH VÅGA MERA.
DET VI INTE GÖR I LIVET ,DET ÄR DET VI KOMMER ATT ÅNGRA.VI KOMMER INTE ATT ÅNGRA DET VI GJORT.
Efter en sån berikande promenad i skogens salar med trollena vid min sida så vågar jag "nästan" allt.
EN trevlig helg till er alla från mig som har vågat en hel del,men som har mycket kvar att våga.

Nu vet jag.......

Har ju varit så inihelsike irriterad,arg och gnällig hela veckan lång.....Jag vet varför nu......Nån influensatyp har slagit sig ner i mina blodbanor och mina muskler.Har ont,ont ,ont när jag rör mig,när jag inte rör mig,dessutom snorig,fryser och svettas omvartannat,yr i huvudet(mer än normaltillståndet hos pamsan) så idag orkade jag inte längre utan åkte hem efter första jobbet och lämnade Stegerudarna utan städning....Orkar inte alls mer just nu.
MEN sablans skönt att veta att min irritation härör från nåt som man kan förstå.
Ska strax krypa ihop på soffan ihop med oskar och försvinna in i dimmorna ,har proppat i mig lite värktabletter,plus en shot på vitlöksklyftor/honung och vatten(birgittas goda råd i går på träningen,men pussar av håkan brinner nog inne idag).


DEN HÖGSTA LYCKAN I LIVET ÄR ATT BLI ÄLSKAD FÖR DEN MAN ÄR.
ELLER RÄTTARE SAGT-ATT BLI ÄLSKAD TROTS DEN MAN ÄR.

EN VARM TANKE

Godermorgon alla !Jag lever om än med ont i magen och i axlar och rygg.Vad fan håller JAG på att rasa ihop?
Idag blir dagen inte riktigt så slitsam som må-ti-dagarna,MEN roliga blir dom inte.JA,JA Jag ska sluta gnälla snart,MEN det är iallafall lite skönt att få skriva av sig sitt uppdämda missnöje och det är väl lämpligt i detta forum ,som ju är MIN blogg.
Tänk på att:
MAN KAN SOLA SIG EN HEL DAG
I EN VARM TANKE.TILL ER ALLA SOM BETYDER  MYCKET FÖR MIG,JAG TÄNKER VARMA TANKAR OM ER.

puff me!

Jag piggar upp mig själv en smula med detta klipp.Nä nu är jag inte på humör alls!Trött!Grinig!Sur!Arg!Tjurig!Ovillig!Fryser!Trög!Ful!FET!Gammal!Blek!
HELA kittet,helt enkelt.Det är nu det skulle behöva hända nåt riktigt roligt för att vända den negativa trenden i pamsans liv.......SOM ETT NYTT JOBB!
PLEASE,ge mig en puff framåt,en puff till framtiden,en liten eller stor anledning att dra på smilbandet.NÅT,SNÄLLA!

Inte bästa dan

Jag tycker INTE om ERIC GADD...........Vill INTE höra den sämsta rösten av alla artister vi har i sverige,VILL INTE.Jag går med hadsfree i öronen hela dagen för om möjligt ha "lite" roligare på jobbet ,tcker att Radio Halland är helt ok att strölyssna på .MEN varför i hela världen ska dom spela ERIC GADD ideligen för.>Nu bojkottar jag den kanalen ett tag.

Tycker också att vi har det SÄMSTA bidraget genom alla tiders musiktävlande att bidraga med i år....RIKTIGT MUGGIG låt som aldrig ens kan klara kvalet .Isåfall ska jag äta två hekto av oskars torrfoder. 
De var det!
Wanja Lundby-Wedin!Man kan undra VEM som lurat henne?
Ja   Hon" påstår" ju att hon blivit lurad ,men min fråga till dig wanja är och blir ,HUR kan du vara så arrogant att du tror DU kan lura alla LO:s medlemmar med den meningen?Samt att det är RIKTIGT dålig stil att inte kunna be om URSÄKT,din käpprövade "ofelbara" kvinna.Jag skulle nog våga påstå att du är riktigt rökt nu.Åtminstonde så har nog de flesta medlemmar tappat ALLT förtroende för DIG.AVGÅ!

Träffade sötaste lilla bäbigriffonen idag,sex veckor gammal och söt som det sötaste lilla trollet,träffade hans söta mamma,pappa,husse och karin-matten också ,var ett tag sen jag träffade dessa goa människor,lilla troll-vappisen ska flytta till Spanien med Sanna. Fruktansvärt söt liten hund,fantastiskt söt liten hund.....Grattis Sanna ,det blir en ära att få ha en sån i sin familj.

Jag blir ARG,när jag inte trivs med mitt slitiga jobb,ännu mer förbannad blir jag av små äckliga notisr i mitt block på jobbet....typ "det är kladdiga trappsteg på kandidatvägen 16-18" undertecknat anonyma Eva H.Jamen vad fan är det för petitesser?Kom igen om jag glömmer en hel trappuppgång.Det här är bara ren och skär löjlighet.TRAMS!

Nu ska jag lägga min ömmande kropp på soffan en halvtimma och börja njuta av in ledighet imorgon.S.K.Ö.N.T

Mutta.

Sitter här mitt i natten,medans hela huset sover ,låg en stund och lyssnade på blåsten utanför mitt fönster.Det är för mig något visst med vind som tar tag i huset så att det viner,visslar,och tjuter .........Jag tycker det känns väldigt skönt att lyssna på,blir lite trygg av det.Kanske är jag konstig som tycker så ,men tror att eller vet att det ger mig en flash bakåt till när vi bodde på platsarna med mamma och hos mormor på Slätter,låg många nätter och lyssnade på vinande stormar inne i värmen och tryggheten och visste att inget ont kunde hända mig. 
MEN inatt kunde jag inte finna ro att somna,kan ha med att göra att jag somnade som en gris när jag återvände från Malmö  med svansen hängandes mellan benen för att det känns SNOPET  när vovven inte var på humör idag,utan återupptog sin FULA ovana att ha en egen åsikt och högt och tydligt tala om för domaren att idag visar JAG INTE mina tänder för dig din dumma gubbe.SÅNT blir man också trött av.Men jag sov ju från kl.17.00 till kl24.00 ,så nu sitter jag här med straffet för det.Skulle tro att det blir segt på jobbet imorgon,men,men det får väl gå.
I fredagskväll var Sofie,Roland,Meja,Tira och Julia här och käkade(Sjömansbiff,och kladdkaka)Meja har blivit en sån förståndig liten flicka(6 år till sommaren)och frågar allid när hon får sova över här,det får hon precis när henne mamma vill.Lilla Tira ger oss många goda skratt och i fredags så frågade hennes mamma vad hon har på huvudet.EN MUTTA,sa tira helt tvärsäkert ,ja det kan man också kalla mössan.Hon höll fast vid detta hur många gånger vi än frågade så då är det så.Julia stannade lite längre än fam.Gemrud och vi satt/låg i soffan och myste.
Lördagskvällen fick vi Sara som matgäst(Tjocka rev,håkan lagade maten).Vi somnade tidigt på kvällen typ när Robinsson började,så jäkla trista var vi.
Maddah och Nisse kom hem från fjällen i går ,men jag har inte hunnit prata med dom ,fast jag är välinformerad om att det har varit najs och alla ben är intakta .Maddah jag ringer dig i morgon min skatt.

LÖRDAG

Uppskattar JAG ledighet? Jo,lika självklart som att solen stiger över skogen varja dag(även om den inte syns alltid).
IDAG är jag ledig och fri som fågeln,eller kanske inte riktigt SÅ fri men min frihet räcker åt mig och mina behov.
Skuttade upp i ottan ,satt på trappan en stund fylld av vördnad inför naturens uppvaknande,fåglana tokigt drillande efter kärlekspartner.Jag ÄR lika lyckligt ödmjuk VARJE vår som jag får uppleva,det är den tid på året som jag VERKLIGEN får belöning för att jag stått ut med den trista gråa årstid som varat alltför länge.
SLÄPP PAMELA LOSS ,DET ÄR VÅR!.................Det kanske inte är så klokt att göra! Det är då hon far iväg till VARENDA planskola och fröhylla innom tio mils radie......OCH DET BLIR INTE BILLIGT!!!!!!  MEN det är ju så SKOJ!    DET finns så mycket jag vill ha i min trädgård och otåligheten är enormt stor.........VÄX alla mina plantor,så jag får se vad ni har innom er!      
Jag tassar ,jag smyger runt i min "naturpark",spanar och petar på knoppar och blad.VAD ÄR det förnågot som kommer där ? Är det en blomma som sattes i fjol eller är det en ny lite vildsådd planta?
ÅH,det är en härlig tid jag har framför mig!
Dom stora projekten i trädgård och hus är i år:Håkans drömdamm(där han kan ha sina agnfiskar ihop med mina lite färggladae firrar)med tillhörande konstgjord bäck.OCH en anledning för MIG att anlägga sten/grönytorna runt om.Nästa projekt är husmålning,vilket är av nöden tvunget och då blir det svårt för det finns hundra års färg inmålat i ytterväggarna med allt vad det innebär som att :Ska vi skrapa av all gammal färg eller ska vi måla på ?MITT alldeles egna projekt är fortfarande min anläggning av trädgårdsland som man kan odla allt från potatis till kronärtsskockor och sparris.MÅSTE HA INHANDLAT EN JORDFRÄS,för gräva allt det för hand finns varken inresse eller ork till.
Imorgon fyller min ende bror år och med sorg och saknad så måste jag säga att vår kontakt är ynkligt liten,fast att han högtidligt lovade när mamma dog att vi skulle ses och ha mera kontakt än vi haft de senaste åren ,men så blev det inte.Han är ju det enda levande band jag har till min älskade mamma,så DET är jag lessen över.Iallafall GRATTIS UFFE,jag önskar dig en fin och bra födelsedag och hoppas att vi kanske kan träffas "lite oftare" NÄSTA år då.

pinsamma saker

Av någon anledning som jag INTE känner till har jag genom livet haft lätt för att hamna i mindre och MERA pinsamma situationer.
I ett led av Pamsans bekännelser släpper jag en som idagsläget när man tänker/pratar om det ÄR hysteriskt roligt,men som då var VÄLDIGT,VÄLDIGT pinsamt.

Jag och Julia bodde i Veddige(av alla ställen) ,jag gick då på Komvux och läste in gymnasiet och Julia som var fruktansvärt skoltrött och många gånger osams med sin mamma var i skolan när det passade henne.Nåja det var inte det jag skulle tala om ,men julia har med saken att göra iallafall.
En dag före en lektion gick jag på stan för att göra lite inköp och i godan ro spatserade jag omkring i olika affärer och kollade.Jag tyckte väl att människorna jag mötte såg ovanligt glada ut och tittade lite roat på mig,men,men brydde jag mig ,nope.Gick väl i stan ca en timma ,sen till skolan ,vi jag och mina girls stod ute på skolgården och pladdrade om allt NÄR jag tittade ner på min jacka och vad tusan .VAD är det som hänger där?Tror knappt mina ögon!DÄR HÄNGER ETT PAR RÖDA PORRIGA TROSOR(SOM JULIA FÅTT I JULKAPP AV NÅN ),DOM HÄNGER FULLT SYNLIGA OCH DINGLAR I KARDBORREBANDET PÅ FRAMSIDAN AV JACKAN I BRÖSTHÖJD UNGEFÄR.Dom var KLAR-röda och glansiga och SYNTES verkligen...........FATTAR NI ?,jag har gått med dom dinglande på jackan hela tiden i alla affärer jag varit i .Ett par RIKTIGT glansigt röda trosor dinglande för varje steg jag tog.LENA och MARIA bröt ihop totalt när dom förstod hur det hela sett ut .
DET VAR INTE KONSTIGT ATT ALLA SÅG VÄLDIGT ROADE OCH GlADA UT PÅ STAN NÄR DOM MÖTTE MIG.
Tänk vad många jag gjorde glada DEN dan.
(jag hade tvättat jackan ihop med trosorna och då hade dom fattat tycke för varandra,tydligen.)

VÅR,vår ,vår,vår,vår.....NU är det på riktigt.....

Våren har kommit till mig och mitt liv.Idag var det helgott väder,solen strålade från en klarblå himmel.Satte mig helt lyrisk ute i trädgårdsmöblerna och drack en kopp kaffe på morgonen....Så jäkla skönt.......Visseligen så var det lite kylslaget i vinden ,men på trappan var det ljuvligt,soligt,varm och mysigt.
Planterade mina pelargonior i ny fin god jord,så nu är det bara att växa till sig som gäller för dom.Planterade lite fint utanför kökstrappan ......Så härligt att äntligen få sätta händerna i jorden igen.
Städade en snabbis och sen for jag och oskar till fbg.bk för att träna lite nya grepp,Han var superduktig,vi hämtade Oskars pris sen klubbmästerskapen ....ett ben ,en flaska(vad han nu ska med den till),en boll med snöre (enl bild 1)och kritiklapparna från lydnaden och appellen,men det resultatet behåller jag och Oskar för oss själva.Han som jag har ju lite stolthet.Vi gick iväg på en skog/ängs-runda när vi kom hem och han var så glad och lycklig i solens sken och blöt blev han av tjurrusningarna i vattensamlingarna.

Jag skulle försöka få en bild när han kommer mot mig ,men DET är fara för livet och i sista stund så får jag avväga om jag ska dra på mig en hjärnskakning ELLER kasta mig undan      Alltid hitills så har förnuftet segrat.SÅ SORRY   inga såna bilder idag heller.NÖJD KILLE I VÅRSOLEN MED SIN NYA FINA BOLLVINST.

"ATT ALLTID VARA EN LITEN SMULA BARN-
DET ÄR ATT VARA VERKLIGT VUXEN"
 

Är påven dum?

JUPP! Jag är ledig idag ,men sitter här klockan fem på morgonen ändå och skriver(fast det tar ju en stund så ni får det inte riktigt SÅ tidigt)
V.A.R.FÖ.R? Kan jag inte sova när jag ÄR ledig.Ingen som vet,ingen som vet.
När jag nu ändå kommit uppDet finns ju inte så mycket annat att göra riktigt än.
Skulle jobbat idag ,men så blir det inte.Måste skaffa mig ett annat jobb ,detta tar slut på min kropp.DET är så jävla slitsamt och därmed blir det InTE roligt heller.Är ju helt slut i armar och ben när jag kommer hem på em .Gick och tänkte på det igår på jobbet .Tänk om jag inte får nåt annat jobb,ska jag hålla på med detta resten v mitt liv?NIX,då dör jag hellre.Så är det.Nu kanske jag är lite väl negativ,men så är läget för dagen och jag lever i nuet,hoppas jag.
Med risk för att få hela moder jords katoliker över mig ,så måste jag ställa frågan .ÄR påven en ovanligt dum gammal gubbe?Det kommer ju ideliga "dumma" uttal ifrån den mannen.Nu senast så gäller det kondomer!Kondomer skulle enligt påven P inte vara ett sätt att hindra AIDS-smittans spridning.Vad fan har han mot kondomer? Jo det skulle ju kunna hindra att någon av guds utsända spermier ínte skulle komma fram till målet! MEN behöver dom det då,ALLTID? Jag är ganska säker på hur gubben vill att det ska gå till.Han tycker att avhållsamhet är lösningen,men sexualdriften är just en drift och mycket svår att avhålla sig från ,speciellt om man  inte har så mycket annat roligt omkring sig (som man får anta att det är i dom mest drabbade områdena).ÄR det inte viktigare att bekämpa AIDS i länder med stor spridning(och ett led i att stoppa eller minska spridningen måste väl kondomerna vara,eller?) även om PåVEN inte fattar det.HUR har han tänkt sig att stoppa smittspridning ?
NOG OM DET:Glöm inte tala om för era älskade att ni just älskar dom,en dag kan det vara försent.

Om att möta en saknad vän.

NU orkar jag skriva igen,men lite knappt är det.
herre gud vad det tog på kafterna att få sådana massor av information  som jag matats med i helgen.EN underbart givande,trevlig och nyttig kurs det var.Många nya möten med människor som inte bara är människor ,dom är boxerägare också och det skojar man inte bort.HÄRLIGT!!
En annan sak med denna helgen var att jag skulle sova över hos en person som betytt och betyder så väldigt mycket för mig.LENA.........Jag älskar dig!
Vid femtiden i lördags kväll anlände jag till källte`nska huset(stavas det så tro?Min lena har GIFT sig med sin Bosse.GRATTIS TURTURDUVOR!)Lena lagade en alldeles utsökt god kassler gryta och till det pressad potatis och rödvin som vi smuttade oss igenom kvällen tillsammans med massa gamla goa minnen från fornstora dagar.
Det är konstigt vi har inte setts på tio år och pratar inte så hemskt ofta med varandra MEN när vi sågs och jag klev innanför dörren med min multipackning så kunde vi nästan fortsätta med den mening vi avslutade vårt förra möte med.Det är när man känner så man vet att detta är en riktig vän på riktigt.DET har jag aldrig trott nåt annat heller än att det är så.Jag saknar dig i min närhet lena,sorgen var stor och plågsam när du flyttade från Halland(man kan säga att Bosse stal dig,ja,så kan man säga)Vet faktiskt inte om jag kommit över det än.HAR så svårt för avsked i alla former.det räcker att nån av ungarna är här så är det jättesvårt att säga hejdå ,är det det som kallas separationsångest?
Idag lunchade jag och ninochkan mitt i jobbet,hon bjuder alltid på fika på måndagar så idag tänkte jag bjuda igen lite så jag köpte två olika sallader och nina fixa kaffe på maten ,Vardagslyx.
Jag har tränat på balansövningar i kombination med att få tillbaka kampleksaken med Oskar ,gick kanske hyggligt,MEN det tar tid att vänta ut killen,tillsist så släpper han den och så får han tillbaks den NÄR han är i balans  DET går betydligt fortare.Vi tränade lite kontaktövningar och lite fritt följ KALAS gick det .Så har jag gjort gottigast godiset till honom.....torkad blodkorv...känn på den ullisar och mamsebamsebarnen.Vappisar är det sötaste som finnsKAN MAN BLI SÖTARE?

så blev dagen tretton

FREDAGEN DEN 13!
Jag har alltid tyckt att detdär med fredagen den 13 är skrockigt och smått löjligt.......MEN  efter det enorma oflyt som härjat med mig idag är jag villig att ändra mig ,NU.
Sladden till klockradion hade råkat hoppa ur kontakten i går och trött som jag var så orkade jag inte ställa om den ,utan skrev en lapp till den störtsäkraste väckarklockan Håkan,att han skulle väcka mig 05.15 ,la den på köksbordet och somnade tryggt.
Vaknade "ovanligt" pigg tyckte jag ,tittar på håkans klocka .....DEN ÄR 06.05.....SHIT,varför har han inte väckt mig?
Snubblar upp helt dimmig i kupan och upptäcker håkan på soffan djupt,djupt sovande.....HAN HAR FÖRSOVIT OSS!
Kom till jobbet vid halv åtta,allt gick bra fram till att jag varit och hämtat skurmaskinen Som jag skulle låna till sofie.jannicke kom och låste upp ,jag tog maskinen och skulle snabbt slänga i mig ett par korvar på macken innan nästa arbete.samtidigt passade jag på att pumpa i luft i däcken,fick inte i luft i ett framdäck,det var bara lite luft i ,befarade punka och åkte till em-te däck,lite tur hade jag dock ,eftersom dom genast  när jag lätt panikaktig förklarat mitt problem sa att  dom ska kolla.JO,det var punka och ett nytt däck fick inhandlas .när jag kom till sofie med maskinen så sa hon"MEN det fattas ju en del ,mamma."Vilket betydde att jag som inte alls skulle ha någonsomhelst användning av maskinen i fråga ,fick det stora nöjet att fixa en dejt med min chef gittan när vi alla var klara på våra olika jobb,så att jag fick den åtråvärda prylen till maskinen(sofie "HANN INTE").
Hämta Oskar ,hem laga käk,julia skulle komma och äta med oss(jovisst,vi äter alltid ,även om ingen kommer).
Hade lovat baka kakor till kursen i helgen och slängde mig över mjöl och bunkar för att verktälla det lovade brödet,men följd att det blev en hiskelig röra i det furulundska köket,Håkan kom mitt röran (han kan inte förstå hur jag kan röra till det så,MEN köket är litet och jag är virrig).Mitt i en mening riktad till Håkan så TAPPAR jag hela dubbla smeten ,RÄTT ner i golvet  eller den tippar så att det rinner utmed köksskåpen i tjock seg geggig flod av morotskakesmet,ner på Oskar som snabbt med blixtens hastighet förflyttat sig från köksbord till diskbänk utan att jag ens såg det,HAN blev glad ivarjefall.
Jag gjorde en snabbinköp av mat på Håstenshallen,skulle egentligen köpt fisk av fiskbilen,var sugen på spätta ,men dom var så magra så INTE blev det fisk idag.När jag stod i kassan på konsum så fick jag och alla andra syn på en tjej som kom  och gick förbi oss som stod ikö . Inte så konstigt om hon haft annat än BARA en morgonrock på sig och en tom kaffemugg i handen och en blick som var alldeles för långt bort från oss "vanliga" människor.Hoppas hon hittade hem igen!
Nu har vännen somnat i soffan IGEN ,Oskar ligger skavfötters med honom.Julia har åkt hem och jag skall avsluta dagen med en god film ,men innan dess ska jag packa mina och Oskars nödvändigheter ,VI ska ju Natta borta och förkovra oss i helgen.
Madde och NIsse ......HA DET UNDERBART I FJÄLLEN!

Ledig och aktiv.

Vaknade av att Håkan buffade lite försiktigt på mig och unrade"ska du inte gå upp snart ?"        NEJ! Röt hon,"jag är ledig i dag ,DET är Onsdag och jag ÄR ledig ALLA onsdagar ,Håkan."
Jag somnade om en timma ungefär ,sen var jag vaken och frukostade med Oskar.Bakade en långpannekaka,planterade och ansade mina pelargoner,Nu ska dom få växa inne i värmen tills det blir utevärme.DET var faktiskt 20 grader i solen på förmiddagen ,och jag jublar innombords.Fick gjort massa idag.Rensa upp utanför köksdörren och räfsade lite,skurade trappan och tog bort gamla fula planteringar,så nu ska det köpas lite vårlökar och sånt att sätta utanför dörren.Städat the hole house.Oskar njöt i fulla drag ,han kunde vara ute i solen och göra vad han ville undertiden som jag donade inne,sen gick vi iväg på långpromenad och det var så ,så,så skönt i solen ,vi letade lite vårtecken,krafsade bort lite löv i vitsippeskogen och vad fanns där förnågot?JO;vitsippor som stod och böjde sig lite iväntan på att det ska bli "lite" varmare.Nu ska gumman göra kålpudding till oss och Madde/Nisse som ska gästa furulundska huset ikväll för att tömma på sitt lilla vin och ölföråd som skall medtagas till fjällen på Lördag,vi vill inte se några brutna ben ,så håll isär sakerna M/N.Bjuder er på en våryster Boxer som med mycket energi har förgyllt min dag i dag som alla andra dagar.Dessutom hittade jag detta ljuvliga klipp på boxerklubben och youtube.N.J.U.TJag kan svänga hit och jag kan svänga dit.....gör om det!Passa er för mig!jag kan vifta på öronen också

Besvärliga trappor.

Tröttaste brevbäraren .....?Träffade nog honom igår när jag jobbade.Första gången han dök upp så såg jag bara en butter liten gubbe på Postverkets gula flakmoppe.Mötte honom i en trappuppgång,hal såg lite ut som om han inte var riktigt närvarande.Jag hälsade men han skruttade förbi mig med oförändrat utryck i sina uttryckslösa ögon.
Nästa möte var nästa trappuppgång,då såg jag att han rörde på munnen(jag har headsetet i mina öron)så jag drog ut en lur ur örat och, sa va?
Han suckade och sa att .......NU HAR JAG BARA 390 TRAPPSTEG KVAR!   OKEY....SA JAG .DÅbehöver du inte träna när du kommer hem.SÅ lustig var jag.MEN hans ansiktsuttryck sa mig att han var nog totalt omedveten om att jag faktiskt skojade till det lite där.NÄÄÄ.HUR skulle man orka det?Var svaret.Sen gick han vidare.Jag var en snabbis in till NINOCHKA och fick en kopp kaffe,fortsatte sen tll nästa länga som råkar vara kattla-längan(drakhuset).Imitten på det dök Brevis upp igen.Nu om möjligt ännu mera böjd och med en gråaktig ,svettig tom i ansiktet.Blicken var synnerligen tom och jag sa-----Nu har du väl snart averkat dina 390 trappor ,så du kan gå hem?
Han svarade med en nyansfri röst att......DET HÄR ÄR ALLDELES FÖR JOBBIGT ,!HUR SKA MAN ORKA DET?MAN ÄR FÖR GAMMAL FÖR DETTA!NÄR MAN KOMMER KEM SOMNAR MAN OCH ORKAR INTE RÖRA SIG SEN NÄR MAN VAKNAR IGEN!------------ETT SÅNT DJ...LA JOBB,JAG ORKAR INTE!
MEN FÖR GAMMAL?                      NEJ ,DET TROR JAG INTE(han var nog ca.40 år)att han var ,möligen för otränad för alla dessa trappor som plötsligt verkar ha kommit in i hans liv.TYCKTE FAKTISKT LITE SYND OM HONOM:

Var envis!

När jag var 20 år så hade jag min häströrelse inhyrd i ett stall i långås.I det stallet fanns det mycket häst då det drevs av en sk. hästhandlare.Det fanns två avelshingstar bla(travare).En av dom var Artic lawyer,en mycket snäll och trevlig individ.Sen fanns det en riktigt otäck jäkel som hette Diller Way och om honom och min arm skall denna berättelse handla.
En dag eller rättare kväll så blev jag beordnad att fixa kvällsutfodringen ,då stallägarfamiljen skulle på fest.
Jag gav alla hästar hö och när jag kom till Dillers box så öppnade jag dörren och tog ett tag hö med högafflen för att slänga in till honom,MEN han hann innan dess med att ta tag i min vänsterarm och slet in mig i boxen och började kasta mig runt runt i boxen UTAN att släppa taget om min överarm,jag drogs utmed cementväggen och kastades i krubban och mot gallren i boxen,det enda jag uppfattade var hans stirrande ögon och ögonvittor ,helt uppspärrade tokiga ögon,(somjag kan mardrömma om än idag),Medans han slog mig gul och blå så tuggade han i armen så fradgan rann(han trasade fullständigt sönder min muskel).Vid detta laget var jag så panikslagen och rädd som man bara kan bli,jag skrek på hjälp,men till ingen nytta,det fanns ju ingen som kunde höra mig.Denna mardröm höll på i ca 10 minuter,till sist fick jag in en knytnävsslag i ögat på honom så att han för en sekund tappade taget och jag ramlade ihop som en geleklump i ena hörnan av boxen,som tur var i den ändan som utgången var,jag kröp snabbt som ögat ut i gången och hasade mig in bakom boxdörren och drog den så nära mig jag bara kunde.Diller såg sin chans till frihet och rusade slallgången ner och ut på gården.DÅ fich stallägaren syn ¨på honom och kom ut .så rädd hade jag hitills i mitt liv aldrig varit förr.Dom ringde min mamma som kom och körde in mig och min onda kropp till akuten i varberg,jag fick sitta där många långa timmar ,röntgades(ingen fraktur)sydde ihop ett tiotal sår i huvudet(hjärnskakning).Åkte hem på natten,dagen efter så var min arm typ som Karl-Alfreds ,stor tjock och öm,Jätte-jättesvullen.....In till sjukan igen och blev inlagd på stuts.opererades och tömdes på vätska ,låg kvar för observation,vilket ledde till att jag fick den fruktade sjukhussjukan i såret.Nu var pamsan skärrad och irri´terad(tålamod är inte min grej)Jag hade ju fem hästar som skulle ridas ,köras och skötas,så inte hann jag ligga där.)Jag blev isolerad,ingen fick komma till mig utan skyddskläder,jag fick inte gå ut från rummet heller,SÅ URTRIST och irritationen växte...tillsist var jag så otrevlig och sur så jag fick min mat inburen av morsan sköterskorna vägrade.Min arm var ingen vacker syn ,hela överarmen var i en blå-grön lila färg och så infekterad att man kunde lyfta på ett skinnlock(skinnet hade lossnat från själva musklen)och se benpiporna innanför det.Nu var det ALLVAR!!!!!
Läkarna var oroliga för armen(kanske även för mig)och började prata om att amputera den,Helsike heller .DET VAR MIN ARM DOM SNACKADE OM.....Och om den bestämde jag....Dom till ockmed hade fått morsan med på detta ,visst dom skulle ta bort min arm följande vecka.....ALDRIG I MITT LIV SKULLE DETTA FÅ SKE!!!!!!! Jag var ju myndig tack och lov, då bestämmer man själv över sin kropp och sina kroppsdelar.SÅ....Jag bad att få ett snack med läkaren och sa att jag skriver ut mig på egen risk,jag vågade inte va kvar ju.Fick skriva på en massa papper och spatserade ut med min onda arm ,dock med ett löfte till sjukvården om att jag skulle gå till distriktssköterskan varja dag för omläggning och komma tillbaks om det blev riktigt illa.Javisst jag gjorde så.Jag åkte till distriktet varje morgon innan stallet och la om armen. Jag började rida igen ,armen var inte så ond nu,jag red varje dag,mockade 10 boxar om dagen och gjorda allt annat man gör i ett stall.
JAG ÄR FULLT OCH FAST ÖVERTYGAD IDAG ATT JUST DET VAR RÄDDNINGEN FÖR MIN ARM ATT FÅ BÖRJA JOBBA IGEN OCH PÅ DET VISET FÅ IGÅNG BLODCIRKULATIONEN I DEN OCH EN LÄKNING.INNOM ETT ÅR VAR DEN HELT LÄKT. MEN DEN HAR ALDRIG MERA BLIVIT LIKA STARK SOM DEN EN GÅNG VAR,MEN DEN SITTER PÅ MIG.Och DET är huvudsaken.

som om att det inte fungerar att göra nåt alls.

Har idag svårt för att få något överhuvudtaget gjort.Men har gått ur sängen,har ätit ,har gått en sväng med Oskar,innandess klätt på mig,har druckit MYCKET kaffe,Har lagt i en maskin tvätt och vikt ihopa en.Rutingrejs alltihop.Det är som att man inte kan göra nåt alls,för tankarna är hos Viktor och Ingrid precis hela tiden och är orolig för att när telefonen ringer,så kanske den fina lilla spannieln blivit sämre(om det går att bli sämre än han är).
Skriver jag dessutom virrigt ,tycker ni?
Om ni VILL veta vad som hänt viktor så kan ni läsa blogg2 på oskars hemsida http://www.123minsida.se/rolex
Vi skulle tränat för ingrid idag jag,oskar maria,rosso,birgitta zacke och jenny men så blir det inte ,Jag och maria skall träffas i dagsås och lägga spår åt varandra,något måste vi ju hitta på med denna virriga och oroliga dag.
KÄMPA på Lilla tappra VIKTOR...................

Fredag eftermiddag

Fick en helt ledig fredagseftermiddag som en överraskelse.Stefan ringde mig och meddelade att Stegerudsfamiljen låg hemma och var sjuka ,så ingen hemstädning där inte.Var klar vid halvelva tiden körde och hämta Oskar hos Ingrid som var så gullig så hon fixat Brunchen till oss ,Bacon,choritzo och ägg....fantastiskt gott när magen skrek efter mat (den fick bara en liten macka på stående fot i morse).Lite gött tjat vid köksbordet sen hem och tänka ut nån middag till i kväll,det blev lammkottletter och potatisgratäng efter lite ansträngning av kupan.
Har gått en sväng i trädgården .Mina väl utvalda svarta och vita tulpaner är oroväckande sena att sticka upp sina första blad.Dom kommer väl?
Jag och min fine Håkan hade lite tid över i morse(då tidningen inte dök upp i rättan tid) så vi jämnförde mig med OZZY Osborne..........JAG håller fullt och fast med om liheten oss emellan!Man behöver bara ha sovit en endaste natt i samma hus som mig....för att upptäcka likheten på morgonen.Jag ÄR precis lika desorienterad och virrig som man upplever honom.
LIKHETERNA ÄR FÖLJANDE:
Virrigt tal och riktning.
Lika långhårigt ruffsig.
Lika svarthårig.
Stapplande gång.
MEN där tog likheterna slut.Det som inte är likt är följande:
Kan INTE sjunga.
Är INTE rik.
Hunden skiter INTE inne.
Har sötare barn.
Knarkar INTE.
Annars tror jag att vi ÄR lika snälla.

Fredag

Tidigt som tusan på fredagsmorgonen sitter jag här och skriver,precis som om jag inte skulle ha annat för mig.Väntar på brevbäraren som av någon okänd anledning INTE kommer i vanlig tid på Fredagar(varför,måste ta reda på detta ,NU!)
Fick mejl av Trippan igår om nästa helgs upplevelser,ska bli så jäkla kul att gå på hundkurs på Alleby och för all del "SPÄNNANDE"i allra högsta grad att presentera sitt lilla miffo för alla andra .Lovade baka en eller två kakor ,för Bennyn gillar kakor sa Trippen,men vad för kaka ska bakas då ?.
Ärt jag trött innan så är det inget mot vad jag kommer vara på söndagkväll efter två fullproppade lydnadsdagar.Pratade med Lena S,och ska sova där .DET ska bli om möjligt ännu roliga ,det var ett tag sen vi träffadesHOPPAS verkligen det blir åtminstonde hälften så kul som jag tror det blir.Då är jag väldigt,väldigt NÖJD!

Vårregn............

Ett stilla vårregn faller tyst till marken utanför mitt hus.Det var våren som var på väg och därav min trötthet.
Jag blir alldeles varm och lycklig av att veta vad som ligger framför mig och alla andra nu.
Har varit ute och gått i regnet....Härligt att känna regnet i ansiktet utan att bli alldeles isande kall överallt.
Jag nöjer mig med denna lilla förändring i väderleken tillsvidare och bara njuter av det.
Imorgon är jag LEDIG som kronan på verket.Vet INTE vad jag ska hitta på ,men det blir alldeles säkert något projekt utomhus med min vackra vovve...han är hjälpsamheten boxerfierad,så allt som görs kommer gå som smort.HA!
Ska sova mig igenom gryningen ,kanske en stund till och bara slappa lungt och skönt i morgontimman,ta mitt kaffe och rostade bröd tillsammans med tidning och liksom bara vara ett slag,tycker faktiskt jag är värd den behandlingen.
Har skickat mitt mejl och fått svar....................alla nyfikenhetsstrutar där ute....svaret var glädjande tror jag ivarjefall.
NEGATIVA TEXTEN KOMMER HÄR:
Nu har jag länge nog retat mig på att INTE det finns något riktigt KÖTT i butikerna om man undantar KONSUM(HÅKANS lilla GULLHÖNA).Jag har alltid innan jag flyttade ihop med Håkan handlat på Willys.Dom har haft kött av bästa kvalitet levererat av Varbergsstyckarna och packat i butiken.MEN av nån helt underlig anledning så slutade dom med det.Det enda kött man kan hitta där är samma ÄCKLIGA kött som ALLA andra butiker i Varberg har.CENTRALPACKAT ÄCKLIGT KÖTT ÄR INGET FÖR MIG.Och nu säger nog vän av ordning att  jag skall handla hos Håkan,men jag är en fri kvinna och jag tycker det är roligt att handla på Willys(billigtmed).MEN KÖTTET INHANDLAS FÖRSTÅS PÅ KONSUM FÖR INTE;ALDRIG ATT JAG TÄNKER KÖPA/ÄTA CENTRALPACKAD SKIT:

Våren är nära nu!

längtar efter vår och sommar,det är vad jag gör nu.TRÖTT,TRÖTTARE TRÖTTAST..............JAG..............LEDIG,LEDIGARE,LEDIGAST......IMORGON......
SOMNADE KL 19.30 IGÅR .VAKNADE KL 0500 IDAG.....UTVILAD ?   NEJ!
DET ÄR VÅRTRÖTTHETEN SOM SLAGIT KLORNA I MIG OCH DET MÅSTE JU BETYDA ATT DEN ÄR NÄRA NU!   VÅREN ALLTSÅ!
JIIIPPPPIIIIEEEEEE!

Det är en smilgrop!

Människokroppen har en fantastisk skyddsmekanism,som slår till när knoppen blir alltför ansträngd.På både gott och ont skyddar din kropp dig från att minnas saker som inte bör bli ihågkommna.jag är ett levande bevis för just det fenomenet.
För det allra mesta så har det ingen som helst betydelse,men när saker som man borde kommit ihåg också är utraderade i skuggan av allt ont som inte vill kommas ihåg   det är då....som det blir jobbigt.

Jag är glad när du är glad,jag gråter när du gråter.Det är väl ungefär jag det.
Nu är det inte så att jag är lessen,deppig eller nåt sånt alls,tvärtom jag är väldigt mycket ibalans med mitt inre och yttre(även om just det kanske är en källa till oro)

Jag har nog lite åldersnoja för dagen,jag blir INTE yngre hur mycket jag än vill.MEN om jag haft en stor tillgång till pengar ,så kan man köpa sig ett vackert yttre eller ett lite yngre ,eller åtminstonde inte äldre utseende.
JULIA du får INTE säga att min skrattgrop ÄR en rynka!!!!!!      DET ÄR EN SMILGROP(den har varit där i alla tider).

Stilla gryningstimmar.

När dom första skira strålarna av gryningsljus sakta letade sig in i mitt medvetande ,låg jag bara kvar och njöt av den stillhet som finns utanför mitt fönster och som gör mig till en lugnare människa.Sakta,sakta vaknade min nattrötta kropp till liv och känslan av att jag hade hela denna vackra,otroligt sköna senvintevårdag framför mig gav mig lyckokänslor.Jag mår så otroligt bra.PLONG!!!....MITT I ANSIKTET träffar en stor BOXERTASS min nästan lika STORA näsa,för att sen piskas med en BOXERSVANS runt hela ansiktet.En glad liten gangster har också vaknat till liv,Han sover ALLTID skavfötters med mig och brukar se till så att han har sina fötter inärheten av mitt ansikte och ligga så nära mig som bara möjligt(jag kan ju försvinna annars).
Sakta ,sakta vakna och sakta gå upp ,långsamt dricka sitt kaffe i sällskap med dom bästa som JAG delar MITT liv med,är    LYCKA.......Få en riktigt god söndagsfrukost av mannen jag delar liv med,bestående av stekt ägg,bacon,en rostad skiva bröd med bregott havssalt,ost och morotsmarmelad OCH kaffe.Det är lyx för MIG.
Mitt lyxliv innehåller i dag att jag ska ta med mig kaffetermos,spårpinnar Boxeroskar samt div nödvändigheter för att lägga ett spännande spår åt hunden och sen bara sitta,gå och njuta uti skogen,samtidigt ett fantastiskt tillfälle att rensa huvudet från strunt,och se klarare på verkligheten runt mig.
Efter det har jag tänkt mig köpa jord och plantera om dom underbara mårbackapelargonierna,och Hasses rosenpelargon och blomsterlönn.Hoppas domblir lika fina som förra året.JAG ÄLSKAR MÅRBACKAPELARGONIAN OCH BLOMSTERLÖNNEN.GAMLA fina romantiska blommor som hör hemma i ett sånt hus som detta,VERKLIGEN:
MEN allra först ska jag skriva ett MYCKET VIKTIGT MEJL,ett mejl jag bara längtat efetr så sjukt mycket att FÅ skriva och som äntligen är möjligt,eftersom tjat i detta fall LÖNADE sig.GUD vad jag är LYCKLIG för detta.

RSS 2.0