vilse.

Om min hund den gode ,trevlige och tjejtjusande Oskar hade sluppit släpa på en helt katastrofalt nervös psykopatmatte så hade han säkert gått så in i norden BRA.!!!! MEN han har ju mig att släpa runt med och just nu i detta ögonblick känner ja mig som en sabbotör,för det är EXACT vad jag gör SABBOTERAR för den allra goaste och finaste boxerkillen.

SATAN, vad nervös jag BLIR!

Försöker lura mig själv litegrann,men Oskar luras man inte med.Han fattar direkt vad som är i görningen och utnyttjar situationen lite också(han är ju inte dum) .

Ja,ni fattar va? Det gick inget vidare alls idag i Bolllebygd.För det första så låg det i Världens ände och Hitta.se hade krånglat till det,så jag snurrade runt,runt,runt ett bra tag där uppe i ingenmansland innan jag äntligen i minst sagt i "grevens tid"råkade hamna rätt..Nu hade jag kommit upp i 100-puls och var redan svettig ens innan jag anmält mig.Käre barn!Som om inte det var nog fick jag naturligtvis startnummer 1,precis det som jag absolut inte ville ha!

Efter äventyret i skogen så skulle jag ju ta mig hem ca 10 mil igen och då baklänges enligt hitta.se.
maria sa att det nog vore närmare att köra över göteborg,men det tyckte jag inte lät närmre alls ,så jag startade min baklängeskörning OCH redan i första rondellen var jag väck, kom åt typ Alingsås??????NÄ dit skulle jag väl inte!Just då kändes det som om det hade hjälpt att gråta en skvätt.Tänk om jag INTE hittar hem(dessutom började bensinmätarn gå otäckt långt ner)tänk om bensinen tar slut HÄR ute i SKOGEN?
Efter ett antal vändningar och konsiga blickar från mina kära medtraffikanter så vände vi kylarn hemåt i natten jag och Oskar ,som nu sov gott i sin bur.ALLTID lika SKÖNT att se skylten VARBERGS KOMMUN,så vad gjorde det sen att vi fick köra genom VEDDIGE(otäckt) för vi var ju nästan hemma hos oss igen och där ska vi stanna till Söndag.
Önskar av hela mitt hjärta att det går bättre då.


väsktjuven!

http://www.youtube.com/watch?v=ge_uf7Qp0Q0

Liten film med okynnesoskar,Varsågoda!

Oskar vart ute och cyklade med oss runt grushålan,riktigt,riktigt skönt....Det småregnade och luktade så där härligt som det bara kan göra när det regnar lite fint en hyfsat varm sommardag.UNDERBART!
DET DRAR IHOP SIG...................Till hektisk ,nervös,orolig,EN skitkul helg i mestadels hundens tecken.
Imorgon blir det tävling i Bollebygd och det vänder sig i magen redan nu..NEJ,ach inte då!Eller?
Det är som när man sätter sig framför TV.n och skall till att titta på en sån där riktigt läskig skräckfilm ,man både vill och inte vill se,men man kan inte låta bli! För det är ju så kul(med tävling och utställning) om man fråntar alla otäcka saker som skulle kunna hända ,och som ibland händer..

På Lördag ska jag spåra på fm med Maria och Rosso och när Håkan slutar jobbet ska vi till Fridolf för hon fyller 25 år.
Söndag ska jag och Oskar till lerum,för utställning på boxerspecialen.
Snälla ,gulliga Kristina har lovat ställa honom där.(Snälla Oskar sköt dig!)
NATTI!

Stenkul!

Håkan hade fått en ide idag och eftersom vi båda var lediga så förverkligade vi den under dagen.
Hans nybyggda altan skulle begåvas med en steninramning,vilket var helt i min smak.Sten är väldigt vackert och lätt att jobba med.
Håkan ringde till "fransa-lennart"och frågade om vi fick ta sten i hans lilla stenbumlingshåla,japp det var klart att vi fick ta "hur mycket vi orkade bära".Och burit har vi hela dagen nästan,håkan var iväg och inhandlade täckväv för att utestänga ogräset,sen var det bara till att lassa,lossa och bära sten.tre lass blev det med svärfars senila och antika släpkärra(våran var ju på utflykt till Gemrud/dahlin),men det gick bra den (svärfarskärra)överlevde detta också.
Mitt i allt dök en kär människa upp och hon hade inte ätit(?)(nu tror jag det är av ren och pur lathet som hon inte äter som hon ska,just det!det är judas det handlar om),så mamsen bredde några (4) mackor av det dyra brödet som inhandlades på nyfunna fina bageriet i hamnen i går(Kustbageriet) rekomenderas varmt,underbart bröd!
Judas var på genomresa ,hade varit i Skogstorp på Horsefarm och inhandlat chaps.
reultatet av dagens stenarbete syns kanske på bilderna .DET BLEV JÄTTEFINT!!
Kan ni se vem som är OSKAR?

mardrömmen.Den sanna.

Min dator håller nog på att dö.Den uppför sig helcrazy och är luddig  största allmänhet,men jag försöker med ett inlägg även om det förmodat tar halva dan att lägga in det.

furulundska huset har fått två nya innevånare......fru Höna har nedkommit eller nedäggat två små kycklingar.En var född i går morse när jag åkte till jobbet och en höll på att krypa ur skalet när jag kom hem.Den första en liten svart sak med mycket dun,den andra hade av vår herre inte fått så mycket dun....den såg mest ut som en nakenkyckling.
Osökt satt jag och fundererade på hur bra alla (nästan,hoppas jag)våra husdjur har det i vårt land ,tack vare våra djurskyddslagar idag.
Det var inte så hemskt länge sen det var betydlgt tuffare för dom "osjälsliga" djuren.
Jag VET att på hönserierna förr eller typ för så där tretti år sen .så fanns det personal som var anställda för att sortera flick och pojk-kycklingar (det behölls ju bara hönor för äggproduktionens skull).Det kan man förså ju ........MEN vad dom gjorde med tuppkycklingarna kan inte jag förså och troligen ingen idag heller som har det minsta samvete att stoltsera med.........DOM SLÄNGDES I EN KVARN OCH MALDES LEVANDE NER TILL FODER!
TYVÄRR är detta sant och må dom som gjorde det gå samma öde tillmötes.FY FAN!!!!!

En granne till oss hade en ko som kalvat och fått framfall(alltså hela livmodern hade hamnat utanför kossan)varpå grannen fjälade in livmodern med smutsiga händer och SYDDE!!!!!med en ståltråd utan bedövning ihop kossans vitala delar.Ohyggligt smärtsamt och säkert redan då (detta var när jag var typ 16 år)åtalbart djurplågeri,jag tror att den kossan dog av sviterna efter ingreppet.

Bandhundar fick ju tillsist rätt mot dumma idiotiska hussar och  mattar och okloka människor.TILLSIST blev det tack och lov förbjudet att ha hunden bunden permanent vid koja eller håliväggen.Hur kunde det få tillåtas så länge som det gjordes?????

Än idag finns det helt säkert ett dolt djurplågeri ,men skillnaden idag och igår är att människor i allmänhet är mer upplysta om vad som är RÄTT och FEL,vilket förhoppningsvis gör att det anmäls om det upptäcks.
DET ÄR ALLA MÄNNISKORS SKYLDIGHET ATT ANMÄLA DJURPLÅGERI!!!!!!!!KOM DET IHÅG!!!!!!

Hur många "pösagrisar" tror ni har opererades i våra lagårdar,utan bedövnig?  ETT OTAL,vill jag påstå.
Förklaring:Pösagris=en gris med tarmbrock,alltså tarmarna hmnar i en utbuktning vid navelen ungefär.

Sen det där med att folk som bor på landet lever kvar i den dumheten att när deras trogne gamle hund börjar närma sig sitt livs slut,så säger dom att "Det bästa sättet att avsluta hundens liv är att skjuta den "HUR JÄVLA DUM FÅR MAN BLI??????
Hur kan dom ens överväga den saken?Varför tror dom så?Är det snålhet?Ett gyttorp kostar inte som ett veterenär besök!!!!!!SANT.Men är deras hund inte värd ett bättre slut efter allt vad den givit dom?
Hur lätt är det inte att missa ,att skadskjuta?
Min morfar som jag älskade över allt annat hade när jag födes i familjen en boxertik som hette SARA och som var min allra bästa vän genom barndommen.När jag var 11 år så blev SARA jättesjuk,hon fick troligen en stroke,hon gick runt,runt runt och morfar som älskade henne högt och rent tog det svåra beslutet att hon skulle få slippa lidandet och få dö.Som han tyckte på ett säkert sätt,men som blev rena mardrömmen för oss alla(jag fick inte reda på detta innan jag var 25 år,men det var inte mindre mardrömsaktigt för det efter alla dom åren).
Morfar var jägare...en duktig sån ,men han ville ha den person som var och som ansågs som den bäste skytten i ÅSKLOSTER att få ge SARA sista vilan.Denne "säkre "skytt MISSADE........................HAN SKADSKÖT VÅRAN ÄLSKADE HUND:::::::::::::::::::::::::::Det slutade med att morfar fick slå ihjäl henne med yxan.Det gör så ont att tänka på att jag gråter varje gång jag kommer på att tänka på det.FY FAN VILKEN HEMSK DÖD!!!!
VAD NI ÄN GÖR .....Ge er hund eller annat djur EN VÄRDIG AVSLUTNING och en ABSOLUT Plågfri död.
ANLITA en duktig vetrinär,det är det sista du kan göra för din vän. 

Gemrudsbarna

Gemrudska helgen i bilder om man säger så.
Det blev en helg helt i barnens tecken ,underbart roligt att få ha bägge barnen Gemrud här.Inga som helst problem med lilla fröken Gemrud ,vilket hade befarats från föräldrar Gemrud/Dahlinskt håll.
sista natten hos mormor vaknade förvisso minsta fröken Gemrud och var törstig och förmodar jag att hon när hon inte somnade meddetsamma började tänka på MAMMA,vilket i sin tur fick Meja att utbrista ""mormor hon längtar efter mamma och pappa"""    TYST unge!!!! sade mormor och sen somnade den lilla tösen gott igen,medans den stora tösen blev bajsnödig mitt i natten !!! Mormor fick stappla upp och torka ,fast sen sov vi till halv tio,nja det var kanske mest jag som sov ,flickorna befann sig i sängen i allafall tills jag behagade stiga upp
Vid middaghstid om föräldrarna och som dom hade bjudit in sig på middag så fick undertecknad fixa det.Det blev rådjurssadel med pot.kantarellsås ,gele,gröna bönor,och sallad och kaffe med glass.När dom sen åkte hem allihopa så känndes det väldigt tomt i bröstet en känsla som tillsammans med den välbekanta seperationsångesten blev väldigt tydlig.DET ÄR JOBBIGT ATT SKJILJAS:
Igår kväll var maddah och judas här och vi var på kopparormssafari till Mystens,Meja är inte rädd för något överhuvudtaget och tyckte det var hur spnnande som helst att hålla i kopparormarna som hon och Håkan letade upp under stenarna ,medan vi andra höll oss en bit ifrån deras expedition.
Avslutningsvis så måste jag få säga :Jag älskar livet just nu.skål mormormiddagjudenTira i sommarkvälloskar hade fullt upp hela helgenjudas fokuserarmeja håller en kopparormmaddaha och tira blåser maskrosoroskar vill inte släppa pinnenragge vill inte vara med på bildgemrudsfamiljen tillsammans igen

Kok-kaffe.

Hej igen,Tog en liten paus från bloggen ett par dagar.Under de dagarna kom mitt staket till grönsakslandet på plats,bla.
Var i Torsdags och visiterade Uffe ,min högst sällan sedda bror.
Han har drabbats av stora snålheten och Ann-louise fick eller får inte brygga kaffe på bryggaren ,utan där ska det börjas från början...Mala bönor.....koka kaffe och då helst på vedeldad spis för att dra så lite el som man möjligen kan.
det var spännande att se "alla" hans projekt såsom odlingarna ,vildsvinsstoppande åtgärder,dom nya lammen,byggen på lite olika ställen till olika ändamål och det helt nymålade röda huset med vita knutar.......DET BLEV SNYGGT BRODER om bara dom märkliga mönsterna blir borta,och det gör dom nog.

igår kom dom små barnbarnen till Furulund för att vara här till Söndag middag,då mamma Sofie tyckte sig kunna önska en lunch samtidigt som barnen hämtades.......Vi får se om mormor vill,orkar och har lust......
Den ljuvliga lilla Tira som vi alla var oroliga för att hon skulle längta efter mamman som aldrig hon varit borta från nästan,hon har bara varit som en snäll och helt bedårande gullig.INTE ETT ENDA KNYST AV MISSNÖJE,har kommit över hennes små läppar en endaste gång.Bägge flickorna somnade snällt igår kväll även om Meja var som en larvande larv innan hennes ben äntligen somnade också.Natte igenom har dom sovit och imorse var dom som små änglar och befan sig i sängen tills mormor behagade vakna helt och hållet.
Judas var också här en stund igårkväll ,och jag önskar av hela mitt hjärta judas att du kan köpa det där huset i Lindhult,jag vet hur du saknar just dom trakterna ,men blir lite orolig om du ska bo där själv.FÖR att JAG är ju MÖRKRÄDD och BRANDRÄDD.Hur ska jag kunna sova då?
Men jag hänger med på visningen om du verkligen vill det.Alltid.

det svänger.

Mamsebamse åter på banan.DET är ganska skönt att få må surt en liten stund iallafall och idag varade den inte så länge.Det är faktiskt väldigt sällsynt att jag går ur humör,men idag hände det.
Det snabba tillfrisknadet kan kanske bero på snälla små försiktiga uppmaningar från mina vänner att ta det easy.vilket jag gjorde och dessutom piggar shopping upp humöret. När jag shoppar blir det mestadels blommor och prylar som härör sig till det ämnet.Så hände idag när jag åkte till Tvååker och inhandlade div blommor och armeringsjärn+bräda tll Håkan.
När jag satte fingrarna i jorden på eftermiddagen försvann alla kvarliggande ilskna känslor........SKÖNT..........
Håkan min bästaste vän av alla har anlänt Furulund och dricker en kall öl på soldäcket ,han ska strax sätta far5t på grillen och till bordet kommer Sara ikväll för att umgås med sin pappa och hans Pamsan.Kan undra om det dyker upp nån mer unge?JULIA var är du?INTE hungrig idag.?Jag bjuder på en sexig och fantastisk artist ,som ALLTID gör mig glad när jag hör honom.VARSÅGODAS:

fel sida upp.

Hur i hela friden kan man vakna ARG!!!!!!!SUR,SUR ARG,IRRITERAD,SVETTIG,FÖRVIRRAD,JA HELT ENKELT UR FORM.Försöker planera vad som är viktigast att utföra av dagens sysslor.......vilket resulterar i totalt kaos.Än är jag där ,än är jag här.Kan det komma något som helst vettigt ur denna dagen får jag nog åtminstonde FÖRSÖKA ta mig samman en pyttesmula.
Sovit har jag gjort väldigt hårt och för att vara mig länge(till halv nio)kanske kan det vara det som är fel? Kaffet var ljummet och blaskigt och som straff för det så satte jag INTE på nytt åt mig(kan gott dricka det där blasket).
det finns vita fläckar typ såna som inte fått någon omvårdnad alls i min trädgård.Det är där som det förbannade ogräset växer sig fast och vägrar dö.Just dom ställena hade jag igår tänkt utplåna från Furulund idag,OCH jag har börjat och med det steg inte mitt humör  snarare sänktes det långt under ytan .Det ÄR så jobbigt att hacka loss!Jag blir typ alldeles rabiat och så jäkla arg när det bara sprutar svett ur pannan och ogräset flinar mig rätt upp i ansiktet.
Sen som ännu ett irrtationsmoment kom solen och gassade på ,med följd att svetten strilade i strida strömmar utmed ryggen och nu ligger det på hyllan tills solen behagar försvinna in i nåt grått moln som SÄKERT ska till att alstra åska .SEN ÄR DENNA DAGEN FÖRSTÖRD FÖR MIG OCH OSKAR!
tycks det som om jag målar FAN på väggen så ska ja bara tala om att jag är väldigt bra om inte BÄST på just det.
Skulla också enligt min plan igår inandla armeringsmattor till stängsel åt mitt grönsaksland,så att oskar inte rallar runt och ställer ioordning där mer.Inhandlas skulle det också mera brädor till altanen (till trappa.Faktiskt lika bra att bygga rullatorramp med en gång som det känns idag).Hönsen har jag inte släppt ut än heller,städa skulle göras(inte gjort).
Och sen närmar sig UTSTÄLLNING och TÄVLING med stormsteg.Det känns som om någon kramar mitt hjärta alldeles för hårt när jag tillåter mig att tänka på det.JAG ÄR NERVÖS inför dessa två saker som ju ska va roliga .VISST! Det ÄR roligt när det går bra,men inte om min grabb har två intilliggande dåliga dagar som det mycket väl kan bli.Idag känns det som att jag struntar i att åka och avanmäler......................Hoppas ni har en BÄTTRE DAG ÄN MIG:

Inte dammen.

http://www.youtube.com/watch?v=U5i2GjV3c9Y VARFÖR blir det så här då,ska ju lägga in en musikvideo och det blir bara länken.Nåja ,får väl duga då.ivilketfall så är låten ifråga synnerligen bitterljuv och ibland vill jag lyssna på sånt som rör mitt hjärta mer än ytligt.
Svettigt har det varit på jobbet och svettigt är det nu  här hemma  ,så jag och O har satt oss under takåsen för att data lite medan husse klipper alla 3,5 tusen kvadraterna ute.
Sofies oro har börjat ge sig till känna genom att ringa och utkräva löfte om att ungarna får INTE vara vid dammen själva till helgen............Meja har aldrig gått utanför tomten(den inhägnade) när hon varit här så inte tror jag att lilla Tira rusar åstad i skymmundan och ramlar i dammen som med sina mäktiga tio centimetrar knappast utgör något hot alls,och föresten så har jag ....hör och häpna fött upp tre egna ungar på betydligt farligare ställen än här (med halvgalna hästar ,skogar,maskiner och annat"farligt".Dom tre barna lever och mår väl och inte har dom brutit ett endaste ben under mitt ansvar.Snälla lilla Sofiegumman ,Jag lovar att jag ska vara precis lika rädd om dom som du är,men jag förstår din oro lilla kycklingmamma.

Utkast: Kortvecka är ...

Kortvecka är bra,eller inte?Konstig branch jobbas det i då det infaller röda dagar i veckan så ska man stressa halvt ihjäl sig för att trycka,knuffa och pressa in dom uppdrag som infaller på ledig dag i dom andra jobbdagarna .SKITSTRESSIGT!!!(och i många fall omöjligt)VARFÖR inte bara låta dom uppdrag som ligger på röd dag få vara ogorda en sån vecka?
Det är ju ingen som dör av det.
ivilket fall så har jag sagt ifrån att mina hemstädningar som infaller på röda dagar ,dom får FAKTISKT de som bor där själva ta hand om ...Dom är ju för fan också lediga då och dör säkert inte av att ta tag i sin egen dammsugare för en gångs skull.Inte det populäraste beslutet kanske ,MEN FÖR MIG DET ENDA VETTIGA!
Sovit som döda stenen och "fit for fight"inför dagen,även om det varit skönt att få semestra sig i dag,vilket inte kommer ske på hela sommaren.
Till helgen ska Meja och Tira bo över hos mormor och det är första gången för Tira,så utan tvekan kan det bli lesset i ögat hos henne när hon upptäcker att mamma är för långt borta ,men så långt bort är hon inte utan finns några mil ifrån ,i farmor och farfars stuga i dagsås,så om det blir för trist och helt hjälplöst ledsamt så får mamman väl komma hit.fast det rör sig ju om tre hela dagar och två nätter så det känns oundvikligt som om att vi får uppleva nån form av "drama" nästa veckoslut.
Morgonkaffet väntar på mig och med det dagens godaste måltid.....frukosten..
Appropå det ska det knåpas ihop n meny och köplista till Judasen på hennes begäran igen ,förrra är nog INTE genomförd till fullo men det tar sig med hennes matlagning och intag av nyttigare mat än Panpizza och färdigköpt annan skräp.ÄTA SMART är RIKTIGT SMART!!!
Vet ni hur MYCKET skit dom stoppar i alla färdig mat?Det kan ni ju fundera på under dagen.
 
http://www.youtube.com/watch?v=U5i2GjV3c9Y

huset fullt

fredagens jobbarbowling med öl och mat var av det stillsamma slaget och Håkan o oskar hämtade upp Pamsan vid halv elva-tiden på natten .trots det så var Lördagens början seg och onti huvet.Lördag kväll anlände frida och Bien och nyklippta ozzy till oskars stora glädje .Grillen gick på högvarv med den ende (tror han)som kan sköta den prylen Håkan alltså.Sen ringde roggan och vill umgås med sina fiskeklubbskompisar(vi) så han droppade in vid åtta-tiden en halvtimma senare ramlade Stefan och Laila in och rödvinet flödade i glasen ,BIG FOOT 15 % ! Dom ynka extra procenten som skiljde DET röda från andra röda gjorde så att Pamsan blev VÄLDIGT trött och somnade i soffan innan schlagerfestivalen var klar.Nu skulle man kunna tro att jag var pigg på morgonen Men icke .SOV TILL KL HALV 11 !!!!!!DET var det länge sen jag gjorde,men gött var det.
Roggan åkte hem vid två-tiden och då anmälde sig Judas,Madde,Johanna,Martin ,melwin och elma som besökare till Furulund.snabbt som ögat fixades en blåbärspaj till fikat och sen grillades det igen.NU ska jag gnugga ner huvudet i kudden i soffan bredvid Håkan och med Oskar vid fossarna sakta låta mig somna till parlamentet eller om jag är vaken över det så somnas det säkert till filmen kl 9.NATTI!!!!!! 

SOFIE HAR NAMNSDAG,GRATTIS GUMMAN.

Jag tycker ibland att jag har ganska så långt till jobbet,men idag var det dubbelt så långt.
Glad i hågen(not)kom jag in till jobbet och satt och skrev lite tidrapporter och mil rapporter klev ur bilen  skulle greppa mina muppar......FAN,FAN,FAN (ojdå) NYCKLARNA låg hemma!Ringde stefan och undrade lite försynt om det möjligen fanns extranycklar i stan,men det kunde man väl fattat att det INTE fanns.Bara att gilla läget och ratta ca.7 mil till innan man "äntligen" fick ta tag i muppskaftet.Jag har så många nycklar att hålla ordning på (eller oordning)så inte är det så konstigt att dom blir glömda ibland ,bara en liten del av glömskan kan skyllas på virrigheten hos nycklerskan.
Annars var det helt ok idag ,jobbade bara 4,5 timmar ,sen ner till stan för att se om det fanns nåt kul att sätta på sig ikväll.Det fanns det inte...orkade inte gå i fler affärer än två.tycker väl att det duger det jag har .vi ska ju bara bowla och äta och dricka och det vet ju alla som druckit att kostymen känns helt ok efter ett par glas,så jag går på den känslan,känner mig trygg med det.
Håkan och Orre-Borre ska sitta hemma och mysa tills jag behagar ringa efter skjuts hem igen.Kan bli fort de!!!!
GRATTIS SOFIE PÅ NAMNSDAGEN!

Växert.

ÄNTLIGEN!!!!!!
Nu sticker det upp lite av varje i mitt grön/blom-land.....Äntligen!  Varje morgon samtidigt som jag dricker mitt morgonkaffe går jag en trädgårdsrunda för att se vad som hänt sen föregående kväll(inte har det hänt så hemskt mycke under natten).små,små blad sticker försiktigt upp sina huvuden ur jorden,UNDERBART.
Nu har potatis,lök,ruccula,+ en massa annat som jag redan glömt vad det var jag satte(men som kommer klarna lte senare)kommit en bit på väg.
Idag var tanken att skola om småplantor (blommor)som stått  drivbänk och fått betydligt mera värma än resten av odlingen.Fast min stolthet JORDGUBBARNA,dom blommar under fiberduken och snart,snart finns första röda saftiga goa nyttiga bären i munnen på mig och mina gäster
Mejas eget lilla land är först i alla avseenden för att vi fixade det först.Och Meja och snigelsaxfrissade Tira ska ju snart tillbringa tre nätter här när mamma och pappa ska slå sig fria (om nu mamman kan hålla sig härifrån så länge,så om ska det nog donas och plockas det som går av små fina barnbarnshänder.
Fast det är lite konstigt ....inte ett endaste ogrässtrå har kommit upp och stört ordningen,konstigt...jag har ju rustat mig till tänderna för att bekämpa dom små odågorna.svarta tulpanerKommer nog få kärt besök av Judas,som först ska och ta prover för att utesluta diabetes.Hon har inte mått helt ok och symtomen påminner om diabetes sa dom på sjukvårdsupplysninen,men vi har inte den sjukdomen (inte typ 1 iallfall.Bara typ 2(åldersdiabetes finns)i släkten .Jag personligen tror att hon INTE äter tillräckligt bra mat för det aktiva och lätt stressade liv hon lever just nu.JUDAS DU MÅSTE ÄTA RIKTIGT NÄRINGSRIK MAT TRE GÅNGER OM DAN!(HAR JU GETT DIG VECKOMATSEDEL).IVILKET FALL SÅ SKA HON GÖRA EN ORDENTLIG HÄLSOUNDERSÖKNING,och då får man vara envis som satan ,för det gäller verkligen att kunna snacka sig till det.Svensk sjukvård är ibland otroligt segt och svårt att övertala.Byt V.Vall mot Neptunus Judas det rådet ger jag dig.
Lite tid till Herr O ligger också på agendan idag.
just nu snoozar han på soffan,han är otroligt morgontrött den grabben ,nästan som ungarna (läs maddah) förr eller nu också.
taklökarna Förresten har jag sovit skitgott inatt.Drömlöst och djupt i mitt svinkalla sovrum,skönt! och min egenskalade,nersågade och noga utvalda naturspalje till clematisen.vilken fantasi!Och nu uti klorofyllen.

Öm.

Mer gnäll kommer nu...........magen har lugnat ner sig men mitt onda Blåa bröst som fick cyckelstyre  över hela sig för 11 dagar sen gör ta mig fasen ondare för varje dag och ännu ondare när jag ligger ,hostar,gör hastiga rörelser eller andas djupt.Man är ju eller har varit en utstuderat god hypokondriker(just nu ÄR) så naturligtvis målas fan på väggen.........men.....................så på träningen ivarberg i kväll så säger Birgitta att (hon är sjuksköterska) det kan vara att jag fått en spricka på revbenet och då börjar det göra ondare en till två veckor efteråt,när det börjar växa ihop igen.....OCH var är vi då ....Jo,idagarna är det ju så.Birgitta du är en klippa ,min allra värsta oro är som borta nu.

Träffade min gamla svägerska Vickie på Hajen idag,(länge sen)och vi snackade om Emilia ,Uffe,och så mycket annat ,blir ju så när vi inte sets på länge(inte sen Emilias student ,tror jag.
En(1)timma tog det snacket så jag med min trötta efterjobbet-kropp fick sätta mig på King edwardtiokoilossäckar.

Känner äkta stolthet över att den lilla skrikiga ungen(E) bivit en sån mogen och modig tjej som hon är idag och ser på vickie att hon är så glad för Emilias skull,fast saknaden märks tydligt hon henne.Men vadå ?................Jag skulle bli sjuk av oro om mina ungar flög kors och tvärs över hela jordklotet alldeles själv(räcker gott med Maddahs och Beckas utflykt till irland ,men dom är ju rewindade nu,som tur är).
Tänk lilla E när du bara gapade och skrek så fort man såg dig(du var ca:5år) och en gång sa jag till dig att -Håll truten unge!  Du satt i soffan mellan Julia och madde och jag hörde dig säga till dom  -JAG TYCKER INTE OM ERAN MAMMA!

ont.

Tvingades upp ur soffan ,som jag LÅNGT om länge somnade på...Hade så ont i magen i natt,precis som det var innan jag blev sjukskriven för det i en tvåochenhalvårs perion.
NEJ,NEJ,nej jag VILL inte få tillbaks den magen.....
Ingen brevbärare har heller makat sig till Furulund med tidning heller(han också ont?)Hoppas verkligen dagen blir kort och att en annan stämning infinner sig....Kan ana en bättring redan vid tanken  på att det är min lediga dag imórgon.
Nu tar jag dagens tjur vid hornen..........................ajjöss!

pån igen......

Denne snygge grabben ville eller iddes inte anstränga sig alls i gårdagens tävling i Halmstad.Nu är jag allvarligt oroad för att kanske aldrig mera få till det på tävling mera,eller egentligen är jag inte det .Men igår var jag det.Typ lessnade ur och somnade på soffan när vi kom hem.TRÖTT,trött......Det är påfrestande för kroppen när hjärnan ska räkna ut hur det ska tävlas på bästa sätt för att få Oskar att gå som han gör på träning...................Vad tusan är det för fel på MIG?Som inte kan få honom allert och gåvillig i ett par minuter.Han har ju iallafall nästan slutat busa på tandvisningen och går inte ur handen längre.MEN jag VILL VERKLIGEN att han ska visa hur bra han kan gå.........
Bryt ihop och kom igen..Japp,så är det här i Furulundska huset just nu.
Pån igen jag tror han andas................Gammal vistext som kan stämma nu.För andas gör Han (vi) och påt igen ska vi ...Närmare bestämt den 29 Maj och då i Bollebygd och kvällstävling blir det.
En får int ge upp!
Och DET gör jag inte heller för envis är jag och nu har jag deppat färdigt för denna gången,Tjohoooo.

Firmabil?

ÅH,så varm jag blir i hjärtat av detta återseende!Älskade denna låt när Jag som ny MTV-tittare satt helt fastfrusen vid apparaten en hel sommar,fast mest älskar jag ju BonJovi,men inte kan jag väl reprisa hur mycket som helst.Varsågoda en annan 30-årig gammal goding som faller Pamsan på läppen .
Nog om musiken.......Uppe med tuppen även idag ,fast att min själ vill sova L.Ä.N.G.E,så vill inte min kropp det och det är bara att kapitulera inför den envisa hyddan.
Ska ta itu med astråkiga saker som måste göras och jag tycker INTE om måsten.Först städa ur kylen!Bläää!
Sen färga håret.Jag vet att det MÅSTE man kanske inte göra men jag är inte mogen nog och inte helt förberedd på att få den för mig  naturliga hårfärgen,vilket inte innebär den färg som det var INNAN jag en gång på 80-talet började färga lockarna.Så då blir DET ett måste också.
Jag stressade som tokigt igår på jobbet,blev alldeles för mycket av allt,dessuom halvpunka på bilen och ösregnet överföll mig när jag satt vid högerhjulet och pumpade in luft i däcket(och macken hade moderniserat sig ,skaffat en ny sorts pump med digital ruta där man skulle trycka in hur mycket luft man ville ha i just det däcket.Behöver jag säga att jag hatar maskiner som pratar med MIG?Speciellt när man är dumihuvet (stressad) och regnet skvalar över ryggen.Hann inte mer än att köpa en korv till lunch och äta den på väg till nästa jobb,kommer att stressa sönder magen igen känner jag en sån dag som igår.
Så är det det här med att jag ska använda MINbil .Ska det verkligen vara så att jag ska behöva ha hela min privata bil full av moppar skaft,sopsäckar och all annan jävla bråte och frakta detta mellan alla jobb UTAN ERSÄTTNING?Jag påpekade för Gittan att jag måste väl ändå ha milersättning då jag kör till en massa olika ställen med min bil,jovisst det var ju bara att skriva upp il och sträckor på min tidrapport,MEN VARFÖR SADES DET INTE TILL OM DET INNAN JAG FRÅGAR?Så nu yrkar jag på retroaktivt från årets början,blir en hel massa mil det där.Men jag vill inte ha alla fula moppar liggandes i min bil,den ser ju ut som ....ja,jag vet inte vad.
På Fredag ska vi ut och bowla och äta och supa(?)med jobbet och kanske ,kanske ska man ta upp begreppet "firmabil" då,eller inte?.Nu ska jag och Boxern ut och lägga spår någonstans i Sibbarp.

Sila mygg och svälja kamelen

Björn Afzelius du var en skön kille som lämnat stora tomrum i mitt hjärta och här är en av dina sånger så i dagsläget fantastiskt sant ärligt  riktig ,riktigt som det är ute i Svedala.Lyssna ordetligt på vart enda litet ord.........

Nåt är på gång....

Ibland händer det nåt som gör att allt, PRECIS allt kan ändras.Möjligheter som kan ses i första ögoblicket som svårigheter KAN bli en spännande utmaning OM man bara vågar CHANSA en bit mer än man vågat tidigare i sitt liv.
Nu snackar jag möjligheter,chansningar och utmaningar i arbetslivet.....Allt annat följer ju med automatik med som bekant.
Just nu i detta nuet ,så kan inte mera avlöjas än såhär.....

Regnet strilar i försommargrönskan och dofter av sommar för länge sen ploppar upp i mitt medvetna inre......jag sluter ögonen och vaggas sakta under körsbärsträdets stora krona i mormor och morfars slätter-trädgård.....Långt bort från all oro i världen...långt .långt bort....halvsover med medvetandet närvarande ändå ....och förstår att jag var mycket lyckligt lottat som hade mina morföräldrar ,som gett mig den rikedomen att kunna hämta kraft ännu 45 år efter Slätteråren......VILKEN GÅVA,som alldrig sinar ut!!!!

Just den gåvan skulle jag vilja att mina barn fått av någon(kanske mig ,kanske dig eller kanske av nån helt annan) och den vill JAG ge mina barnbarn.Tänk vad fint att få med sig en sån sak,kunna plocka fram den när man vill hämta kraft och styrka inför nåt som kan kännas motigt och helt omöjligt.JA,jag ska jobba på den gåvan från mormor.

Kattskrälle

Nu har jag bara ett par små rutor kvar i landet som skall sås med brytsockerärtor,stångbönor,brytbönor,kines-sallad och blåklint sen HAR jag fått ner allt i jorden.Har sått ruccolasallad,kålrötter,rödbetor både långa och tjocka,dill,persilja,mangold,spenat,brudslöja,ringblommor,morötter sommar ,mixade morötter,röd och gul lök ,charlottenlök,potatis,jordgubbsplantor(som redan blommar)zennia och tagetes.Tänk vad mycket luk jag kommer att få,men det tycker jag är lite charmen med grönsakslandet.
På min lediga dag i morgon tänkte jag få fixat till trädgården så att det bara är till att vänta på vad som kommer upp och njuta av det.Alltså städa bort allt bröt från tomten som blir när allt skall göras på en och samma gång(jag ÄR ritkigt duktig på att röra till det).
Sen har jag vikt stor del av dagen till Oskars träning,tänkte köra lite hemma och ska träffa Birgitta och hennes hundar på klubben i morgon kväll för träning inför stundad söndagstävling.

Idag blev det lite tid över mellan jobben,så jag åkte och handlade frukost till mig och Lillpälsen och hennes ohängde katt.Men hon fanns inte i lägenheten när jag kom så jag och katten åt ihop sen tänkte jag mig lite gos med katten så jag la mig på sängen och tänkte mig en powernap och tog tag i katten(vill inte ALLA katter gosa?) .MEN icke sa nicke att han ville DET,han fällde blixtsnabbt ut ALLA sina klor och ålade sig som en smörklick på en het potatis ur mitt grepp ner på golvet gallopperade vildsint ut i hallen för att där ställa sig och spärra upp sina stora gröna ögon som om jag var helt "DUMIHUVET".Strax efter kom Lillpäls hem och DÅ var den lille djävulen SÅ inställsam så.
Tror inte kattaskrället gillar mig!
 


Blå humle.

Under dagen i går repade sig min tumme dramatiskt till det bättre,så den slapp uppsöka doktorn idag utan fick istället följa med till jobbet.Har fortfarande ont i vissa lägen men inte värre än att det funkar att använda den.
Hr idag börjat på nytt schema,så nu är det virrigt ett tag innan rutinen infiner sig igen.
Lämnade med varm hand över min satans tista ,slitsamma,skitiga och högst intlligensbefriande trappstädning till en annan person som jag ärligt talat inte vet om hon klarar dom,men det är nix mitt problem.Jag fixade ivarjefall att  hitta alla mina tvättstugor på Håsten som skulle rengöras,DET tog sina modiga 7 timmar men inte bråkdelen så skitjobbigt som trapporna och ingen städpolis i faggorna heller.
Imorgon är det tre olika jobb som skall utföras två gamla inkörda och ett nytt.

Jag förstår att jag varit orsak till skadeglädje uti staden Varberg ,närmare bestämt på granvägen,Danska vägen och morkullenåt.....SKOJ att man kan bidra.........med skratt som ju gör att ni lever länge,länge era små elakingar.

Jag har dessutom fått blåmärke på humle dock ej på Dumle som inte satt på den drabbade sidan.

Årets tomatplantor och gurkplantor är planterade,satta i växthus(om man kan kalla det så)och det väntas bara på att se dom växa upp till ståtliga tomat och gurkbärare.
Köpte benmjöl till clematiserna också,la på och myllade ner ställde undan paketet vände mig om.......där stog en jordbänning...OSKAR hade käkat upp jord, blodmjöl och lite till.......Han var helt svart och vit i fejan av blandat jord och benmjöl....Han får mat varje dag(mycket ) så inte hade han behövt mumsa i sig blommornas mat.Men han såg så nöjd och glad ut och han fortsatte med att gräva och snuffsa runt i rabatterna fast att jag inte var så nöjd med honom just då.VAD ÄR DET I DOM PÅSARNA?????

Avloppet är tätt IGEN,till Håkans förtvivlan,så nu får nog Jarlow komma snart och gräva ner nya rör OCH DÅ kan folk få skita hur mycket som dom kan med när dom är på Furulundska huset. 

Mu.............

håkans sista semesterkväll grillades det för 14.de kvällen på Furulundgrillen,P valde grillmakrill med rödbetor och getost samt broccoli för hälsans skull och den goda smaken medan H valde flintan och potatisgratängen.Mätta alltför mätta så fick jag tjatat med H på cykeltur i kvällningen med Oskar.Vi tänkte oss en rundesa till Stefan och Laila ,Tobbe och Anki för att sen cykla runt Karlsberg och våra forntida boplatser.Jag cyklade först med Oskar,som alltid är väldigt focuserad på vad som finns framför oss och av den enkla anledningen visste eller förstod han inte att även Husse sadlat ut stålmustangen...............Vi trampade på eller försökte snarare dämpa farten i nerförsbacken när den gode H utan förvarning med hög klar röst säger MU?         Till kossorna på ängen bredvid........Två bokstäver orsakade följande oreda.
Oskar blev VÄLDIGT förvånad av det oanade och plötsliga muet bakom honom och slängde med farlig fart helt om med öron flaxande som propellrar i sommarnatten....tvärnitade....-VA?.....ÄR husse med här?.....Varpå P följde med med cykel och allt Vägen kom i ultrarapid farande rakt upp i näsan och en förskräckt hund drog runt cyklen ett par varv runt P. Pamelas Dödmansgrepp runt cykel och koppel gjorde det inte bättre,vi orsakade ett stort och dammigt väggrusmoln och skadan var skedd.............Håkan som först provade att skratta avbröt sig när han insåg att vi kunde ju faktiskt vara skadade.Jag är säker på att det såg roligt ut med vurpan och OM det varit håkan som vurpat så VET jag att jag fått ett hysteriskt skadeglädjeskrattanfall(kan inte hjälpa det)Men min H är inte så elak,men jag såg nog att han SÅG lite (o)road ut när han la armen på min axel medan jag satt och studerade mitt blodiga knä,mina ömma revben kändes ordentligt ,min onda högertumme som nog får gå till doktorn i morgon(kan inte greppa med den) .
SÄG ALDRIG MU OM DU HAR HUND OCH CYKLIST FRAMFÖR DIG!!!!!!!!!!!!! 

shit on.

Alla,nästan alla som gästar vårt hus......blir skitnödiga????????Visst får dom skita här om det trycks på,men konstigt är det att ALLA blir nödiga i Furulundska luften.Jag som knappt kan skita hemma har MYCKET svårt för att förstå dem alla som i lugnan ro sätter sig på toa i Furulund och bara björnar på.
Kan det vara det som gör att vårat avloppsystem kollappsar lite då och nu,Just nu håller Håkan för andragången i denna vecka på med att försöka fixa skiten och med god hjälp från herr O så odnar det nog sig denna gång med,MEN vi måste nog lägga nya rör OM alla ska skita här i fortsättningen också eller kanske det måstes ändå.

Lördag morgon och ett klarblått himmelstak över oss säger att även denna dag blir varm,skön och alldeles underbar.
Igår tävlades det i Smålanstenar och det kanske inte var så bra ,men förklaringen är att det var FÖR varmt för Oskar som blir totalt oengagerad om solen värmer för mycket.Men jag får också ta på mig enel ,för att jag säkert utstrålade hopplöshet redaninnan tävling eftersom att jag vet att hunden är så berörd av värme så att jag ärligt övervägde att bli hemma och stryka oss,men så tänkte jag om och tog det helt enkelt som en riktigt braig chans att träna lite värmetävling.Mer om detta går att finna på Oskars hemsida.
Behållningen i går var istället att få träffa härligt folk från boxerklubben och att det gick så bra för mina träningsvännerBirgitta och Jennie och för Helena och Jippi....BRA JOBBAT I VÄRMEN FLICKOR.............
Var hemma vid två-tiden seg som en seg råtta,Håkan var gullig och körde mig till mammas grav(jag var så trött på bilkörning,som INTE är min bästa gren).Satte lite blommor och la ett vitt cementhjärta på hennes plats på Åhs kyrkogård,snackade lite med henne ,mormor och morfar om lite av varje och det känns i hjärtat både saknad ,tacksamhet,kärlek och kvarstående sorg samt det dåliga samvetet att jag kanske inte gjort allt jag kunnat för henne när hon levde,men det får jag leva med.
Uffe hade ringt ett par gånger när jag var i småland och när jag ringde upp honom så var han och Ann-Louise på rasta och vi i Derome,han hade velat att vi skulle gå till mammas grav tillsammans och lägga blommor(bra uffe) men nu var det för sent för vi skulle gått ut och fikat eller ätit sen,men han var mätt och vi skulle grilla med julia,sara,johanna,melvin och elma.men tanken var bra uffe,blir riktigt glad i hjärtat när du tänker så .
Avslutade kvällen med att somna på Julias ben i soffan framför tv.n.

Grattis Mamma,var du än är.

Det går inte en dag utan att jag tänker på dig,blir påmind om dig och så saknar jag dig .DET gör inte lika ont längre och det känns skönt att veta att du inte har ont MEN du kunde väl stannat lite till här hos oss.Ja,jag vet att du inte bestämde själv om den saken men önska är tillåtet.Du blev alltid så glad när du fick paket,nästan som ett barn och med ett vemodigt leende kan jag minnas både när du blev glatt överaskad över nån present eller mest ler jag åt hur besviken du kunde bli för att INTE fått det du önskat dig,mest besviken tror jag du blev en jul när du tyckte det var allför magert paketberg till dig ..........Kommer du ihåg att du surade och gömde undan paketen bakom dörren och inte låssades att du fått dom.Min fina mamma,du var inte så bra på att dölja besvikelser,lite som en vidöppen bok kan man säga att du var.
sen du dog så tycks hela världen bestå av PRICKIGA saker som PRICKIGA kläder,PRICKIGA koppar,PRICKIGA stora bärpåsar och massa,massa prickigt.DU ÄLSKADE PRICKIGA PRYLAR,liksaom att du ÄLSKADE oss,dina barn och barnbarn ,ÅH,jag önskar att du fått vara här och fira din 77.de FÖDELSEDAG med oss,vi som alltid kommer att bära DITT minne i VÅRA hjärtan.
GRATTIS MIN MAMMAÄNGEL VAR DU ÄN ÄR !
iKVÄLL TÄNDER JAG ETT LJUS OCH DUKAR FRAM LITE PRICKIGA SAKER PÅ BORDET FÖR DIG OCH FÖR ATT JUST DU VAR MIN MAMMA.


RSS 2.0