En ängel i mina tankar och hjärta

en ängels sista sommar  engelaiz zick zack Det här är nästan den allra sista bild på zune som togs sommaren 2006.
Han är nu en god liten ängel uppe i hundarnas egen himmel, min vappis vad jag har saknat dig och som jag älskade dig och för alltid finns det ett eget litet rum i mitt hjärta som bara är för dig.
Zune föddes 1998 hos engelaiz kennel i v. frölunda,han var en otroligt stabil kille ,men som fick allergi när han var endast ett halvår gammal vilket innebar att han fick äta en stor dos kortison dagligen under resten av sitt liv.
Som jag hade längtat efter en boxer igen (har haft tre stycken innan zune LINDA OSKAR 1 OCH GUSTAV), jag hade en schäfertik som hette hannie men det vet ju alla som älskar boxers att schäfer inte är något alternativ.
Jag hämtade zune när han var tio veckor och inga ord i världen kan beskriva lyckan när jag fått hem honom . Inte ens att det stora svartsjukemolnetsom för evigt bosatte sig över lindhult där jag bodde och arbetade kunde rubba min lycka.
Men situationen blev till sist ohållbar och mycket hotfull när allt drevs till ytterligheter.
Jag blev tillsist så sjuk att jag tappade balansen och fick synstörningaroch hamnade på sjukan,var kvar där i två veckor under tiden var zune hos min mamma. När jag skrevs ut åkte jag och julia bara hem och tog det nödvändigaste med oss , och vips var vi bostadslösa ,Julia,jag zune och hannie pls sex hästar ,den situationen önskar jag ingen. Allt detta är en helt egen historia.
Zune var mitt sladdbarn och vi hade mycket,mycket roligt ihop under de åtta år jag fick ha honom hos mig här på jorden,han tröstade mig många gånger,  han vek   aldrig från min sida   vad som än hände och en dag  i      augusti 2006 slutade hans underbart trogna lilla hjärta att slå. Jag kan se honom speedande med sina bollar och alla andra hundänglar, jag kan känna hans kalla lilla nos på mig iblan,jag kan höra honom klia sig och ruska på huvudet ,ja jag tror att han finns häromkring och tittar till sin matte och hennes minst lika mycket älskade oskar.Till min ängel zune "mamma kommer aldrig någonsin att glömma sin vappis"                                  

glömde

OPPPPPSSS! glömde skriva vem som var här och åt .
Det var Martin, Johanna Melvin , Elma, Bien , Frida, Per och Sara och så vi.

barn

Ibland blev BIEN lite konstig!!!!!
halv barnmiddag på furulund i getingens teckenNu vilar fassan och jag ut ,två dar på raken med barnmiddagar tar ut sin rätt, jag tycker verkligen att det är roligt när barna kommer hem och gästar furulundska huset .
Igår var det fam. Gemrud ,Sofie,Roland och Tira samt syster yster Judas som var här och åt, dom hämtade Meja som hade varit hos sin mormor ett par dagaroch när föräldrarna kom hände det något med Mejan hon blev som skogstokig ,fast det kommer jag faktiskt ihåg att mina blev också när dom varit borta och man hämtade dem .
Vi har bekämpat getingar hela dagen lång (det blev lite ogräsbekämpning också),men på kvällen när Håkan tände stora grillen och barnen strömmade in så var här åter ett lass av getsen. Hur många är dom?
INGEN blev dock stucken ,men det kan bero på att dels Johanna sprang hi, hi så fort ifrån dom eller att Sara höll för gluggarna (ser man dom int så finns dom int). Men som vanligt var det  trevligt och många flabbisar .Ja så är det då fotboll på tv:n och alla som känner mig vet att jag tycker verkligen illa om sport, så det får bli datorn som får mitt inresse i kväll.
Jag kom just på att det har faktiskt inte åskat på ett par dagar nu,men men det är väl bara lugnet före stormen,
Läste att det är mer än tre gånger så många människor som blivit dödade av blixten i år mot normalt, det gör ju inte mig tryggare.Och herre gud vad många som går och drunknar nu då, det konstiga tycker jag är att det är övervägande unga män som drunknat , mystiskt , varför tror dom att dom är så duktiga i vattnet ?Måste bero på övertro på sin simförmåga eller för många öl innanför brödkorgen.

getingkaos

Nu har vi laddat MASSOR med getingfällor och vi provar oss fram med olika drycker.
Först provade vi röd saft, den drog ordentligt med gets till sig , dom drack eller så torkade det ganska fort ut, det stod i tidningen att getingar ÄLSKAR gult ,så vi laddade med citronsaft,socker och gul karamellfärg och en fälla med bara öl. Pyttsan inte en enda fann tycke för gula drinken medan ölfällan drog åt sig flera stycken på en kort stund varpå vi hällde en öl i gula fällan och till ockmed nu har multum av gets funnit ro i alkobadet ,dom är inte så olika människan !
Nu är jag inte spesiellt rädd för getingarna men har förstått att vi kommer att få glest med besökare till furulundska huset om getsen inte utrotas snarast.
Hitills har JULIA blivit stucken på fossen(det blev ett herrans liv på henne),Lilla MEJAGUMMAN blev offer två ( det var apsolut inte mindre ljud i henne),nästa offer var SOFIE( och där fick vi rörelser till ljudet , tror det var sidledes stepp på ett ben), det senaste men säkert inte sista offret var OSKAR( stygg geting stack honom på pungen när han helt ovetande satte sig på gräset (även där blev det en yster och dyster dans och gnuggarumpenstumpenritual)
Nu ställer vi allt hopp om getsens utrotningsritual till öldrinkarna under körsbärsträdet.

en lycklig mormor får besök

meja mumsar köttbullsalladJa det är vekligen lycka att få ha sitt barnbarn här och vi gör presis som vi vill ,dricker onyttig oboy till frukost,läsk och kakor till mellanmål ,sticker och köper två port sallad(NYTTIGT MAMMA) TILL LUNCH . Badar och solar med oskar som älskar det här med barn(ibland lite hårdhänt men med mycket kärlek). Visst ser det härligt sommrigt ut.
Just nu kämpar Meja med sömnen som vill ta överhand men hon får ju titta på tv:n och det är också lite mormorlyx,Det är underbart att bara få rå om varandra och göra sånt som mormödrar gör med sina barnbarn/tack för lånet fam. Gemrud PS: vi har varit hos Håkan och fått glass också och i morgob ska meja baka en "tårta med massa grädde och bara många hallon " påoskar och meja svalkar ner sigså vackert

släkt på slätter

Håkan vann pilkastningenJA, så har då den blivande årliga släktträffen gått av stapeln.Kan väl säga att den drog ut på tiden och det var min kära bror som var orsaken . Vi skulle träffas kl 3 men han kom inte innan 5 med sin familj. Vi är ingen stor släkt och har inte hållit ihop den på något sätt innan, men så dog min älskade mamma och hennes ende brors fru tyckte då att vi får försöka ses ivartfall en gång per år, det är väl inte fel tänkt för annars kanske vi aldrig mera ses.Vi räffades på SLÄTTER där min mormor och morfar verkade som bönder och där jag växte upp dom första tolv åren av mitt liv (jo jag bodde med mamma och lillebror,men mamma var skilldoch ofta sjuklig så mest blev det hos mormor jag var). Jag brukar åka till Slätter minst en gång per år och det gör fortfarande ont i hjärtat att tänka på att vi inte bor eller äger det längre, mamma fick ju ingen avstyckad tomt (hennes bror fick en) för att hon var skild från pappa, det hade varit underbart att ha en liten bit av slätter kvarför det är där jag i mina tankar hämtar kraft och styrka från när jag är lessen.Slätter mormor och morfar VAR min trygghet i barndomen.
Vad många minnen som ramlar över mig vid åsynen av denna lilla plats på jorden,sån tur att den fanns för mig när jag var liten och otrygg

Imitt hjärta kommer Slätter alltid att ha en stoooor plats Tack min älskade mormor och morfar och förlåt alla hyss och alla rackartyg vi ,Uffe och Pamela orsakadeslätter

våra nya familjemedlemmar

elin och ellen HEJ! Vi ville bara presentera oss till höger stårElin och den andra stiliga varelsen är jag Ellen, . Vi tillhör nu familjen på Furulund och vi är Gottlandsfår (En utrotningshotad art) .
Vi är fyra år gamla och fick våra första lamm i våras eller fick och fick dom dog i våra magar , vi var för gamla för att få barn första gången och nu ska vi inte ha några mer utan tjänstgöra som busk och gräsvårdare här på fårulund eller vad det heter. V i har kommit hit till fårens ålderdomshem för att framleva återstoden av våra liv i lugn och ro,
Vi hörs nog av lite då och då /ELIN O ELLEN 26/72008

ÄLVASJÖN

kanske är jag lite djupräddHar varit och badat, ja jag badade faktiskt ända upp till öronspetsarna ,simmade ochså det jag tyckte vara nödvändigt (det var för att om möjligt kunna ta pinnarna innan Elsa snodde dom och det får väl erkännas att hon i 99 fall av 100 vann just den kampen, men så hade hon ju med sig sin matte i vattnet min stod ju bara och glodde på stranden till ingen nytta), jo hon fotade ju faktiskt oss badnymfer.
Det var så jättevarmt och vi badade i två timmar innan det kom några picknickare och störde friden , då beslutade vi oss för hemfärd i den stekheta bilen, fast min matte har ju AC så jag gnyr icke.MEN EN HELT UNDERBAR BADSTUND VAR DET MED MIN ÄLSKLINGSVOVVA ELSA

kattlös och sladdlös

Igår var vårat hundgäng och tränade och svettades i tropisk hetta på Varbergs brukshundklubb, det var storgurun INGRID (vår räddande ängel), Kia och Fly, Jennie och (nu kom jag inte ihåg vad den heter),Maria och Rosso och jag och Oskar, ett litet tappert gäng.
Det gick förvånandsvärt bra i värmen och alla var glada och nöjda med sitt arbete på plan. Var hemma vid 1/2 6 ,stekte pytt ipanna åt oss  inte speciellt rolig mat men vem orkar bry sig i den tropiska hettan.
När svalkan lagt sig över furulundska huset så kunde pamela tänka klart igen och då dök den gamla tanken om att skriva en bok om mitt liv upp , detkanske inte finns en endaste person till mer än jag som har intresse av en sån men det skulle hjälpa mig få förståelse för saker som hänt i mitt liv och då har den ju uppfyllt ett syfte. Mina älskade barn har vid ett flertal tillfällen bett mig skriva en sån och dom vet ju att vårt liv har varit som ett riktigt drama av mörkaste slag men med vår humor och samman hållning så har vi ju kommit ut ur det som ganska bra people.
Kanske jag börjar så smått nu när jag inte har något arbete ,fast jag vet inte riktigt hur det ska gå till väga.
OCH idag när jag kom in till min kära dator som delar rum med kattungarna Röllika ochAlvar så blev jag riktigt sur på kattsen , dom hade bitit av sladdarna till högyalarna på datorn!
Men som en gudagåva svänger min käre bror och han kvinna in på gården ett par timmar senare och när dom åker efter kaffe och doppa så har vi gjort en jättebra bytesaffär .....  TVÅ kattungar MOT TVÅ NUCKOR dvs TVÅ tackor (Gottlandsfår) som inte ska få mer lamm pga sin ålder, dom ska bara vara här i alla sina dagar tills dom blir för gamla  vi vill inte ha djur som ska slaktas och ätas upp.     Lycka till KATTSEN i Gunnarp.                                                                                                                                                                                       


tråkigt att bara vara

Nu är jag mätt på ledigheten, det är faktiskt ganska så trist att inte ha ett arbete att gå till, arbetskamrater att prata med,tider att passa, och sist men inte minst en lön att kvittera ut .

Visst är det skönt att få göra som man vill ,sova som man vill , inte titta på klockan , inte stressa, men det är ju lite av tjusningen att förtjäna sin ledighet och jag mår bra av en viss possitiv stress, kanske känner jag mig lite behövd då.

Det var det som var jobbigaste när barn efter barn flög ur boet, att inte ha hundra saker att göra , ha många vid matbordet (jo riktigt många är vi nu när alla kommer hem, men det är inte samma sak), ha alla hästar att träna,tävla och kontakten med alla hästägare. Jag kan sakna den biten av mitt liv något oerhört ibland, det hände ju något varje dag i hästvärlden.

Nu låter jag ganska trist , det är inte det att jag inte trivs med mitt liv nu ,absolut icke, jag har ett helt underbart liv tillsammans med bästaste håkan och bästaste oskar . Har aldrig haft det så här bra och jag är lycklig nu, men jag vill ju behövas också.

AH, jag har nog bara en deppig dag idag, blir bättre imorgon pamsan

Rycker upp mig nu och sticker till skogs för att plocka dom förstaste kantarellerna (hittade ett par i går ,) sätter på mig kantarellögonen och skrider ut i bushen tillsammans med för dagen kantarellhunden oskar grodslukare









cyklisterna

getingen medHär är bildbeviset på att julia blev getingstucken . Och det skedde precis när hon glad i hågen klev in i furulundska köket, oj,oj,oj,oj,oj vad det drog ner humöret. Annars var det sketakul att få laga mat och dona för semesterfolket, köket furulund bjöd för dagen på filorullar med fetaost,basilika,jalapeno och västerbottenostfyllning till förrätt ,penne med champignon,tomatoch purjosås med oxfileskivoroch efter promenixen till kolamossen med nisse ,håkan ,oskar och pamsan(julia o madda vilade upp sig i jättesoffanunder tiden)(ja pamsan vågade inte gå med ända fram nån galen skytt befann sig i skogen) så blev det kaffe med tre sorters kakor och sen kom dom på att mamsan skulle köra dom hem och det gjorde hon så gärna Och så här såg hon ut en kvart efteråt .(Mammas lilla gumma förlåt att jag skrattade men du vet ju hur jag reagerar när det blir otäckt det är ju med ett skratt jag försöker råda bot på allt farligt())

aktiva måndagen

Ja så var det måndag igen , vi var ju till stan i lördags för att gå på wheels&wings ,det var snabbt avklarat , fick låna julias ( min gamla) lägenhet som sagt .
Vi satt där till nio  och när vi kom ut så regnade det rigtigt duktigt och Håkan hade ont i knät ,ingen taxi gick att få ,ah , vi åker hem . Sagt och gjort svängde om hunddagiset och hämta grynet(oskar) detvar det bästa av allt ,så slapp han sova borta. Han blev så glad .
Igår hade vi en riktig soffkomadag , sköntoch avslappnad stämmning, imrse var jag kvar i koman ,men när jag väl vaknat till fanns det hur mycket energi som helst(tro pelle det ,som jag vilat)
Jag målade väggen på altanen(den där altanen som bara jag tycker blir fin),bakade tre sorters kakor,var å köpte två buskar å planterade fixa käk och på kvällen tillsammans med mina gryn gick en timma ute i guds natur,( lovely).
Men då blev Håkan illamående så vi fick sitta en stund i gräset ,jag tror att han åt för mycket makrill och pot.mos.
imorgon ska jag måla färdigt altanen och ska fixa käk till cyklisterna som ska cykla hit från varberg för att äta ( dom har köpt nya cyklar så det är väl nyfiket , (man kan få fula skavisar av sånt)
Har satt ut annons på överblivna katten( alar) på blocket , hoppas någon fattar tycke för den lilebusen.

tankar

dagar som kommer dagar som gått , fyllda av kärlek , fyllda av ångest, fyllda av allt som livet erbjuder på sitt stora smörgåsbord,
Timmar som jag inte tänkte på ,timmar som bara rann på ,timmar av lycka ,hopplöshet,hat,oro,glädje ock kärlek, t

immar jag borde men fick aldrig gjort, timmar av arbete,timmar av rädsla. Hur många timmar är ett människoliv?
Vad är ett människoliv , vad är en människa värd ?
Värdet på en människa måste nog räknas i timmar, dagar , år.

Hur många dagar har inte jag slösat bort , men dom har varit mitt liv, det jag har fyllt dom med är mitt liv , jag tror och hoppas att mitt liv trots allt som inte varit bra ändå är mitt liv och det tycker jag är ett bra mått på ett människoliv.
Det är det liv jag lämnar till mina efterlevande den dagen jag inte finns kvar här , men jag kommer föralltid finnas vid mina käras sida, för alltid.

wheels and wings

Lördag och klockan är fyra plus tio minuter , vaknade lite sent, halv nio. Det är ÅSKA i luften mina känsliga åskradar känner det, eller kan det bero på att jag svettas lite ymmigt när jag anstränger min kropp till det yttersta ute i skogen, har lagt och gått spår med vovven och det gick jättebra fast även han tyckte det var för varmt och sneglade oroligt upp på himmelen( vi och våran gemensamma åskfobi).
har gjort det jag tycker är så otroligt tråkigt, städat . Ikväll ska vi göra stan , Håkan och jag ja våran adoptivkompis ska också med , vi ska på wheels and wings i varberg en återkommande årlig tradition för oss och många fler, ska låna julias( tack) lägenhet och förfesta,vad det lät löjligt när man tänker på vår ålder, Sen går vi ner till stan och träffar en hel del gamla kompisar m.m och naturligtvis spanar in alla läckra bilar.
Har man som vi varit raggare i ungdomen så är det en riktig nostalgitripp, musiken ölen skrålet och bilarna för mig typ 30-35 år tillbaks i tiden och det känns bra för en kväll.    Lasse svärfar ska köra in oss och på vägen ska vi lämna oskar-boxer på hundnattis (tänk så lessen han kommer att vara när han inte får sova hos mamma, men jag ska ju hämta honiom i morgon förmiddag)
GODE GUD LÅT INTE DET BLI ÅSKA HOS OSKAR I NATT

går fetbort

Jag måste bara få skriva ner MIN åsikt om en "människa" som Andes Eklund. I min värld finns det inte plats för en sån, han har förverkat all rätt att andas samma luft som mig,han har överhuvudtaget förverkat sin mäskliga rätt att andas, sova, äta, skita, ha vänner se höra helt enkelt gjort bort sig för tid och evighet här på jorden och efter döden.

Omdet finns någon rättvisa så kommer han att få lagens strängaste staff någonsin .Jag hoppas det och vet att jag inte är ensam om den åsikten , tycker att de poliser som inte kollade upp tipsen om Pernillas mördare ej heller ska gå straffria.
Men det värsta av allt är i dagsläget ENGLAS stackars anhöriga som aldrig får tillbaks henne hur hårt straff han än får.

DÖM LAGENS STRÄNGASTE STRAFF PLUSS 100ÅR till SÅ INGEN SKA BEHÖVA TRÄFFA HONOM MER UTANFÖR FÄNGELSET

jädrans....

Ser ni mig, matte såg knappt mig.
Det varså hära att vi ,matte,husse och jag hade laddat ryggsäcken med kaffe å lite goddisarför att gå upp till kolarmossen (den vanligaste promenixen när fassan är med). Och nu hade dom släppt ut alla 40 kossorna på åkrarna , men jag racade glad ihågen som vanligt( vi boxrar har ju lite race i kroppen).Nu har ju matte sagt till mig att inte lukta på trådar i noshöjd, men jag lyssnar som bekant inte alltid på den där kvinnan.
Jag sprang före och etfer och överallt OCH så kom det ett stängsel framför näsan på mig och alla varningsklockor var ur funktion så jag satte min lilla näsa emot och sniffade. DET skulle jag min själ aldrig ha gjort ,fy f.n vad det small till i snoken som om jag fick ett karateslag i huvudet som spred sig ut i alla vitala kroppsdelar, morsan och farsan sa att jag fick en mycket grov och lång gny-gnäll-yl-stund, som jag sprang vad var det som hände ??????
Det var då morsan tog detta kort, jag tror hon ville ha ett sista på mig för jag var verkligen på väg ut ur bild här.
Hela promenaden gick jag därefter mycket nära mina kära människor, och jag hörde dom säga tillvarandra att " nu kanske han har lärt sig något"
Och det må vara sant men jag glömmer så fort./OSKAR

Utkast: HÄR BOR ...

HÄR BOR VI

Vill ha ett hem nu!

den här lille killen som heter Alvar, vill bort från den stora nyfikna,och ibland klumpiga och kanske farliga BOXERN OSKAR.
Snälla Julia hämta mig snart./ALVAR

Idag läste jag i vår lokaltidning att dom funnit vapen som polisen trodde härrörde från den sista (tror jag) kuppen på GEKÅS. och blixtsnabbt kom jag att tänka på den där söndagen jag och Håkan och ängeln Zune var ute iskogarna och letade bra fiskeställen.
Då för fyra år sedan fiskade vi jättemycketbåde vinter och sommar och på söndagar rattade vi omkring å letade nya ställen, det gjorde vi nu alltså.
Vi körde uppe i skogen vid Bexells talande stenar förbi RÖrsjön på en knappt farbar väg,fast en gammal 740:a är ju som en traktor. Hade väl kört omkring nån timma, det var en ganska grå och dyster dag och lite halvskumt i skogen. Bakom en kurva fick jag syn på en POLISBIL(jag körde) och sa till Håkan "titta vem som står där".Yes, där stog två poliser som satte på blåljuset när vi kom emot dom ,en ställde sig mitt i vägen och riktade sin K-pist rakt emot bilen ."men , vad F..n har vi gjort tänkte jag (jag får alltid dåligt samvete när jag ser polisen,varför vet jag inte), får man inte vara här i skogen?HM vi stannade ju naturligtvis fanns inte mycket annat att välja på precis.
En polis kom fram till passargerarsidan där Håkan satt ,polisen hade draget vapen och riktade det mot  en något skärrad Håkan, sa till honom och mig att hålla händerna över huvudet och beordade oss att legimitera oss ,H skulle ta fram sitt leg ur handsfacket ,MEN då röt polisen "släpp vad du har i händerna".Hur ska man kunna visa leg med händerna i hands up-ställning?Jag var inte mycket eller inte alls kaxigare, kom inte ihåg mitt eget personnummer och hade shaky hands and body.
Den ende som tyckte att detta var kul var boxern Zune som nu är en ängel och skuttar omkring bland alla andra änglar i hundhimmelen.Nä dom sköt inte honom .
Okej vi fick efter att ha lämnat lite upplysningar om oss och efter att snokarna kollat igenom bilen åka igen,men efter en kilometer så stog det ytterligare en polisbil med blåljus och polis med dragetn t vapen och siktade på våran gamla volvo,men dom hade ju kontakt med förra spärren så vi slapp gå igenom samma sak igen.
Vi tyckte vi fått nog av spänning nu så vi stack hem och vilade upp oss.
Hade inte haft radion på under bilfärden om vi haft det så kanske vi inte blivit så överraskade ,det var ju den stora nyheten den dagen och resten av veckan att gekås blivit rånat. Vi fiskar inte så mycket i dom trakterna längre!

datorn stänger av innan jag skrivit färdigt

badet

tråkmatte

Hej igen ett tag har gått sen jag luftade mina tankar, men nu är det dags . JAG har haft en sån tråkig dag morsan har bara varit hemma och donat i trädgården OCH suttit framför den där datorn ,vad nu det kan vara för roligt med det.Fast lite småkul har jag haft, katten eller Elsa som dom säger rymde från sina barn i dag hm då passade jag på att speeda upp hennes ringrostiga ben ja hon kunde kuta fort jag måste erkänna att jag inte hann med i svängarna,men hon måste vara lite puckad ,hon kom tillbaka sen och smög(jag såg det)upp till ungarnapå andra våning.Jag hörde ett samtal som matte hade med min dagisfröken ,men jag måste hört fel,hon sa att JAG skulle sova där på Lördag natt för hon och fassan skulle åka till stan och titta på wheels and wings,Ska jag sova borta en hel natt?Hon måste skoja!Men det ordnar sig ,imorgon ska jag och min labbe-kompis åka till Älvasjön och våra mattar ska lägga lite spår åt oss och så ska vi bada ,då får man väl hotta upp sig det är ju en labbe och dom har ju inget vett på att sjön kan vara djup,så jag får väl ha hjärtat i halsgropen för inte tänker jag visa att jag är den försiktiga typen och mossan är ju med och kan rädda mig.//OSKAR

måndag

Så var det måndag igen,egentligen tycker jag att det är bästa dagen i veckan men nu när jag inget arbete har så är det inte fullt så kul.Och så vet jag inte vad det är för fel på vädret denna sommar,ursäkta att jag maler om det men åskan har skrämt mig rejält när den bara anföll mig och oskar en tidig morgon när vi var på väg att lämna huset för att jobba. Intet ont anande så slog den precis utanför huset när oskar var och gjorde sina behov och jag höll på att ta på mig,min enda tanke varär oskar och när jag stack ut huvudet så kommer han med världes fart rusande med öronen och ögonen vilt uppspärrade och hade säkert klippt staketet om jag inte ropat på honom just idet ögonblicket,det ska jag säga det var världshistoriens snabbaste inkallning.Han kom in och i nästa sekund slog det igen och stora kulblixtrar flög ur kontakterna ,oskar sprang upp i sovrummet och jag efter ,fick tag i homom precis som det kom eldsflammor ur telefonjacket där och vid det här laget var vi ordentligt skärrade,tog honom i halsbandet och satte oss i trappan där det inte finns ledningar eller rör av något slag.Nu var det riktigt synd om oskar och jag började också bli riktigt rädd , åskan höll sig exakt över oss i en HEL timma ,det slog fyra gånger till i knutarna telefonjacket där nere dånade in i väggen mittimot ,det osade bränt i hela huset och haglade kopiöst , hela trädgården blev helt vit. Vi satt där i en och en halv timma innan vi våga röra oss,då fick jag syn på Håkans huvudavtryck i kudden i soffan ,då just då tog känslorna överhand och tårarna kom som stora droppar rinnande ner för kinderna på mig,så himla onödigt detta var. Skadorna blev :en åskrädd matte och hund ingen telefon på tre veckor(hade splittat telestolparna fram till oss)pannan trasig ,telefoner trasiga ,och sovrumstapeten uppfläkt. Men det värsta är att jag inte litar på gråa moln kanske inte ens vita såna Det var ju ingen förvarning ju.nu kanske gemene man kan förstå mitt malande om åskan/PAMELA

softat

Idag fyllde den lilla killen oskar år  och  han har varit ganska lugn idag efter gårdagens bravader och naturligtvis ett rackarns ÅSKVÄDER på kvällen igår också (JAG BLIR TOKIG DENNA ÅSKSOMMAR). skulle väl egentligen varit och tränat med tränargänget men det var så tidigt och var nog inte riktigt körbar efter ett glas för mycket igårkväll så vi hoppade det,Husse Håkan fixade till den traditionella söndagsfrukosten, ägg och bacon,sen softade vi alla i storsoffan efter att jag sjungit en underbar födelsedagssång för oskar, nånstans på eftermiddagen blev vi hungriga igen fast vi inte brännt en endaste kalori, snackade ihop oss om en utflykt till ullared och äta middag i denna hemska håla .sagt och gort husse fixa kaffekorg (han är en pärla) och vi anlände ullabella intog PP:s och åt varsin planka,gick sen ett par steg och kolla julia på netonnet, där hade H:s krafter sinat så han satt i bilen när jag var därinne, köpte närbutikens världsgodaste laxröra på hemväg passade på att åka om älvasjön så födesedagsbarnet fick bada och hämta pinnar i vattnet medan vi fikade ,han ÄR lite av en badkruka om han inte bottnar ,skitäckligt säger han då.Bakade en körsbärspaj dagen till ära för nisse och madde hade aviserat sin ankomst vid 1/2 6 .Oskar fick tandvänliga tuggisar av madde men dom svalde han nästan hela tror knappt dom vidrörde bissingarna./pamela

TACK MADDE OCH NISS OCH JULIA/OSKAR

2 - åringens dag idag

GRATTIS VALSÄNGENS ROLEX
 på 2- ÅRS DAGEN.    


En svettig stund

12 juli 2008


Japp upp i ottan och la ett fältspår tillOskar ,väckte lilla gubben försiktigt och så åt vi frukost och läste tidningen,kl 0700 gick vi på spåret och han var stensäker, tog alla föremålen och klockrena vinklar, så jag tänkte ,det blir en bra dag idag.Men nog var det nervöst att vänta,vänta och åter vänta på utställningen ,det var ju väldigt mycket med hundar och hussar och mattar samt övrigt folk.Eftersom nu oskar hade en av sina absolut sämsta dagar på utställningen i Borås så tog jag det säkra benet först och tiggde och bönade min underbara tränare och kompis om support. Hon Ingrid hammar lind visade honom mycket braoch han morrade inte alls vid tandvisningen,åh vad jag är stolt över den hunden ,han fick sitt tredja CK och blev tvåa i Bhkl, Det blev massa priser att ta hem i prishyllan och njuta av.Men det var mycket ,mycket svettigt för matte .TACK underbara duktiga INGRID/ PAMELA


12 JULI 2008

Det jag vovar det håller jag (OSKAR GRODSLUKARES DJUNGELORDSPRÅK) . Det sa jag ju igår att jag ska uppföra mig idag okej.Orkar inte skriva mer nu har ju arbetat hela dagen och ska sova nu. / OSKAR


femåringen

hej igen nu har jag kommit hem från Meja Gemrud,hon bjöd på grillspett och mumsig pasta+ sallad och vitlöksbröd.Julia åt upp dom sistnämda och just julia är mamsan lite syrak på . Hon har visade det sig dejtat någon utan att andas ett endast ord till den som givit henne livet, fast jag förstår varför ,det är inte kul att släppa en sån nyhet i denna familjen där alla är så nyfikna och frågvisa (men är inte ALLA familjer det)? lilla gumman mossan får


väl reda på det tids nog ,men det är inte lätt när man är så förveten som jag./pamela




Imorgon är det utställning igen och jag OSKAR VALSÄNGENS ROLEX lovar vid mina ofödda barns huvud att inte morra på domaren när han ska glo på tänderna och min pung (det fattar väl vem som helst att det inte är speciellt kul när alla ser på), ivarjefall har jag nästan lovat matte det, vi får se hur det går ,hon matte alltså har hållt på sen förra utställningen att låta kreti och pleti glo i munnen på mig och jag har skött mig jättebra.JO förra utställningen bar jag mig dumt åt säger matte ,för jag gurglade mig lite för högt och just den domaren tog illa vid sig ,förlåt bosse domare det var inget personligt, Idag har hon badat mig och säkert som amen ikyrkan ska hon klippa klorna också ,gillar inte,hon sa till fassan att hon tänkte lägga ett spår på morgonen åt mig och det låter ju skojsigt , men om hon tror att jag blir lite tröttare och medgörligare av det är hon nog ute å surfar i skogen/OSKAR

SVIN-DEL

Jag hade inte tänkt att vara så här mycket ledig isommar som jag råkat bli. Har efter mitt livs kortaste anställning åter ställt mig till förfogande till arbetsmarknaden, och hur blev det nu så här ? Jo när ingenting funkar ,det icke conecktar alls med någonting ,då tyckte jag det var bäst att sluta och så blev det. Alltså har jag för tillfället skitledigt och för en skön och behaglig sommarlunk .jag njuter av denna underbara tid på året när allt är grön skönt och varmt (nu tycker jag inte om när det blir över 20 grader men i övrigt så). Tänk dig själv att kunna umgås med bästaste hunden hela dagarna ,träna inför den stundande debuten i lydnad,oppps det där killade lite i kistan, var det en nerv där tro? Idag har jag riskerat livet med att klättra upp i det jättehöga körsbärsträdet och plocka bär åt dom små barnen som fyller kollektivt idag,det kostar på att klättra högt när man får svindel redan en halvmeter ovan tårna.Appropå svindel(Är inte det ett konstigt ord SVIN-DEL ,dom djuren är väl aldrig högt),fast det kan ju komma av att när dom blir dödade så hängs dom upp lite högt,ja så jobbar min hjärna idag! Kom helt ifrån ämnet där,Vad jag skulle sagt var att hon här får svindel när jag ser någon annan i fara(högt) ,då kliar det i knäna på mig ,är det normalt?

Det här är kul....

grattis ELMA 1 år idagGrattis MEJA 5 år idag

Racerkatterna

Nu vill vi att dom små kattsnorkarna flytta långt bort ! Dom låter som stora klumpiga heffaklumpar när dom dånar fram på golvet på andra våning,vågar inte släppa dom i hela huset för oskar grodslukare har inte hela sin sinnesnärvaro intakt när han ser en katt, dom springer ju så kuligt och är så mjuka att bita i (man kan förstå honom en aning ,dom ser ju så tykna ut också). Snälla people kom å hämta dom! "det luktar ju kattskit också, det är inte lite dom levererar under ett dygn! Annars har mamsan och Oskar sovit och trynat gott och länge idag, vi ska till meja sötnos ikväll ,hon blir 5 år idag.Våran Håkan och husse skall till Elma (Håkans barnbarn) som fyller 1 år , det finns ju 365 dagar på ett år så varför måste våra avkommor få barn på exakt samma dag,eller varför inte synka lite? Nä nu sticker jag till bys och köper mejas fondaktier (obligatorisk sen 5 år tillbaks). HEJ,( NUSKITER KATTERNA IGEN)

En åskfri dag

Äntligen en dag utan muller och konstiga moln. Är man en sån hära hund som inte tycker om när det mullrar och blixtra så är just denna sommaren SKIT. Jag å mossan skulle varit på boxer-läger hela nästa vecka men tanten fick inte semester, så vi stannar här hemma istället , fast hon säger att hon är jättesur dels för att inte kunna vara med och dels för att hon inte fick tillbaks dom 2000 kronorna hon betalt, och hon kan tjura länge på det . Nåväl idag har vi varit och tränat med gänget och matte var jättenöjd med killen här,jag fick några extra falukorvsbitar när vi kom hem,Nu lägger jag min söta nos på kudden och somnar mellan morsan och farsan/OSKAR

RSS 2.0