VARMT!

Nu var det ett tag sen jag skrev,men bättre nu än aldrig!
Det är så VARMT,Och inte får man klaga för då blir folk som kollriga.............INTE klaga när vi äntligen fått varmt och skönt,säger alla.Men jag vidhåller att det är för varmt att jobba i och förallandel även att vara helt fri i .
Aktivitetsnivån är kusligt låg i Furulundska huset såna här dagar när tempen stiger upp till 30 grader i skuggan och säkert 50 i solen.
Satan i gatan vad svettigt det varit i dag på jobbet,huvudvärken kom som ett brev på posten och slog rot i pamsans skalle,yr och klibbig utförde jag mina åtaganden även om jag var som en fontän....DET SPRUTADE SVETT UR PANAN NER I ÖGNEN.Har ni fått svett i ögonen? DET gör ONT!
emma blev intet gjort mer än fixa käk (blir ju inte ens hungrig) sen tog jag kameran och släpade mig runt trädgården för att föreviga blommorna som ju säkert kommer att rekordöverblomma i denna värmen.
I går så var det ju lika varmt ,men då var det ju ledigt,så vi gick här jag och Håkan Och Oskar från den ena skuggan till den andra,jag gick tillockmed in och sov ett par timmar mitt på dan,försökte sola med höll på att flyta bort.
I Lördags var det också varmt ,men inte som nu ,men trots det så var Oskar så duktig så att vi fick vårt andra förstapris i lydnadsklass 1 ,och på Lördag ska det tävlas igen (tror jag) fast en liten hake finns.....Tänk om han biter .....Ska jag ?Ska jag inte? DET tål att tänkas på ,för han är ju uppflyttad till tvåan och DÄR finns ju ingen tandvisning alls.MEN jag ÄR ju så NÄRA ett lydnadsdiplom i ettan nu!!!!!!Hmm!
När jag öppnade min mejl i dag på morgonen hade söta gulliga ÅSA skickat fotona hon tog i Ullared och i spårskogen.TACK ÅSA!! Dom var kanonfina även om jag var med på dom.
Fasen vi skulle ju fikat på altanen ,men nu är det bestämt att vi grillar med Roger och Håkan nästa gång ni "goes west"
Det var så roligt att träffa dig och Oskar-brodern den snygge Zacco livs levande igen.ZACCO I ÅKULLASKOGEN.OSKAR I ÅKULLASKOGEN

Pameladagen!

När sommaren är som bäst ,då finns inga bekymmer.
Har haft en helt jättebra midsommarhelg.Först midsommar med alla glada vänner i Glommen  och god sill/potatis/jordgubbar och snapsen och en engelsktalande  pamsan och mona som dessutom sjöng på engelska för alla som ville höra på(några var finkänsliga nog att göra det). Och sen så jäkla trevligt med Håkan och Oskar(vi har alltid trevligt men det var inte mindre trevligt för det),Håkan och jag (oskar också) hade efterfest i Garaget och satt där i regnsmattret från plåttaket och en lätt åska när midsomarnatten gick över i midsommardagsmorgon så cosy så.midsommardagen så hade vi åter en liten fest för oss själva i garaget våran nya partylokal,satt och läste gamla dagböcker och skrattade åt gamla kort (förlåt barna ). På Söndagen så skulle jag träffa mina boxervänner i Ullared (så roligt) vi träffades vid elvasnåret och snackade och tränade tills fyratiden och en hel massa ideer fanns med hem,för dom är helt underbara med att kunna förmedla och fundera och risa och rosa för att få ett så bra resultat som möjligt .DESSUTOM hade dom bästaste fika"brödet" smörgåstårta och kaffe bara det var ju skitmysigt.På Lördag ses vi igen och då är det allvar,det är tävling men det går säkert bra för oss alla så som vi tränade.
På kvällen kom Madde,Julia och Nisse för att äta lite NICE .
Idag mitt i tvättstugejobbet på Håsten fick jag ett gulligt mms från maddah som blinkade till mig och skrev GRATTIS på namnsdagen världens gulligaste mamma (ÄR JAG DET?)(OCH HAR JAG NAMNSDAG IDAG?)Hittade bara Paulina och Paula ,men Pamela är ju snarlikt eller?Ivilket fall så var det gulligt madde och din mamma blev väldas glad,TACK gumman!

midsommarnatten plockar jag....................



Jag vill till er alla  önska er en RIKTIGT TREVLIG MIDSOMMAR.
trodde i det länsta att jag Håkan och Oskar skulle fira en alldeles egen skön midsommar,MEn detta godkänndes inte av det glada goa gänget vi brukar fira just denna högtid med,så i kvällningen bär det av till Glommen eller kanske mera öster om denna gång.
Förra året var alla här och många goa skratt blir det,skratt som fortfarande är lätta att aktivera pga somliga små gubbars påhitt(LÄS: HÅKAN).
Johanna är så snäll att hon kör hem oss i midsommarnatten,så jag kan plocka mina blommor hemma,till drömmen om Håkan.
Till mina ungar så säger jag detta: Sofie,Roland.....Kör föriktigt med mina guldklimpar till och från AstridLlindgrens värld......Hoppas ni får det underbart och ungarna får många fina minnen med till mormor att berätta om.
Madelene och Nisse.........plocka en sjublommors bukett lägg den under maddes kudde ....Låt henne drömma om Nisse och de kommande ? Barnbarnen.....BY THE WAY::::Ha en skitkul fest......
Julian........Av din blogg att dömma så kommer du få en rackarns kul kväll i Rolfstorp.BARA den inte blir FÖR kulig ,gumman min.

Helt enkelt HA EN SKÖN MIDSOMMAR ALLA!

Väck,väck,väck!

Nu blommar min huggormsskräck ut för fullt.från tidig vår till vinter så är jag så jäkla rädd för att få ens se en huggorm eller nån annan äcklig slingrande varelse.
Det har HÄNT att jag i glömska inte fått på mig ormskorna eller stövlar och plötsligt befunnit mig nånstans typ kalhygge eller långt gräs OCH som en blixt i huvudet kommit på......FAN här är säkert ormar!
Jag vad händer ?Jag blir som paralyserad av rädsla och velighet........HUR ska jag komma härifrån?Jag kan stå på samma ställe LÄNGE innan jag tar mod till mig och snabbt,snabbt snabbt låter mina tassar FLYGA över marken till säkert ställe.DÅ NÄR JAG FLYR,så VÅGAR jag INTE ens TITTA ner i marken,för låssasormar fnns överallt och pinnar eller små jordhögar ÄR mycket likt ormar när jag befinner mig i DET tillståndet.
VARFÖR ska dom finnas då?Nu säger säkert vän av ordning att dom gör nytta,men den nyttan behövs inte......bort bort bort med dom fulingarna .
Jag har inte sett eller ens hört nån säga att det finns orm här där vi bor ,men om det skulle fås nys om dylikt djävulspåfund,så ska jag nog inte gå ut mer.FAST det måstes nog, men döda dom det gör jag även om dom är fridlysta så får dom inte bo här.
När jag letade upp denna bild så reste sig håret på huvud och armar bara jag stavade till ordet huggorm.BEHÖVER JAG VÅRD? Kanske! Men skulle INTE tro det hjälper.
När jag bodde i K-G och tränade travhästar så var det VÄLDIGTjobbigt att just köra hästarna med tanke på att det fanns MASSA huggormar i dom trakterna .Jag var i princip levandes rädd för att hästarna skulle springa på en orm och att ormen skulle fastna i hästbenetoch sen skulle hästen kasta bak ormen på MIG .Kanske inte ens är möjligt ,men jag tyckte nog att möjligheten fanns, så jag fick bygga ett jättehögt STÄNKSKYDD på sulkyn för man kan inte veta var ormen har sin gång.
ANDRA ORM HISKILIGIHETER:
Min bror Uffe hade ormar när han bodde i vbg ,en julafton så kom hans familj inte och detta var innan mobilens inträde i samhället,så inte hörde vi a dom heller.
Dom kom först LÅNGT senare för att den ena ormen som var en pyton hade blivit på as-dåligt humör när dom hade haft ur den ur terrariumet,så den låg på golvet och vägrade bli tagen ,bara fräste och gjorde huggattacker,.TUR MAN SLAPP SE DET!
Nalle ,en kompis till Uffe hade mycket ormar och en gång bet sig en fast i näsan och vägrade släppa taget ,så nallen fick åka till akuten och montera bort eländet.Hade jag varit läkare där så hade nallen haft kvar ormen i näsan än idag!
JULIAS dag- mamma hAde en kruka för blommor ståendes på altanen över vintern och en vårdag när hon stod i sitt kök ,så bara låg det en huggorm på golvet arg som satan var det när hon närmade sig(dumt att göra),men tillsist var det Dennis hennes gubbe som fick ut den.ALDRIG att jag hade bott kvar där!

Sen är jag så rädd att Oskar ska bli biten när vi är ute i skogen.Naturligtvis mest för att han ska bli jättedålig och kanske tillockmed dö.
Om han blir biten så ska man ju bära hunden till bilen eller hem och direkt till veterinär,men det känns tufft att bära en 40-kiloshund kanske en halvmil eller mer om man dessutom är så jäkla rädd för ormar som jag är.Cortison har jag alltid med mig ,fast jag vet att man ska helst inte ge det ,men om det skulle hända att han blev biten så ger jag nog det iallafall oavsett vad som rekomenderas för det måste vara bättre än att inte ge i ett sånt läge .Kan tänka mig att det tar ett tag att transportera hem lilla gubben(nu får detta ju aldrig hända ,men OM)
UTROTA DOM DÄR (O)DJUREN!!!! NU!!!

Vargtimmar

När man somnar vid halv tolv och vaknar vid halv två ÄR man inte speciellt utsövd.Det är då ALLA precis ALLA "konstiga" tankar invaderar skallen.Allt exakt ALLT blir tusen gånger värre vid den tiden på natten.Även o jag kan ibland tycka att det är skönt och mysigt att tassa runt alldeles själv med mina tankar,så är det INTE mysigt när man oroas över nåt ,för helt plötsligt ploppar det upp saker som man inte ens ger en endaste tanke annars.
Inatt har jag och min hjärna arbetar för högtrygg,största delen gick åt till att fundera,fundera,fundera och ängslas över varför oskar tycks vara sämre EFTER vereinärbesöket .Han verkar ha ont i halsen och håller på att svälja hela tiden nästan utom när han sover eller är upptagen av annat som är kul.ozzy var här och käkade med sin husse och matte igår ,då verkade oskar inte ha så hemskt mycket bekymmer,men lite tröttare än vanligt var han så bägge pojkarna låg sida vid sida och vilade mellan lekstunderna ,"lite! lugnare var det igår än det brukar gå till när dom ses.Oskar visade än en gång vilken genomsnäll kille han är ....Jag satte fram hans mat och vips så slängde sig ozzy över skålen,,,,,oskar fortsatte att äta ett tag, sen när han tyckte det var nog så morrade han lite lågt och ozzy som var förståndig nog att inse-" att det är nog ta mig tusan bäst att flytta sig nu", gick en bit ifrån.För att lite senare prova igen och åter fick han sticka ner trynet i skålen och smaska lite ,tills oskar morrade lite igen ,sådär hölldom på tills maten var slut.DET hade inte varit lönt att ens komma inärheten för en annan hund när min förra hund(ZUNE-ÄNGELN) åt.
 Jag blir lite impad av Oskar för att han är så genomsnäll mot både han/hon -hundar,valpar ,ungar och i princip ALLA utom dommare som vill pilla på han.Men just DEN biten jobbar vi på.
Nu har veterinären öppnat ,så nu ska jag ringa.

oron gnager hål i magen

Jag ÄR orolig för min store, starka ,stolta ,vackre hund!
igår var vi hos veterinären för att Oskar var inte som han brukar han fick en grundlig undersökning och medicin för sina variga ögon.Vi tog massa blodprov för att se om det fanns nån infektion,men NEJ!
Han fick penicillin och har tills nu fått två tabletter ,jag tror att han mår illa av tabletterna för han käkar gräs och det rinner saliv ur munnen .Det togs prov på fästingburna sjukdomar ,men NEJ inte nåt sånt och det var ju skönt.MEN jag oroar mig så jag får ont i magen för min grabb,han är ju mitt hjärta,mitt liv.
Har fixat käk .gryta med potatismos och jordgubbspaj med lättvispad gräde till efterrätt och ingen Har jag snubblat på på hela tiden,han brukar ju finnas bakom mig och hoppfullt vänta på om det blir nåt i  byttan när jag vispar eller om det möjligen kan ramla ner nåt kött när jag skär på skärbrädan,MEN INGEN SOM JAG RAMLAR ÖVER:
OSKAR bli FRISK NU!!!!!!!!
Han var ganska som vanligt i morse tills han fick frukost,sen började han svälja,svälja,svälja och han mådde nog inte bra alls,detsamma när vi kom hem från dagis/jobb.BLI SOM VANLIGT MIN ÄLSKADE HUND!!!!!
Är han lika berörd i morgon så får det bli ett nytt besök hos veterinären.

liten ömsint tanke.

Är det konstigt att jag blir glad bara av att få välkomnas hem i denna gröna famn av livskvalitet.Här har jag mitt trygga bo i världen,här hämtar jag kraft och aldrig studsar det några hårda ord mot väggarna eller bladen i trädgården.Här utvecklas jag ännu som människa,här får jag sätta fingrarna i jorden och ODLA.Här bor Håkan ,Oskar,stefan Gemrud(kanin)fyra hönor en tupp ,men mesta ,största inneboende gästen är KÄRLEKEN.Kärleken till varandra,till den plats som valt ut OSS som inneboende,till naturen runt om oss,till våra barn,till våra barnbarn,till vårt lilla "sladdbarn" oskar.
Ja här vill jag leva tills jag dör,här vill jag sova äta skratta gråta.HELT ENKELT L.E.V.A.

Ny partner.

Denna trevliga gräsklippare som vi inte har användning för gav mig snilleblixten"BYTA PÅ BLOCKET"-iden.satte ut annonsen kl.1/2 12 kl 12.45 ringde en man som hade en jordfräs att byta bort.KANONERS Stack till ekorrstigen 1/2 2 och gilladeden lilla söta jordfräsen och lilla farbrorn gillade gräsklipparen så vi tog i hand som värsta hästhandlarna sen hem med den gula helt perfekta söta lilla jordfräsen.Oskar ville också ha ett ord med ,vilket han alltid vill när vi startar nåt som låter här ute.När jag ändå hade laddat och fått med mig kameran så fotade jag lite blom/växt-bilder för att titta på när den hemska vintern kommer igen.Varsågoda ni får titta lite också!Är den inte helt underbar den nyplanterade Clematisen?Storklockan börjar blomma nu och gör mig glad varje gång jag ser den.Lite tunt med amplar i år ,men dom som finns innehåller bara röda blommor.Perennland som ännu inte blivit så tätt med växter,men vänte bara tills nästa år.Komposten som är minst lika spännande att besöka ,för där kommer lite av varje bland kaffefilter och snuskLupinskogen bakom komposten är stooor.Här ska min nya "partner"få arbeta mestadels av sina tjänstgöringsdagar på furulundska tomten.

Istiden.

Denna lilla söta men allvarliga flicka hade en fantasi som var helt fantastisk när hon var liten.Idag har hon återupptagit studierna hon missade som barn för att hennes mamma hade hästar och det var hennes allra största önskan varje dag hon vaknade till ännu en skoldag ,ATT FÅ VARA HEMMA OCH HJÄLPA MAMMA MED HÄSTARNA..MEN dom dagar hon dock gick till skolan ,även om dom var få så visade hon redan då att hon var ett litet "ljushuvud" i alla bemärkelser.
Idag studerar hon ,jobbar,sportar och hinner med så mycket därimellan att hennes mamma blir så glad i sitt hjärta för att det går bra för den lilla "lotta på Bråkmakargatan -look a liken"
Här är en liten berättelse tagen ur Berättelseboken av julia Dahlin Klassrum 3-4:an.
ISTIDEN.
Istiden måste ha vart väldigt tråkig.
Väldigt kall och tråkig.
Människorna måste haft det jobbigt,eftersom det inte fanns några djur som dom kunde jaga och sedan äta upp.
Och barnen måste haft det jobbigt och kallt.
Vad gjorde människorna?

SLUT.

Frökens notering:
Det kan man fråga sig ,julia.


Eller vad sägs om denna lilla berättelse?

Vi skall åka till kungen!
Hej! Jag heter Pia West.
Jag gillar hästar.
Jag har en egen häst som heter Wisper hon är en fux med vit bläs.
- Pia,ropar Pias mamma som heter Ann!
-Ja,svarar Pia argt.-Vi skall åka till slottet och hälsa på kungen,svarar Pias mamma.
-å nej,vi har ganska bra kontakt med sveriges kung.Säger Pia.
-Vi kan sova över där ett dygn tänkte jag,sa Pias mamma.
-Nej,säger Pia argt.
-Nä men lilla gumman vad är det med dig?frågade Pias mamma.
- inget men jag vill inte åka till kungen,säger Pia.
-Jag vill ut och rida ,tillade hon snabbt.
-Men det hinner du innan vi skall åka,säger Pias mamma.
-Dågår jag ut och rider då föresten när skall vi åka frågade Pia.
-När pappa kommer hem tänkte jag,säger Pias mamma.
I STALLET:
Hej Wisper!
-Vad blank du är i dag.Jag ångrar att jag inte duscha av dig igår eftermiddag.
Du stinker ju som en gris.
UTE I SKOGEN:
Bra Wisper!
OJ, kolla där är en skunk,vad gullig den är.
Åh,nej, det börjar regna.Kom vi rider hem nu Wisper.
HEMMA OCH INNE I HUSET:
-Är du färdig Pia? frågar Pias mamma från hallen.
-Ja säger Pia från övervåningen på slottet,Hej allihopa.
SLUT
----------
--------

Frökens notering: Det lät ju spännande att få hälsa på kungen.

Jag mår illa!

Klockan är nu 13:20     Nu BÖRJAR  jag må bättre än illa..............Tyckte inte alls att jag blev berusad,men så var det av dagens illamående att dömma.
Skitkul hade vi i allafall.
10-års-jubileum ska väl kännas?CORRS bjöd alla västligt anställda på Thai-buffe på Eriksbershallen ,bussresan bjöds vi på öl eller  cider eller som jag och Jannicke föredrog en av varje +en till.Champagne och popcorn,röda clownnäsor och bordsplaceringspinne välkomnades vi med.Mingel och mera champagne som om ingen morrondag fanns rann det med lätthet ner i srupen för att lite senare ha nått skrattstrupen sen var vi igång..........Jäflans god mat ......Mycke mat ,många sorter....KANONGOTT! ÅT som om jag aldrig fått mat förr(PROPPMÄTT!!!).  Panacotta och kaffe till efter maten.  Oj glömde vinet vi fick som inte man precis blev lessnare av.
Clown och trapetsuppträde(inte min likör)efter maten ,sen blev det liveband blandat med DJ-musik.
Jannicke ,Sanna,Stefan och jag gick till hamnen och satt där och drack lite vin och öl och babblade som man gör blandat med skratt i regnet så gick kvällen mot hemresa(Gitten våran egen lilla Chef förvann ,var som uppslukad av jod´rden INGEN HADE SETT HENNE EFTER MATEN???????? ,enligt en upplyst person så "hade det råkat komma en bil för bi så hon hade åkt hem??????.KONSTIGT!!!!)Nu var vi ju i "närspritengårinsågårvettetut"-tillstånd,så vi tog glatt emot det öl som serverades på hemresan(vem hade en endaste tanke på morgondagen?).Jag ringde Håkan som statade resan till Varberg vid två-tiden(lilla gubben,som skulle upp vid fem-tiden och jobba....Puss ÄLSKAR DIG:)
Nu lovade jag ändå trots Håkans ord om att "lova nu inte en massa fyllon att jag ska köra runt med dom också när jag hämtar dig"att Stefan och Jannicke skulle få åka med!!!!
Han körde så snällt hem dom sen ville han nog helst att jag skulle somna eller åtminstonde vara tyst på hemresan ,men vem kan det. Somnade som en klubbad oxe när jag kom hem och vaknade som en RIKTIGT illamående gris.....
Usch!!! och FY ! Vad DÅLIGT jag mådde   orkade stappla mig ner och ta en treo     sen la jag mig ijämnte min alldeles goa varma snälla Oskar,som som tur är är en riktigt morgontrött hund.Där låg jag tvärs över sängen och med vidöppet fönster och omäxlande genomsvett och  iskall och ett illamående som gick ivågor genom kroppen,vågade inte ens vända mig av rädsla för att behöva spy....Men så skedde INTE utan efter några timmar i denna vidriga tillstånd ,så kunde jag knalla upp och dricka kaffe och äta mig en macka och nu börjar jag bli som folk igen och det lär dröja innan jag  hamnar i denna sits igen.DET ÄR INTE KUL ALLS ATT VARA BAKIS...FÖRSPILLT TID kallar jag det och så är det en hel dag går ju för böfelsen bort.......MEN det var iallfall kul igår. 
Tack COORS!Och många gulliga tack till hemtransportören och gulliga Judas som tog hand  om Oskar,TACK,TACK!

Sockerchock?????

Igår fick jag med mig två små glada flickor hem.hämtade dom på förskolan vid ett-tiden och meningen var enl deras mamma att jag skulle vara hos dom till mamman slutade vid sexsnåret MEN så ville inte mormor och töserna .Vi rattade iväg efter värsta hälsningsritualen och Forrden förde oss först till Oskars hunddagis där Tira storögt konstatrade att det inte riktigt såg ut som på deras förskola.Sen iväg till Håkans affär för att inhandla den allra dyraste runda glassen OCH varsin tidning.Mot Furulund och löfte om att få "fiska" i dammen när mormor städade bilen.Fiskades gjordes det minsann ...........En stor fisk,en död fisk och sen var det ett tjatande för dom behövde hjälp med att fånga en groda som satt och tittade på dom med ögonen över vattnet under dom gröna växterna.Vet inte om det fanns nån sån groda ,för den var inte synlig för mina ögon iallafall.Stefan Gemrud(kaninen) lever lite oroligt nu ,för Meja har lärt sig att fånga honom själv,så han åker som en jo,-jo upp och ner i buren (tira är en god medhjälpare,hon lyfter på taket.Viktig uppgift!)
sen satt vi ute och fikade upp judas bullkaka och cocacola(hjälp mig från sofies vrede).vi drog en runda till grönsakslandet och dom stoppade i sig dom stackars röda gubbar som fanns med stor glädje,det provsmakades ruccola(inte tiras favvo)och vanlig sallad,persilja och morotsskott.
Man skulle kunna tro att dom var mätta nu,men icke.Det hade börjat ösrgna och nu kom den medpaketerade(i tidningen) lillalilla paraplyen till "nytta",men eftersom det bara var meja som valr den tidnngen så hade tira istället sett ut mormors fjäril på stång till "parplalyy"(underbara fantasi)men inte var dom torra efter det!
medan dom tittade på tv så fixade jag käk och vi åt(dom var fortfarande hungriga)när håan kom hem.Tira var som uppslukad av håkan och bara log och strålade som värsta flörten mot honom ,vi andra fanns knappt ens vid bordet längre sen förföljde hon honom och munnen gick iett iett hela tiden.NU HAR TIRAS SNACK KOMMIT IGÅNG MINSANN ;MED RÅGE:(dom kan prata(madde kunde defintivt)40000 ord om dan sägs det när dom är runt 3-4 år).
Sen blev dom instoppade i mormors gamla t-shirt för att mamman trodde(visste ) att dom skulle somna i bilen hem,men se det gjorde dom inte !!! Dom fick varsin hund-tidning med sig hem och den analyserades ljudligt på hemvägen .Tira såg VÄLDIGT viktig ut när hon satt och "läste" en tidning som döljde nästan hela henne.Pigga som vet inte vad anlände dom Olsgränd.Dom fick eferrättsglass också.så en sockerchock gjorde väl dom så pigga ,glada och helt underbara.Tira frågade sin flört efter maten om dom fick "gass" och flörten som inte hörde vad hon sa  sa  nej!-Du "kojar" åkan sa hon med soligaste leendet.
VEM KAN MOTSTÅ EN SÅN CHARMPRINSESSA? HÅKAN KUNDE INTE!
HOPPAS DOM SOMNADE INNAN MIDNATT.MORMORS SMÅ FINA TÖSER.DET ÄR FINT HOS DIG MORMOR "DU BOR JU PÅ EN LANTGÅRD"SÅ TYCKER MEJA SOM MEST AV ALLT I HELA VÄRLDEN ÖNSKAR SIG EN HUND.Hoppas hon får en .Alla barn behöver en hundnos att pussa på.

Hur ska jag komma hem?

Dagen blev jäkla bra för min,håkan och oskars del.Håkan sanerade garget och eldade massa bråte i fårhagen med nuckorna som troget sällskap.
Jag ick sanerat bort en del "borden",rensade grönsakslandet ,kupade potatisen(som börjar blomma nu) tränade oskar med rutan och fjärren samt apporteringen(som funkar fint nu)INTE säga FÖR mycke nu(peppar,peppar).Såtta-Bengt förbarmade sig över vidruteproblemet p¨å Forrrden,så kom igen regnet nu är jag beväpnad med fungerande torkare.
tvättade och fixa till lite innomhus när det kom en skur därute.
judas anmälde sitt intresse för ett mål lagad mat a'la Håkan (fläskfile med färsk potatis ,gräddsås och gröna saker). Det blev tillockmed en mat låda till henne?
Har jagat mina nära och kära för att om möjligt få en nattaskjuts hem på Fedag,men INGEN kan.Julia ska hämta Oskar på dagiset när hon slutar jobba och vara här tills Håkan kommer från studentuppvaktningen,TACK JULIA!
Så långt är allt fixat.Men Håkan kommer att ta sig en öl eller två på sitt håll och jag kommer vara lite salongsberusad efter resan och firma festen i min HUVUDSTAD Göteborg,så nu återstår PROBLEMET:Hur ska jag komma hem?
Jo man kan tänka sig att vaa helnykter,men är det så kul?
TAXI?........DYRT!
TJATA PÅ HÅKAN?....LÖNLÖST!
TJATA PÅ NÅN UNGE?.......LÖNLÖST!
Finns det nån som är sugen på att köra hem en helt underbart trevlig om än lite tjatig Pamsan mitt inatten på fredag?
Judas har erbjudit sin mamma att sova där.MEN jag vill ju sova hos mig och ihop med Håkan och Oskar och vakna i MITT hem.
VI FÅR SE HUR DET GÅR!

Massamassa Borden.

När livet är som allra vackrast,då kan det vara så här! Glada goa ungar ihop med glad go hund i en gemensam härlig samspelthet sån som bara barn och hundar kan ha.
Det är bla därför djuren är så oerhört viktiga i ett barns uppväxt,för att ibland är det bara djuren som kan förstå och trösta det lilla barnet och som kan ge en sån livslång och viktig kärlek till våra allra bästa vänner....djuren!
Visserligen är bilden tagen förra sommaren och det är Meja  och Oskar som lattjar runt i Älvasjön en otroligt varm och skön sommardag hos mormor(undertecknad).
Just i detta nu kommer jag på en hel massa "borden"(vägrar säga det fula ordet" MÅSTE").Efter den vanliga rundan i trädgården med fikat i handen,så ser jag alla "borden" runt omkring mig.Borde rensa i grönsakslandet(blir förmodligen under dagen)som ser ut som om det inte fått vare sig gödning eller vatten.Men det LYSER om dom söta små gubbarna ,inte för att det blir så många i år ,men dom som är där är gudagoda .Plockade in tio till mig och Håkan i gårkväll och njöt dom i små-små tuggor,hmmm!
Vidrutetorkarna dog ju i Torsdags på utflykten till Skepshult och sen dess har det lämpligt nog regnat varje gång jag rastat FORRRDEN,och inte har det hunnits med att åtgärda problemet heller INNAN idag då "Såtten"ska få fixa det OM han har en ny torkarmotor på lager.DET ÄR JÄTTESVÅRT ATT KÖRA UTAN TORKARE I REGNET! BARA SÅ NI VET.Men man vänjer sig vid allt,tror jag!
Sen har vi Pamsas skitiga fönster som "borde" putsas NU!
Och så är det nästan strax MIDSOMMAR....Man kanske "borde" ha planerat nåt? Vi hade ju förra årets fest här och det ville jag haft en repris på .MEN då "trodde"sig Håkan "veta" att  - Den är säkert planerad in i Glommen i år igen......
Men då är det så att vi bara  SKA dit,för det brukar vi ju vara,men jag ville ju vara hemma här!!!!!!!
Det får bli som det blir...Blir säkert bra hur det än blir!(men helst vill jag vara här och helst vill jag att det dyker upp många glada människor )
Man "borde" kanske sätta upp gardinstängerna i rummet vid köket,för att få upp gardinerna som inhandlades i februari? Eller så får det vara gardinfritt ett år till.Ganska hyfsat fint det med!
Förlåt Judas!.Mamma "borde"(läs: Ville.) åkt till Kungsbacka för att titta på Wirrevirrpannas tävling och varit tävlingscoatch eller hur det stavas,MEN det REGNAR och det ÄR INTE kul utan TORKARE!
ELDA SRÄP: "Borde" vi också!.......................................Nu ska jg gå ut till den ende som försöker eliminera "BORDENA".....HÅKAN eldar för fullt och det är ju jag så bra på (den lilla pyromanen talar),så hej då!

Utom tävlan.

Nu har jag varit lite lat när det gäller att uppdatera detta hära blogget.
VILKEN BRA SVENSKA!
Torsdagens kväll åkte jag och Oskar till Skepshult,vi hittade lätt och sen var det en timmes full koncentration som begärdes av Benny.DET ÄR RIKTIGT SVÅRT att koncentrera sig så och många stunder tappade jag det
Han (benny) har en sagolik förmåga att förmedla och klargöra i detalj vad han ser ska ändras på eller hur som jag som förare ska TÄNKA!
För det är det det handlar om .....TÄNKET!
OCH så ställer han så kluriga frågor ,såna som är svåra eller jättesvåra att svara på för ATT man inte tänkt alls.
Ibland får man ju hitta på ett svar,men han genomskådar mig för det mesta.
Ska tillbaks om en månad och då ska läget vara annorlunda när det gäller mitt och oskars samarbete.HJÅLP!!!!
Men vi tränar som tusan....hemma och borta.... MÅNGA gånger om dan.
Igår var vi till Falkenbergs bk för att socialisera oskar och för att stötta våra tränarkompisar i deras tävlande.....Maria/ROSSO Birgitta/Bisse och Jenny och Nelly.Det var många andra kändisar och RIKTIGT kul att bara få vara publik.Efter prisutdelning som var gemensam för alla klasser ,så gick vi in och tränade själva....gick hyfsat bra och jag lyckades stundtals hålla koncentrationen uppe hos mig och oskar hyggligt godkänt länge.DÅ GÅR HAN JU OCKSÅ SKITBRA!!!!
Håkan grillade T-bone steak och till det blev det kryddsmör och färska potatis och grönsallad,så jäkla gott!
Roughert ville komma för att titta på fotbollen och det fick han naturligtvis.
Så där satt vi tre och Oskar i soffan och glodde på ett uselt Sverige-lag som förlorade en helviktig match.Det hjälpte inte ens att Håkan klätt sig i match-tröja ....radat upp ett gäng öl ch tagit fram chips-påsen ,samt satt helt rakryggad rätt upp och ner med ljudet på på högsta(nästan) volym och liksom refererade som värsta proffskomentatorn.
Nä, idag får nog min favorit Kim Källström lite skit slängt efter sig,och Den där dryge och stöddige Zlatan var inte bättre han i mina ögon,i ett lag som verkade sova sig i genom en riktigt viktig MATCH! 
Lite bilder från tävlingen i falkenberg.Äntligen LISBETH .LP.t är i hamn.GRATTIS! birgitta,Jenny och Jörgen m.fl.Lag-prisutdelning(alla fick pris.)

Affärs-Dizz

Sticker strax till Varbergsklubben för möte med Birgitta och doggsen.Lagom varmt sa Oskar om morgonen och jag håller med.Borde verkligen INTE sitta här ,ska fixa till den gamla  ,det tar mer och mer tid i anspråk allteftersom tiden går ,men inte hänger jag läpp för det.De ska SYNAS att man levt! Annars har man kanske inte det,eller nåt sånt.
Skulle i förra veckan fixa mig ett par nya skor.....Det slutade med att jag bara var irriterad för att det iNTE finns skor till mina fötter.Javisst !Dom ÄR EXTRA breda,men jag står stadigt på dom och" vackra blommor HAR stora blad"
Sen ÄR ju vissa affärer med fotdon i Varberg INTE heller direkt kända för sin trevliga personal.Jag ifrågasatte på ett trevligt vis.- Varför har ni inte större skor än 41.or?   -Nä men(litet syrligt leeende i ansiktet på den)-VI kan ju INTE ta hem såna skor som vi "kanske "bara säljer ett par av..  VA????? Är jag den enda som har storlek 42 på damskor? Nej det är jag INTE!
Men iallafall är jag inte intresserad av att ens gå in där för att fråga en annan gång,om dom så har ett berg av 42 .or.
Dizza ANDERBERGS SKOR!!!!!!
Om jaghar stora grejor så harden blivande BASEBALL-stjärnan Oscar Carlsteth  kollossalfötter(var köper han skor?)
STORLEK 50 skojar man inte bort.

Sju år i trygghet!

YES!!Sicken tur att jag kom på det i grevens tid(eller Håkan hade nog inte märkt det ändå)Precis som jag försökte få tjejerna via mess att hänga på till klubben och träna ,så kom jag på eller såg datumen på mobilen den 2 Juni!!!!!
Just det den 2 Juni för sju år sen skulle vi ha brännboll och sen gå ut på krogen med komvux innan alla slutade.Den bästa kvällen i mitt liv blev det.Återhittade (vi var grannar för länge sen)Håkan på jurassic park(eller Gustavs)Tjatade stora hål i huvet på honom om att följa med hem till Veddige,viket han alls inte ville,deffenitivt INTE Veddige.Han hade "match" dagen efter (fotbolls-WM Sverige - England 1-1)Men eftersom jag var ganska laddad´och "mycket tjatig" så lovade jag att köra hem honom till matchen(gick INTE;var alldeles för bakis).
Boffen kom och hämtade honom innan middag för att han skulle hinna hem i tid till "sin" Match.

på morgonen satt vi i köket och rökte och drack kaffe under fläkten,när Julia kom upp oh såg Håkan för första gången.
När han åkt hem så sa hon........VAD HÅRIG HAN VA MAMMA!...RÄTT han är lite lurvig,MEN han är den finaste jag vet......OCH HAN HAR GETT MIG TRYGGHETEN TILLBAKA.

Så jag stannade hemma och fixade till RIKTIGT god mat(kött ,gratinerat med potatismos och kantarell/chamignonsås och till det sockerärter och färska morotter slungade i smör och persilja.Till det dukade jag fint med servetter och två tända ljus(jo,det var varmt nog ändå).SJU ÅR????SOM GÅTT SÅ FORT!
Vilken tur att jag ÄR tjatig,när viiinet runnit in!Håkan är naturligtvis den som har svart skjorta,de andre är roughert(vår" adoptivson").
Träningen blev framflyttad till i morgon förmiddag.

Gullputte!

Lerum 31 Maj 2009Här är han i alla sin glans!MIN alldeles underbara hund,som kanske eller inte tog sin största seger just denna dagen,MEN det berodde inte på honom eller nån annan heller.Men för mig kändes det som den största på länge.......Han var cool som satingen,var hur go som helst mot allt och alla.Blev inte triggad till stress alls.Så lugn har han aldrig förr varit i såna sammanhang ......OCH JAG VAR SÅÅÅÅÅÅÅÅ GLAD FÖR DET..........DET var bättre än alla vinster i världen för mig.TACK Kristina för att du tog dig an killen med sån energi och sån glädje.Du var skitduktig som visade så många med så mycket energi och ett skratt på läpprna och i ögonvrån .Du var i ditt esse där bland alla våra fina boxerhundar.TACK säger jag och Oskar.
På bilden är det Oskars uppfödare som visar och som också blev gruppvinnare med "KOLA" och hennes snygga ungar,där bla.Oskar ingick.
Oskar tog ändå en hedrande etta och konkuransen var tuff,så med den ettan och den värmen som dagen bjöd somnade både hans matte och han som två klubbade flodhästar vid hemkomsten.
Behöver jag tillägga att som vanligt när jag träffar likasinnade boxerfolk så STORMTRIVS jag,och så var ju bästaste Therese där också så dagen blev alldeles för kort,kunde blivit kvar en vecka minst och ändå tyckt det vara för lite.

Förövrigt så gick helgen så sabla fort...Och det har Måndagen också gjort,Just nu så tycker jag faktiskt att mitt arbete är kul!!!!!Är jag sjuk??????????????????????NEJ inte sjuk ,men jag har bästa chefen i stan!!!!!.
Snart ska det ut till Min huvudstad GÖTEBORG.STOR(medarbetare från hela landet) firmafest med mat och dryck till underhållning av hemligt slag.SPÄNNANDE JU!!!

Hela trädgårdens blommor och grönt har fått världens fart nu när värmen äntligen kom,och kvällen har ägnats åt att trimma,vattna och få besök av Maddah och Nisse på genomresa till fiskespöna i Rolfstorp(blir alltid lika glad när jag ser dom,mina ungar och deras respektive)Men inte fick jag nån Mors-dag-present(får jag nog inte innan dom får en officiell inbjudan till mors-dags-middag-i-efterhand)

RSS 2.0