Nattfrosten är här.....

Nu är den underbara sommaren deffenitivt över för denna gång och med ett jättevemod ser jag hur mina blommor och växter sakta lägger sig till vila en del för att aldrig mera vakna.Det är lite sorgligt fast att jag vet att så där fungerar det ju.
På bilden är mina enorma solrosor och som synes så ser Oskar inte så stor ut DÄR .
tänkte väl att solrosorna får stå där i vinter och göra småfåglarnas magar glada.........
Ledig i dag och vaknade upp till en gnistrande ,strålande vacker dag.Frost runt hela boet och på Oskar förstod jag av hans höga nosföring att nu snackar vi doft i marknivå,han var så söt och så uppstramad när han med taktfasta rörelser med nosen i vädret scannade av hela sitt revir majestätisk trav.

Igårkväll la jag ett blodspår och strax ska vi ut och gå det får se om han fixar det för det är det längsta jag lagt för honom.Tänkte anmäla honom till ett anlagsprov i viltspår när han orkar gå sina 600 meter utan att bli för trött,för han är ju å ivrig så han glömmer ibland av att spara på krutet och bränner av som en skållad råtta därute i spåret.Men det är ungdomligt oförstånd tror jag.

Jag  har inte varit  så glad som ja brukar vara på ett långt tag nu...Känner så mycket sorg,ilska otillräcklighet när människor runt mig bli sjuka och jag känner så mycket för dessa medmänniskor och vänner ,det gör mig ont att inse och förstå vad dom tvingas gå igenom just nu.

Jag har er i tankarna ofta,ofta och kramar om er i tysthet,jag finns här om ni behöver mig, säg bara till så finns jag hos er och hjälper så mycket jag bara  kan. 

Utan glasögon blir det suddigt.

Ny vecka ,Måndagen avklarad med glans.Måndag och torsdag har jag sällskap på jobbet av en söt liten tös som är väldigt duktig och trevlig,Jessica det är så skönt att vara två på dom där sabla hemstädningarna som Gittan tycker jag ska ha och mer och mer blir det .Jag önskade mig en arbetskamrat av gittan så skulle jag även ta dom nya som tillkommit  av uppdragen "hemstäd" jag fick min önskan hörd och det funkar skitbra,tiden går fort och vi har kul på jobbet vilket inte direkt är skadligt.
Fast imorgon så är jag ensam hela dagen lång och har tre ställen att beta av men sen är jag ju ledig dan efter så även den dagen rullar på hyfsat fort.I morgon tänkte jag bli en bättre människa när det gäller att hålla fast vid träningsdagarna ....Behöver få rutin igen på det och så blir det nog för nu har Birgittas hund löpt färdigt och hösten är kommen så vi startar vinterträningen i morgon igen.
Oskar får sin älskade Elsa på nattvisit imorgon ,han är så lyckligt glad när hon kommer och så gentlemannagullig när hon är här men de är inte så svårt att förstå då det är en högst älskvärd liten boxerdam med världens finaste ögon...klart han är kär!!!!!

Så är ju den årstid som jag älskar mest av alla här och jag verkligen njuter av den kyligare luften  som gör att jag inte blir så förb....t svettig jämt....ÖVERALLT där jag jobbar så är det så VARMT så det blir outhärdligt ibland...många pausar blir det...Fast det klart jag är nog lika varm på vintern...Man skulle jobba UTE ALLTID som jag gjorde innan i mitt liv.

Var och avlade visit hos min bror i Lördags ....riktigt kul att sitta och snacka över "kokkaffet".Jag la ett spår åt Oskar som han gick strålande bra ALLA pinnar hem....Men inga glasögon med ur skogen  så det har varit lite svårt med att kunna läsa tills jag hitta mina reservögon i skåpet.

Igår var Julia och Simon här med fika till kaffet....dom är så söta ihop och det lyser om julia hon ser så glad ut så jag är säker på att hon är ordentligt förälskad i pojken som hittade hennes hjärta.
Samma glädje ser jag i dom andra döttrarnas ögon när dom tittar på sina hjärtevänner .DET värmer mitt modershjärta så mycket att dom ser ut att må väl och trivs med sina pojkar.

Man kan aldrig nog visa sin kärlek till dom som betyder mest i världen....gör det...en dag kan det vara försent...JAG TROR att med kärlek och envishet så kan man övervinna det mesta,ja så tror jag......

Varför?

Ibland så blir världen en aning kallare och frågan varför hänger som ett stort grått moln över huvudet på mig,jag blir så illa berörd ,så lessen för orättvisan i att den förbannade cancern inte tar hänsyn till nånting.
fick ett sånt tråkigt och tragiskt besked idag om en kvinna som jag dels arbetar hos ,dels är denna kvinna och mamma kompis till min äldsta dotter.Hon har två små barn,är relativt nygift och framförallt medmänniska.
hon har aldrig rökt,men ändå så har hon i går fått beskedet att hon har cancer i sin kropp.Fan,fan fan.
Detta berör mig in i hjärteroten,kan inte tänka så mycket på annat än denna otroliga orättvisa som drabbat dessa underbart goa människor.
Vill men KAN inte göra nåt alls ,det enda jag kan är att önska av hela mitt hjärta att det här sluter lyckligt. 
Ibland BLIR världen så kall och orättvis. 

Man ska ha guldtänder.

En liten bit av 80-talet dog igår när Patrick Swayse Inte längre orkade kämpa mot den där jävla sjukdomen cancer,men han var tapper och gav inte upp så lätt.Sov gott du som fick mig att gråta ,fick mig att om och om igen titta på Dirty dancing och gråta,gråta och åter gråta.Tack!

Mina små fina barnbarn har sovit hos mormor i natt med oskars vakande ögon vilande över sig han är ju för go med dom han lämnade INTE sin post ett enda ögonblick efter att dom lagts i sängen,blev de för varmt så låg han bredvid på golvet fast att jag ville ha med han ut för kissning innan jag la mig.Nej inte kunde han det lämna dom då utan uppsikt så den gode Oskar hade nog största festblåsan i morse för snabbt som ögat for han upp när jag gick upp,han som annars får dras ut den morgontrötte killen.
Meja fick ett brutalt uppvaknande i morse när klockradion drog på för fullt kl 4.30 hon ramlade ur sängen med ett brak som fick även mig att fara upp,stackars lilla tösen! När Tira sen satt och kissade kom nästa avslöjande "mommo dy narkade så ,jag fick hålla för öjonen" Hmmm!

Tira fick syn på nåt riktigt FINT igår ......Mormors guldtänder!!!!!! Jag fick visa dom om och om igen för dom var rktigt fina i hennes ögon och senare så sa hon helt appropå att "Jag vill ha guldtänder mommo,som du!" FINT SKA DE VA!!!!

Har länge sett en liten skylt nere på industriområdet när jag kört från Stegerud på tisdagarna och "tänkt" gå in varje vecka ....Nu gjorde jag det!    LEKSAKER........SÅ FINA LEKSAKER där fanns ,blev helt såld på deras puzzel som fanns i massa roliga varianter ,det fanns underbara maskeradkläder,riktigt BRA spel,+ en hel del mera bra prylar och bäst av allt var att det mesta var gjort av återvunnet material och miljövänligt material så riktigt bra affär var det jag hittade där ,ska dit en sväng när jag kör hem dom små töserna idag för inköp av mera puzzel och till jul så blir det återbesök igen för en vettig bra miljövänlig butik skall gynnas.

Nu vill töserna ut,så vi gör väl det ,går ut till en fantastiskt vacker höstdag....JAG ÄLSKAR friskheten i luften och hela goa hösten....enda nackdelen är att vintern kommer efter den!

Vila i frid kameran min!

Det ni ser här är säkert som ammen i kyrkan absolutaste sista bilden min kamera tog.Men en ganska bra bild blev det ju iallafall tycker jag .Lilla snutteputteoskar ,den varelse som jag tillbringar allra mesta tiden med av alla.Min älskade lilla buspojke.....Se vad han kan ....
Om någon undrar varför inte bloggen är så uppdaterad så beror det på Facebooks intåg i mitt liv...Just nu iallafall tar den mest tid av min fritid .Veckan som gått har nästan alla barn vi har tillsammans (fast varoch en för sig)jag och Håkan varit här på Furulund och käkat middag.I söndags var fam Gemrud/dahlin här med småflckorna på soppmiddag,i tisdags var Madde,nisse och Julia här på Kyckling/currymiddag och idag har Johanna,med barn och Sara varit och ätit Kyckling i ugn,pot och sås.
Just nu så tycker jag så synd om Julia som MÅSTE försöka hitta ett nytt hem till sin kattpäls eftersom hennes pojkvän är riktigt på riktigt allergisk mot katten.Julia älskar verkligen sin katt och jag känner verkligen med henne nu.Det är inget lätt beslut,inte ens om det finns nån som ger honom ett så bra hem som han förtjänar är det lätt.Hoppas det löser sig för alla inblandade .Jag har fått sån konstig värk i mina ben och fötter så att jag känner mig en aning oroad faktiskt.......Dessutom så svullnar mina anklar otroligt mycket och det har varit ytterst nära att jag fått gå hem från jobbet för den skull...Vad tusan kan det vara? Svininfluensan? NEJ! Men nåt är det!
Annars är det jobba,jobba,jobba tycker jag,fast idag har jag ju varit ledig och haft Oskars flickvän Elsa här över natten och Oskar Älskar verkligen den damen fast att han försöker reta henne HELA tiden ,men det är väl så pojkar visar sitt intersse om jag minns rätt från dom åren då pojkarna retade halft ihjäl oss flickor...Visst var det för att dom egentligen var intresserade av oss?Så har då hösten kommit ,jag ÄLSKAR den årstiden då man får krypa ihop i soffan och lyssna på regn och blåst utanför sitt fönster,bara krypa ihop och kura i höstnatten eller dom klara svidande vackra dagar med hög klar luft....Bara vandra runt i skog och på äng med höstdofterna i näsan...Underbart!!!!
Sist men inte minst bra med höst är ju alla goa hösträtter man kan laga och njuta till höstregnets ljud!

RSS 2.0