Veckan som gått.

Tja,veckan som gick går väl inte till historien som den mest spännande av dom alla.
Det lackar mot jul,jag blir lite fundersam över vad människor i min närhet egentligen vill med julen.
Förra året om jag inte helt minns fel så var det snack om hur vi skullefira jul och hurtillvida vi skulle dela julklappar,i år är det typ tvärtom vad som det kom frams till jul.
Inte en chans att vi skulle vara här på Furulund ,nix inte.
Iår sa jag direkt att vi är hos Sofie...........Men då ville hon PLÖTSLIGT vara här??????
Man kan säga att jag är en aning FÖRVIRRAD just nu!
Men jag är ju van vid snabba vändningar så O=KEY säger morsan.
Jag har köpt två julklappar och är ganska stolt över det ,tror att det är första gången i historien som P har köpt nån julklapp INNAN December månad.Det är Julia som fått den äran,men av vad jag förstår så vill hon INTE ha nån....Fan vad konstiga dom är!
Idag har jag och Oskar fått sällskap av Agneta och Elsa på en helt skön promenad runt Älvasjön,Tack ,vi tycker det är så mysigt med er och Oskar ber lite om ursäkt för att han är aningens påstridig mot Elsan.
Vi har tränat en aning både spår och lydnad,Lydnaden gick bäst då jag misstänker att herr O har fått noskvalster IGEN!!!!!
Nåt som tynger mitt hjärta otroligt mycket just nu är,Min tränarkompis Birgitta ...hennes systers son har försvunnit...Han har blivit borta och det är konstigt och så jävla grymt mot han mor och far,syskon och vänner.vad som helst men inte det.Han är 24 år och försvann natten till förra lördagen utan ett enda spår.Hans mamma ville ihop med hallandspolisen göra en efterlysning med foto i Hallandsposten och i HallandsNyheter,MEN dom vägrar ta in det pga intrigitetsskäl....så konstigt ....Inuläget så är det enda viktiga för alla inblandande att nån enda kan ge upplysningar om dom har sett honom,så Hallands Nyheter och HallandsPostens ansvariga ,dra nåt gammalt över er... för ni är föråldrade..... Till Lisa och Bertil....JAG önskar av hela MITT hjärta att FRANK snart är hemma hel och hållen.ALLT annat är uteslutet......

Thru!

Hon vaknar sakta upp,tittar ut genom fönstret från sin plats i sängen.Ser att himlen är blåare än på länge,önskar att hon varit nån annan stans.
Tio timmar tillbaks var livet ett rent helvete..........
Hon kröp in på toaletten för att försöka komma så långt bort hon kunde från den som plågat henne i åratal.
Hon lyssnade försiktigt vid dörrkarmen för att kunna förstå vart han tagit vägen.Hon var ensammast i universum,vågade inte gå ut från toaletten,den eller det badrum hon för nån månad sen fått gjort iordning så som hon velat.All trygghet var som bortblåst ur medvetandet...hon lyssnade spännt på stegen som hördes utanför,steg som hon hört så många gånger förr........steg som hon lärt sig känna igen,steg från mannen hon levde med.
Hon öppnade sakta dörren ,lyssnade försiktigt,andades försiktigt ,men inte lugnt. Tanken var att försöka komma ut till telefonen för att ringa till precis vem som helst som kunde hjälpa henne NU.
Hon började krypa försiktigt ut i hallen vidare ut i köket ,hon andades sakta och tungt,hon hörde dörren öppnas och hörde att han gick in i hallen ,hörde hur han andades stötvis irriterat,all rädsla rann genom kroppen som en brinnande flod,rann upp i hjärnan,in i hjärtat fyllde hela hennes gestalt med RÄDSLA .
Han kom in genom dörren med geväret vid sin hand,han stirrade på henne som om hon varit en helt främmande människa,han höjde geväret ,han andades tungt,han satte geväret mot hennes livrädda svettiga panna och sa nu ska du dö ditt as.
På nåt sätt fick hon honom ur balans och han rusade ut ur huset ,försvann och hon fick äntligen tag i telefonen ,ringde sin bror som kom omedelbart.
Ändå låg hon i sin säng när dagen grydde dagen därpå...........  

Fläkten i båten.....

Höstlammet hämtade vi i Söndags hos Uffe och Ann-louise.......Visst är dom söta ? Naturligtvis är ALLA söta på bilden...............Idag har jag varit iväg och styckat det i fina små skivor och stekar och nu ligger det i boxen för att mogna lite,för jag är till skillnad från många andra inte så glad i purfärskt kött.Tycker väl att det är lite olustigt att sätta tänderna i ett djur som levde för nån dag sen....Näää,mycket bättre känsla när det legat i boxen minst i en vecka.....
Idag kom Julia och madde med Nisse hem ,det är ALLTID lika kul att få se dom ,Julia stannade kvar och kollade på Ullared och då passade vi på att killa varann på armarna !!! ................Det är så göttigt när det killar....................
Tror att Oskar antingen varit lite förkyld eller att han haft ont i tonsillerna igen för igår och natten till idag har han haft det jättejobbigt med sin hals och velat ut minst en gång i timmen ,vilket resulterade i att även min sömn blev urusel eller nästa obefintlig......Men nu har han nog friskat till sig igen som tur är för jag blir så lessen när han mår dåligt,tycker så synd om honom och vill ju bara att han ska må bra igen.
Jag HAR lite oro i magen för att jag gjort vissa anmälningar ang.Mig och Oskar som verkligen ökar adrenalinet vid tanken på.
Men har man satt fan i båten så får man ro honom i land ..........


Om den lurviga vita hamstrens slut.......

Nu flickorna Dahlin blir det uppdaterng IGEN.........
Ni har ju varit gulligaste som nosat upp en NY fin dator åt morsan...TACK Puddingarna!!!!!
Jag får väl säga som juden att "Hur stog jag ut!!!!" .....Man vänjer sig vid allt ,sån är människans natur.
MEN nu är det så mycket kuligare att sitta vid den ALLT Precis ALLT går ju superfort...dessutom så är det LJUD igen...........................UNDEREBART.

Lördag morgon idag...Hade planer på att sova LÄNGE,men som vanligt så går det inte så bra...vaknar tidigare än fan.
Planer på spår med oskar och idag blir det appellspår ,för när vi gjorde det i onsdags var det riktigt urulset resultat,visserligen så stog Maria med lilla gula valpen Vissla bredvid och utgjorde värsta störningen .Men ändå var det inte godkänt,så nyttigt uppvaknande för matten .....här behövs mycket träning.

KINESER !!!! Är dom elakste människorna på vår jord????
Såg på tv igår hur dom mass-slaktar DELFINER som dom först fångat in och säljer till djurparker o.dy.(OCH DOM FÅR MILLIONBELOPP FÖR DOM) Dom som inte blir sålda får inte tillbaka sin frihet utan mördas i lönndom för att dom ,KINESERNA "tror" att dom fiskar ur havet på den fisk som människan vill fånga själv??????
Dom är inte bara elaka ,dom är jävligt dumma också....för inte beror utfiskandet av havet på delfiner eller andra djur.....DET ÄR JU MÄNNISKAN SOM FÖRSTÖR!!!!!!

Sen är ju jag GLAD för att inte ha behövt nyttja LIVBOJEN på nån färja eller fartyg.Viken överraskelse OM jag ramlat överbord och håller på att drunkna ,nån upptäcker det och slänger i en livboj för att bistå mig med hjälp....om jag klarar mig från att få den tunga prylen i huvudet  och svimma av av den anledningen så blir förvåningen och fasan än värre när livbojen visar sig skjunka ihop med mig kanske tillockmed hjälper mig skjunka än bättre........
Lita aldrig på nåt är nog ett bra råd,lita bara på dig själv.

Snart ,alldeles för snart är det jul igen och med den årets mest överskattade helg......STESS och åter stress en högtid då man borde eller det hade varit bra om man varit klonad.

Jag tänker inte stressa det lovar jag mig här och nu.....så får vi se hur det blir med det löftet.

Jag hade en äcklig dröm inatt.........
Den var så verklig så att jag kommer ihåg den helt,precis som om jag upplevt den på riktigt......
Nån hade ställt hit en bur med små möss och ett par hamstrar,en vit lurvig och en gul....Oskar upptäckte buren som inte hade nåt tak och stog i hallen...han närmade sig försiktigt och satte ner nosen i buren och innan jag reagerat så tog han den vita lurviga i munnen ...väldigt försiktigt mellan sian läppar....FÖR ATT SEN SVÄLJA DEN HEL OCH LEVANDE..........


  

Ur djupet!!!!

Det är söndagskväll och Håkan han som gjort MITT liv så rikt efter så många jobbiga år.har slumrat till i soffan fast han tror nog att han tittar på fotboll....... 
Det är tyst ,lugnt och väldigt trevligt och gemytligt att få vara helt ensam med sina tankar ibland.
Sitter lite vid datorn,tar en cigg ute på trappan,tänker djupa tankar,försöker ta in allt utifrån allt som susar genom hjärnan ...Tankar...Fan vad mycket tankar det finns i den där russinhjärnan ändå!
Ringde min lilla julia för att försöka lyssna mig till på hennes röst OM hon var mycket  eller riktigt mycket lessen för att kattpälsen flyttat.
Det finns stunder i livet som gått som jag VÄLDIGT ,väldigt gärna velat uppleva igen,men som jag är så förbannat glad över att få ha upplevt OCH så finns det stunder,dagar, år som jag inte vill att nån ska behöva uppleva.........Och dom kommer jag inte att nämna ens .
En av dom stunder som ALDRIG lämnat mitt medvetande,eller egentligen tre stunder var när jag fick mina barn på armen FÖRSTA och STÖRSTA gångerna.Sofie föddes en höstdag 1978,hon var mitt första barn,jag var 24 år nyss fyllda.Det var en jobbig förlossning,fan hon satt ju inte utanpå precis!!!!
MEN jag kommer aldrig att glömma !!!!..........När syster kom in med henne,la henne på armen (bredvid stod nykokt kaffe och fina ,nåja men då var dom fina,Ost och skinkmackor)och jag kände värmen från detta lilla barn som naturligtvis var det allra vackraste jag sett.....Herregud......Känslorna bara vällde över mig in i mig genom min kropp ,tog helt över mig ,gjorde mig helt mjuk,helt sjuk ,for rakt genom mina blodådror upp i hjärnan ,in i hjärtat varje kroppsdel,varje medvetandedel,hela jaget blev totalt överfallet av den lilla varelsen som var mitt kött och blod....<Den som INGEN skulle få skada nånsin så länge jag fanns vid hennes sida,.....vilken känsla!!!!Bara tanken på att nåt ont skulle hända henne höll på att trasa sönder mig! Då ,precis DÅ vaknade TIGRINNAN i mig ...Jävlar OM nån skadar mitt barn.......

Madelene ,mitt andra barn som jag planerat(hahahah) in så perfekt till 1981-års allra första barn i Halland...gör om det......Kunde kanske inte trott att det skulle vara samma känslor som drog in över mig IGEN....Men det var det...Innnan hon föddes gick jag med en liten oro om att kan man älska ett barn till lika mycket....Vilken dum undran....VILKEN JÄVLA DUM UNDRAN.!!!!......SJÄLVKLART KAN man det!!! Och det upptäckte jag ju direkt när den lilla svarthåriga damen lades på min modersömma arm....VILKEN kick!!!! Precis likadana känslor for kors och tvärs blandat med tokiga hormonstormar runt om i min kropp och i mitt medvetande     Åh jag var lycklig,så lycklig över mina flickor.

Det gick nåra år och lilltösen Julia hade börjat gro som ett litet frö i mitt modersrum....Skulle JAG som inte ens trodde att jag tyckte om barn(naturligtvis innan jag fick nåt barn alls ,i dom flummiga ungdomsåren) få ännu ett barn?????
Ja helt klart så var det så.........Litet sladdbarn var på väg.....Detta lilla sladdbarn fick sin mamma att öka 32 kg i vikt!!!!!!!!
Julia hade lite speciella krav för att behaga komma ut.....Inte nån trång gång där inte,fattas bara!!...nä hon kom ut via akut snitt,det där var jobbigt....vi var ju riktigt illa ute både jag och julia ,men det är en annan historia.........Men på dag tre efter att hon kommit hit ut i stora världen så fick jag se ,röra sniffa,och överösa henne med MINA känslor fulla av kärlek,en uppdämd flod av kärlek rann över  mig då när vi träffades för första gången,vilken liten kämpe hon var,så sjuk som hon varit och hon kämpade sig till ett liv ihop med oss,hennes familj och hennes liv i många ,många år...........Alla känslor all kärlek till sitt barn ,alla dom välbekanta (vid detta laget)kärlekskänslorna ,all ömhet,all beskyddarinstinkt...ALLT var lika ,precis som första gången och kärleken bara växte och växte till alla barnen...Vad finurligt det är uträknat vilken instinkt vi har innombords som vaknar när den ska vakna  och exakt när den ska vakna också....Fantastiskt..............
Den här tigrinnan kommer aldrig att tilllåta att nån enda kröker ett enda hårstrå på deras huvuden.................................
Ni Dahlinskor har BERIKAT mitt liv med kärlek ,hoppas ni får lika mycket kärlek som ni gett mig av nån i er närhet..........

Underbara liv!!!

Hundträning,jobb, kalajs,utbildning ....Det är vad veckan innehållit.
Fasiken vad tiden går fort.....Söndag i dag och om en liten stund går jag Oskar och Håkan ut i en Novemberdag som om man inte VISSTE ...kunde vara en tidig vårdag ..för så känns det i luften.
Igår var det dags för at få träffa/träna med min söta lilla Karin som jag träffade för ca ett år sen första gången,vi var på samma tävling appell i Varberg och vi var lika usla och våra hundar hade INTE sin bästa dag nån av dom....MEN det gav mig en mycket trevlig ny bekantskap som är urkul att träffa och träna med.
Vi som var med i skogen var Karin ,Hennes hundar ,Maria och hennes hundar och Frida och hennes och Biens Ozzy.
Morgonen var helt underbart fin ,ingen vind nästan ingen sol heller för den delen MEN så himla gott väder....precis lagom för att vara i skogen i fyra timmar som det blev.
Jag tycker så synd om Julia som måstat adoptera bort sin katt,jag vet ju vad den betytt för henne!
Men nu är det ju så att Simon är allergisk mot pälsdjur och istället för att han ska riskera livet när han är hos henne eller att katten får vara själv alldeles för mycket så är detta absolut rätt mot både julia ,simon och katten! 
Nu HAR vi varit ute en sväng och gått,precis lika skönt väder idag OH SER NI????? BLÅKLOCKOR mitt i November!!!!!!!!!!!!!!!

I morgon är jag LEDIG........................Hur skönt är inte det?????????????
I morgon kommer ju också (måste det vara) VÄRLDENS mesta töntstämplade tv-program...........
Visst skrattar jag åt idioterna MEN ALLVARLIGT !!!!! Jag skäms............
Avslutar med ett alldeles nytaget foto på HELA VÄRLDENS Vackraste ,och goaste hund OSKAR::::::::::::::::

magont!

Jag är lite rädd för att min mage uppför sig ganska likt som den gjorde dom där två och ett halvt åren som jag var sjukskriven för den. Det stör mig MYCKET,den tar bort en stor del av orken och glädjen jag har i vanliga fall.Men det kanske är tillfälligt.Ivarjefall hoppas jag ju det.
Inatt har jag inte ens fått sova en endaste liten timma och just nu oroar jag mig för hur jag ska orka jobba både med sömnbrist och ont.
iHelgen var jag ganska bra och jag och min Oskar försökte oss på att tävla i klubbmästerskapen.....Just det!!! Försökte.Det var mest jag som försökte ...Oskar höll på med ALLt annat än lydnad...............Återfall i olydnad kan man ju kalla det,men jag var inte så lessen för det,han var glad och possitiv  nåja  kanske i väl stor dos men det var ju bara en träning i hur pass momenten satt.
I hundracet därimot var han TOKFIXERAD och dt förvånar mig inte om han var dags-snabbast! Eftersom vi inte var med på festen senare på kvällen så fick vi inte reda på resultaten heller,men det kvittar faktiskt.
Nä.nu ska jag ha lite kaffe och försöka orka mig att jobba ,ikväll ska vi till vbk och träna racerhunden i lite välbehövlig lydnad OM man orkar stå på benen då! Säkert är väl att jag kommer att somna i kväll iallafall .

Gravsmyckning

Shit pomfritt som Ullisar skulle sagt..........Vad tiden rinner iväg ....Och vad mycket som hänt!!!!!!!!!!!!!!
Jag har varit iväg på jobbarkurs i Lerum mycket god mat och mycket information om jobbet.
Sen åkte jag och Oskar iväg på LÄGER....Swedbox-kennel-läger.
Vi är inga Swedboxare,MEN vi har fått bli Sk. Hang aroud are, OCH det är vi stolta över!!!
Med ett ord kan vi säga att lägret var.....TOPPENBRA.....MEN vad trötta vi var  efteråt. Underbara människor förgyllde våra dagar i Vårgårda....Tack lla boxermänniskor.ni ÄR bäst!!!!
Jag fyllde ju år   typ 55 styck ,hur nu det gick till????Mina alla kära var här och grattade vi var ca 17 stycken som blev bjudna på fiskgratäng och frysT DAJMTÅRTA...gott som ???? eller????

När min mamma dog så  när jag höll å att städa ur hennes lägehet så ringde det en dam som hette Palmqvist och skulle se å lägenheten. Jag visade den och hon var söt och trevlig och jag ville verkligen att hon skule få den oh det fick hon också. till saken hör väl kanske att jag arbetar inom städbranchen och av min chef fick i uppdrag att städa just på min mammas gata OCH i hennes hus.....Men en dag i våras såkommmer denna fru almqvist utrusande med håret på ända och endast iförd morgnrock ut och börjar skälla ut MIG efter notr FÖR att jag skakat av mattan innnanför entredörrenutanför HENNES dörr(vilket INTE var sant)                 FAN!!! Jag blev helt stum och fann mig inte innnan hon susat vidare in genom sin dörr.....MEN....JUST då och där så "bad" jag MIN mamma som bott i just den lägenheten att SPÖKA lite för tanten som vart dum.Bara som ett litet tecken på att mamma fanns nånstans i  imin närhet.
OCH nu  i veckan som gått så upptäckte jag att tanten Palmqvist flyttat till lägenheten bredvid........Jag tror faktiskt att mamma SPÖKAT lite för varför flyttar man o man fått helrenovrat  och den lägenhet man flyttar till inte ligger mer än vägg i vägg????t HEJA MORSAN!!!!( jag vet  att hon skulle gillat tanken)
Idag är det gravsmyckningsdagen och jag har varit på mammas grav,mormor och morfars gravar dom ligger i samma grav alla mina ÄLSKADE....Jag KAN inte hjälpa det,men tårarna är svåra att stoppa.....JAG saknar dig mamma så mycket,såååå mycket mamma.
Innn dess så var jag och Oskar på Zunes grav på djurkyrkogåden i Vare...en sån fin djurkyrkogård ,jagär så lad att den finns,för MAN vet var dom älskade djuren finns och man kan gå dit för att tänka p¨å dom en liten stund  i ensamhet och stillhet.
Jag tog lite kort på gravarna och påLinus matte som är en sån söt liten tant som pyssslar om hundgravarna  OM inte jag har varit där,Hon är riktigt söt!!!

RSS 2.0