Fytusannatten!

Såhär ser dom ut när man ber om ett glatt utseende!!!!!!Alla fick en konstig min,men ivilketfall så var det mysigt att få sitta och äta tårta och snackas vid ett par timmar på Ragges dag!Tira insåg att det var ett gyllende tillfälle att få iklä sig "snurrklänningen" vilket också skedde efter fikan.En snurrklänning = Klänning som har stor vid kjol som liksom breder ut sig till en stor cirkel när man snurrar runt ....ganska logiskt väl?
Håkan fick glass och fruktsallad hos sin johanna.
Lite senare på kvällen åt vi två turturduvor räkor ,gravlax,ägg,och lite goda ostar och vin,vilket de två sista antar jag blev för mycket för undertecknads mage!!!!!! Så illamående som jag blev!!!!!!!!!!!!!!!!!!.Först a tecknet på att det var nåt fel på maten var nog när jag började rapa okontrollerat HELA tiden utan uppehåll,försökte lägga mig gott tillrätta i soffan eller kanske mera halvliggandes    MEN ingen bättring .....Mådde  RIKTIGT tjyvtjockt !!!Hamnade på toa och var så svag och kallsvettig så jag la mig på golvet  en stund   ,det var svalt och skönt OM jag inte mått så jävla illa! orkade inte ens svara när Håkan började undra vart jag blivit av ,utan han trodde att jag blivit borta ???? Hur nu det skulle kunna ske?Släpade mig upp i soffan och stöttade upp min klena darrande kropp i ena hörnan ....SEN blev det alldeles tokmycke som trängde på uppåt halsen så jag rusade ner på toa och hamnade sittandes vid holken tappade glasögonen i vattnet ,fick fiskat upp dom innan det stora anfallet av illamåendet tog helt över ........Efteråt låg jag som ett darrande geleaktigt stycke kött på golvet   säkert i en timma innan jag orkade kravla mig upp till sittande ställning för att sakta avancera till stående och vacklade upp till sängen ,ramlade ihop som en stor oformlig massa ,drog täcket över huvudet och armen om Oskar  OCH SOMNADE ...........Vaknade och mådde jättebra igen...............Just nu vill jag inte ens tänka på Marquiceost eller lax!!!!!!!
Strax ska vi uti skogen på Svamexpidition för invigning av nya korgarna .....

Grattis Roland(Ragge),och Johanna(någon dag försent)

Den här grabben ,min svärson ,Sofies älskade,mina barnbarns pappa och en alldeles underbar människa helt enkelt fyller sina modiga 41 år i dag.GRATTIS säger jag din bästaste svärmor........hahahhaha....
Jag kommmer kl 2 ,men Håkan åker till JOHANNA i Falkenberg istället för hon fyllde i veckan som gick.Man ser kanske inte så mycket av henne här men man ser lilla magen som skall bli en baby till vintern.GRATTIS JOHANNA!

Nu ska jag åka in till falkenberg för att stå i serveringen på bruks-SM ett par timmar sen blir det kaljsande i trönninge och efer det räkfrossa med mina älskade här hemma opå Furulund. Ny inköpta svampkorgar skall ut med mig i skogen imorgon så får vi se om dom var bra eller inte EFTER det!
HA DET GOTT I HELGEN;för det ska jag ha......mors!!!!

En fest till sommarens ära!

Snart alldeles strax är den ljuvligaste tiden på året slut för denna gång.Jag får alltid nån liten klump i magen när nätterna blir längre och längre,dagarna kortare och kortare.Men lite skönt ska det ändå bli för det är gott att krypa ner i soffhörnan och tända ljus i höst och vinterkvällars mörker.
Ikväll sa vi till mina alldeles underbara gamla grannar i K-G för som Kjell sger ha en sommarfest,och den blev ju i grevens tid men inte mindre skoj för det.
Mer om hur det var kommer sen...........
I veckan har jag både haft semester och börjat jobba igen,SEMESTER var deffiniivt det bästa......MEN jag jobbade bara en dag ,för fredag var det utbildning eller nåt i Göteborg ,så jag Jannicke,Yvette och Mariett samåktes upp och jag hann aldrig bli hungrig på hela den dan för det var mat på mat på mat och mycket tröttsammare än att arbeta eller så var jag bara trött ändå.
Min Judas  slog på storsläggan och kom hem till mamma och det gjorde ju mamman så glad så det bakades och fixades som om självaste drottningen skulle komma,men det är gott att se dig och Madde lilla mammas snygging du är precis lika efterlängtad,men det var ju ett tag sen du "försvann" hemmifrån men inte mindre saknad ,jag har väl bara vant mig vid det.Judasen har ju varit minst och min alltid trgna följeslagare på saker som jag vill ha sällskap på.Men nu är det väl "sladdbarnet Oskar" som kommer vara min följeslagare(viket han han är ju).
Det finns en hel del känslor med , när barna vuxit upp,det var en härlig tid när dom fanns runt  omkring,lite vemod och samtidgt lycka över att dom har det bra.MEN det värsta r ju att man blir aldrig yngre igen ,bara äldre ,fulare och skröpligare .DET är tuffa papper att förlika sig med .Så tycker jag ivarjefall.Den som lever får se.....helt enkelt.

Förstår inte frågan!

Idag var det sista dagen av min minisemester och allvarligt talat så försvann den så jäkla fort,fast att jag raglade upp i ottan med visioner om att hinna JÄTTE-MYCKET under dagen.
Vi jag och Oskar tog en lång skön frukost och unnade oss att ha det riktigt slappt och mysigt .Håkan åkte till Skärsjön för att fiska och fick senare en gädda på 8 kilo,medan vi ägnade oss åt björnbärsplockning USCHHHH vad dom sticks dom där björnbärstaggarna........Vi plockade ihop sådär 5 liter iallafall,sen rensade vi svamp och DET tog tid!
Vi hann med att träna lite ruta,ställande och apport,gick ganska hyfsat om vi får säga det själv och det får vi ju eller hur.
Fick ett mejl som gör mig lite irriterad och undrande .....Har jag låtit som om jag inte vill ha min hund kvar? Har jag låtit som om jag ångrar att jag köpte honom?                            NEJ! Det hoppas jag att ingen har uppfattat så ,för jag ÄLSKAR min OSKAR över allt och mycket.Därmed är den diskutionen över här och nu .Jag skulle ALDRIG vilja vara utan honom ,han ger så mycket glädje och så många skratt till mitt liv så jag förstår inte frågan alls faktiskt.
OSKAR ÄR OCH FÖRBLIR MIN TILLS DÖDEN SKILJER OSS ÅT!!!!!!!!!

Boxer weekend.

YES, nu har vi kommit hem och sovit ifatt alla sömnlösa timmar som boxer-SM gav.Helt underbart att få vistas med folk och hundar av bästa slag,men ett och annat att fundera över......Men shit happiness eller vad är det dom säger dom där unga goa människorna som vi gamlingar är upphov till?
JAG har ivarjefall haft det helt klart riktigt bra,Kristina kan vi inte tacka nog ,men hon är en fantastiskt go tjej som som jag gillar Oskar .Dessutom har hon gudagoda hundar själv,lille raggarn är en  blivande elithund,speciellt i händerna på den matten.
Helgen har varit riktigt rolig men jobbig på det sättet att man skulle både vara allert på kväller OCH på mornar,vilket resulterade i att jag valde att vara allert på morgnar,och därmed lät nattfolket få var för sig själva.Vilket i sig kan tyckas tråkigt,men jag hade inte tråkigt alls,bara riktigt skönt avslappnat i husvagnen med hundarna.Fast Torsdagskvällen eller rättare sagt från kl fyra till kl tolv torsdag så partade vi loss så pass att mamsebamse var ruggigt dålig på natten och LÄNGTADE HEMSKT MYCKET HEM ,för illamåendet visste inga gränser och min treofyllda bil stod parkerad vid Marias tält och dit var det hemska hundra meter och det ÄR långt om man mår så dåligt som jag gjorde då. Sammanfattningsvis så var det en helg som  var skitkul och Therese och jag har kamperat bra ihop,tack min vän för sovplats och gött tjöt i natten.Jo,vi tävlade också men det gick inget vidare alls.Utställningen blev bra mycket bättre och där fick jag hjälp av gulliga och duktiga Kristina,vilket resulterade i en slät etta  och det är jag nöjd med . Det jag inte är nöjd med alls denna helg är att jag tydligen är osynlig eller nåt sånt,och att det finns såna som anser att dom skulle göra min hund mera rättvisa än vad jag gör...........GLÖM det!!!! ......JAG ÄR BÄST FÖR MIN HUND OCH DET FINNS INGEN SOM KAN BLI EN BÄTTRE MATTE ELLER HUSSE ÄN JAG FÖR MIN HUND.OM vi sen inte bir ett elitekipage så vadå? INGEN som tänkt på att han är en omplaceringshund och jag gör ALLT för att han ska bli så bra som möjligt,men det har/är inte helt lätt,fast jag söker alla tillfällen jag kan för att göra det bästa av allt för honom /oss.Okey ,visst låter jag lite bitter nu ,men för fan släng ingen skit på mig för JAG ÄR HANS BESKYDDARE och jag VILL HANS BÄSTA ,det förstår ni väl?
Idag har jag INTE gjort mycket nytta alls...Har bara njutit av ledighet och sovit ifatt lite förlorad sömn.SAKNAR min judas som var här hemma lite då och nu men som nu fått andra intressen ,vilket jag är väldigt glad för ,men kom hem ibland Judasen....snälla....Bien och Frida var här och hämtyade upp bortglömda kameran från kräftkaljset .Ozzy,tryffelhund tröttade ut oskar så nu slaggar han med djupasömnen hängande över huvudet...GÖTT  att bli så gosigt trött ..

Hur ska det gå?

Som tiden rinner iväg och så mycket tid jag tillbringar på Facebook nu.
Här kommer iallfall en uppdatering.
Första semesterdagen har precis övergått i kväll,Imorgon bär det av till Vårgårda för mig och Oskar ....Just det Håkan går inte att få med sig inte,men jag kommer att sakna honom varje minut.
Det är Boxer-SM och jag har varit dum nog att anmäla mig till tvåan(debut) ,för jag tror inte att momenten sitter så stadigt än......Men vi går in för att ha RIKTIGT ROLIGT inne på plan så får vi ta vinsterna senare i år ....eller nästa år .
En massa underbara boxermänniskor kommer att finnas där och jag och Therese och våra hundar ska bo i hennes husvagn.Sen är det grill och vin eller öl på kvällarna utom Lördag då kamratfesten äger rum (förbeställd middag) och prisutdelning till alla duktiga ekipage.Therese och jag ska jobba lite också.Vi ska vara spårmottagare och stå i kaffeterian nån gång under helgen.Fasen vad kul det ska bli.
Jag har skrivit listor,anstängt mig till det yttersta för att INTE glömma nåt,om jag lyckats, det återstår att se.
I lördags hade vi ju kräftkalajs för massa trevligt och älskat folk.En alldeles ny bekantskap vågade sig också hit......Det var en trevlig bekantskap,ganska lik min "lilla" dotter.Som sagt nu kanske man kan få se dom på helt vanlig middag på Furulund,Han klarade ju pärsen galantus.
Har bar jobbat 2 dagar i denna vecka och mer blir det inte.Nästa börjar jag på Torsdag ,två dagar  i den veckan sen ska vi till mysigaste gamla vännerna Annika och Kjell i Källsjö på sommarfest med övernattning.Ska bli så mysigt.

Finns bara en sak som oroar mig ganska mycket med lägervistelsen.....Idag på morgonen eller det började redan igår och jag har haft så jävla ont när jag kissar eller det kommer inget utan gör så innifinaliskt ONT i HELA kroppen från  armarna och ner i vaderna och hela vägen därimellan svider det och bränner som från tusen nålar.
Var hos läkaren i morse innan jag blev tokig av detta.Fick pennicillin  men det var bara det att min mage inte tycker om dom utan nu är det hårda bud i mellerud OM jag ska hinna på muggen eller inte.
Det jag undrar över är :Hur ska jag hinna på toa på lägret?dom finns ju på cykelavstånd......inte tryggt!MIN JULIA har fyllt år också ,min snälla goa vackra lilla gumma har blivit 23 år nu. Älskar dig ungen min.

NEJ!Vill inte det!

Min ursega gamla dator hade jag tänkt pimpa upp med ett föryngringsprogram som man laddade ner och betalade för.  MEN...............Det går ju inte att göra den där kuren på den,för den strejkar .....TOTALT......
SLOW-PCfighter heter programmet som jag hoppades på.   NU HAR JAG SLUTAT HOPPAS!

Jobbat och svettats i denna subtropiskt fuktiga luften som omringar mig.....nästan dagligen.  Vill ha lite klarare luft så man kan andas.

Var med Gittan och tittade på ett nytt arbetsuppdrag idag. Vill inte,vill inte,vill inte städa hos min gynekolog....................!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! NEJ!!!!
Försöker komma ur det är med olika små förslag till gittan ,MEN det är ju bara mig hon kan sätta på såna hemstädningar "säger hon"! Va ..vem vill arbeta för sin sån där gubbe? Byta läkare kan ju vara ett förslag som blir tvunget att genomföra.

Nu börjar det dra ihop sig till kräftskiva för  alla barnen och syskonen,kräftorna är fixade  TJUGOSEX kilo ska kokas på fredag,skulle kanske varit lättare att ordna kalajs OM man inte skulle vara barnvakt hela dagen och natten fredag-lördag,men lovat är lovat och det är härligt att ha dom här ,men dom är livliga     minst sagt.....Fast massa "hjälp" lär vi ju få och på kvällen så kommer ju mamman och pappan samt alla andra tjugotre eller hur många det nu var vid sista räkningen andra för en urtrevlig kräftkväll och INGEN ska behöva gå hungrig hem.

Helgen över.

Lördagen tillbringade jag med maria och ingrid och våra hundar ute i Grimetons skogar ,fantastiskt fint väder urtrevligt sällskap och duktiga hundar som jobbade som tusan fast det var så varmt. Var hemma vid halvfyra-tiden .Håkan var redan hemma från jobbet och satt i trädgården och drack en välförtjänt öl.Vi fikade och sen grillades det och vi gick upp till "kvarten" för att där ta oss en stänkare till sommarkvällens tysta sköna svalhet.Oskar gick helt bananas,HOPPADE snabb som en grävling rakt ut i från fönstret ....rätt ut i fårhagen...och där blev det en tokiger dans....tackorna for runt med oskar hängandes i ullen eller bara rusande runt,runt runt.....FAN jag blev tokig på honom och håkan stod bara och skrattade......hur lätt är det att fånga honom då?Till sist fick jag iallafall tag i en tacka och fick håkan att hålla henne i hornen ,fick tag i en björkslana och röt till oskar .....LIGG......han la sig och jag fick släpat ut honom ur hagen in i kvarten och stängt fönster och dörrar.SOM han flåsade....trodde nästan han helt knäckt sig fradgan stod runt trynet på honom...blod rann på tungan och han flåsade helt idiotiskt mycket ....i ca en timma höll han på.MEN HAN SÅG JU SÅ GLAD UT  OCH SÅ ROLIGT HAN SÅG UT ATT HA...Sa håkan som visst också  hade roligt när jag for helt vild omkring ,helt genomsvett i timmar efteråt.


När jag vaknade i morse så häxade magen igen.skulle varit på idrottsplatsen vid tio för info om sm-et,men det fick vara idag.
Senare under dagen så kändes det ok igen och svampskogarna fick besök av oss igen,se ovan vad som hittades idag.
Som vi vandrade och så skönt det var     MEN svettigt! KVAVT som tusingen ,så svetten forsade fram ÖVERALLT!
Körde förbi ett gult hus med två gröna audi i ullared ,undras vem som bor där?Kände igen en europapaketutrustad bil utanför.Föråt ,kunde inte låta bli.Dumma mig jultis!
Jävla måndag i morgon igen,men sen är det tisdag och på onsdag är jag ledig och skall sammanstråla med underbara boxerfolket i Kinna.....längtar....

När nån knackar på i ditt hjärta,då händer det saker!

Förälskelse .Att bli kär. Passion. ELLER att bli " helt frånvarande från världen".Ja.det finns många uttyck som är lämpliga för den där "sinnessjukdomen" ,det är väl vad det är en sinnessjukdom i hela kroppen men kanske mest i knoppen, eller INTE!. MEN vilken underbar "sjukdom" att drabbas av..........Man blir Blind för allt som inte är riktigt synligt än,man blir slankare av att inte hinna äta eller inte kunna med att tugga(för det kan ju komma mat utanför munnen och men kan behöv säga nåt mitt i tuggan och hur snyggt är det?) , när älsklingen tittar på.Och vem hinner äta? Ett helt förvirrat tillstånd där man går omkring med ett lyckligt frånvarande flin i ihela ansiktet.Jo det är så "DET ÄR EN SINNESSJUKDOM"
MEN ett helt galet skönt tillstånd för den drabbade , som ibland kan ge sig uttryck åt att man tror att saker som alltid brukar fungera har gått sönder ,kollar telefonen om den är avstängd (Han har ju inte ringt på en halvtimma) ,Ser hallisar i varje gathörn, (var det inte han?)Vågar inte somna,för att det kan hända pinsamma saker under sömnen som snark,och annat värre.Måste  vara superfräch HELA tiden! Kollar andedräkten med handflatan oavbrutet, Försvinner i i ett rosa moln av känslor , "glömmer av sina vänner och familj (sker ibland),skriver hans namn på allt som går att skriva på ,provskriver initsialer med utbytt efternamn, .hörslen blir knivskarp,ögonen försvinner i en dunkel dimma eller blicken hamnar nånstans i fjärran med ett fånflin i ansiktet sitter dom där dom förälskades skara och är i stort sett okontaktbara.
NJUT ALLA NYKÄRA! DET ÄR EN UNDERBAR TID och LUGN ALLA RELATERADE VÄNNE;BEKANTA OCH FAMILJ! Det där tillståndet planar ut så småningom till nåt ännu vackrare ,men inte fullt så förvirrat och galet som under denna period av galenskap.

RSS 2.0