saknad

Det kommer över mig i vågor , min saknad efter mamma .  Hon dog för 8 månader sen och jag vet inte men den saknaden kanske aldrig går över.Vi mamma och jag var två starka kvinnor som ibland INTE drog jämnt ,vi hade bägge lite jobbiga relationer bakom oss och ganska mycket i våra ryggsäckar som hade gjort oss till lite .misstänksamma individer. Det senaste året hade jag kommit ifatt mig själv och äntligen landat lite mjukt i tillvaron,och även fått mer ork att hjälpa och försöka få det bättre för mamsen ,men problemet var att hon VAR envis och ville verkligen inte få hjälpoch vi ,mina barn och jag var ganska hjälplösa inför henns argument att inte ta emot hjälp från samhället eller nån annan heller för den delen.
Det som gör mig mest ont är att jag tror att hon fått leva bra mycket längre om hon tagit våra böner på allvar och tagit emot hjälp så hade hon levt här hos oss idag.Jag älskade verkligen min mamma ,hon uppfostrade mig och min bror själv, pappa och mamma skjildes när jag var sex år och då ska vi tänka på att det var i början på sextiotalet ,det var bara jag i alla mina skolor och klasser som hade skjilda föräldrar,vi hade det bra men det var hos mormor och morfar som vi hämtade mycket trygghet i barndommen,inte lätt för mamma att försörja oss samtidigt som hon skulle finnas hemma för ossmen vi fick en intressant uppväxt och en hård hud som kanske gjort att man klarat av sina svårigheter utan alltför stora ärr i själen.Det gick så fort mamma , när du dog ifrån oss, fick aldrig säga hur mycket du betytt för mig och dina barnbarn och  barnbarnsbarn. jJag skriver det n u till dig min älskade mamma att saknaden efter dig är enorm och jag älskade dig så mycket, vi ses en gång ovan där/Din dotter Lusken

INEN KÖPLUST?

Just den frågan ställde vi oss, vi som hade släpat in våra prylar i ottan för att serva människorna på håstens torg, det var väldigt trög handel och många åkte hem innan middag ,fast boktanten och jag stod tålmodigt kvar till deadline kl tre ,hoppas verkligen det blir mer fart på folket som ändå säger att det ÄR SÅÅÅ trvligt att ha ett levande torg där, men förstår dom att om vi inte får sålt något så kommer det inte att bli gammalt.
Roligt är det i varjefall och kul att så många från andra torget kommer hit. I torsdags var Agneta och Elsa här , vi var en sväng och plockade rönnbär till gele´Oskar älskar Elsa ,men Elsa älskar inte Oskar lika intensivt, jag älskar också den lilla godingen ,dom var å hälsade på mig på torget också.
Elsa var den mjuka själ som försiktigt och kärvänligt försökte läka mitt hjärta när min ängel zune dog,.
TACK ELSA OCH AGNETA FÖR ATT JAG FICK HA DEN LJUVLIGA VARELSEN HOS MIG IBLAND.
PS JAG HAR HENNE GJÄRNA NU OCKSÅ OM DET BEHÖVS.(det kanske jag aldrig sagt!)

GRAIMTOON

Idag var första dan på jobbet,MITT eget JOBB.
Lite skakig i benen var jag nog inför det fakta att nu får jag klara allt själv ,men så här var första dagen i egen regi.
Upp kl fem åt snabbaste frukosten ,macka och kaffe, duch , påklädnig ,smink,checka komihåglistan, åka till hönsen hämta ägg,lämna av Oskar-boxer på dagis ,och på väg till stan med mitt försäljningslass som innehöll orkideer,höstglöd,ett moderat antal grönsaker,varav jag odlat en del själv,hemmakokt och plockad björnbärssylt,ägg,sv.äpplen buketter och massor av förväntan om hur detta skulle gå.
Det gick fort att få ordning på grejerna,och så stog jag där och det tog inte så lång tid innan första kunden dök upp, en liten farbror som säkert var ganska så ensam ,(jag tror det för han kom tillbaka fyra gånger under dagen och köpte ,pratade om än väldigt lågt och jag hör inte så bra) .Sista gången han var där var strax innan stängning och JUlia hade kommit för att hjälpa och sällskapa sin mamma. Det var tur inte julia hörde vad han sa förlåt men jag blev så full i skratt att jag knappt kunde svara honom när han frågade var jag kom ifrån och jag sa SIBBARP då undrade han om det låg nära "GRAJMTOON" (GRIMMETON) FÖRLÅT;FÖRLÅT, men det var faktiskt roligt men kunde blivit ohyggligt pinsamt om julia hört det också.
Iövrigt var det väldigt roligt ,det kom många kunder som jag haft på varbergs torg under dom år jag arbetat där och dom var äkta glada när dom hittade mig igen (sånt värmer).
Och jättekul när jag helt "plötsligt" kom på att kassan var MIN nu fantastiskt att få räkna sin egen kassa och förstå att det finns pengar för nästa torgdags inöp.
Kanon att få sätta sig och planera inköpen över en stektsill middag med älsklingen(men där är ju så SÅÅÅÅ mycket ben i den fisken ,haha)Sammantaget var det en BRA start och nästan alla mina barn var och kollade in debuten och jag tror jag såg lite stolthet i deras ögon.





NU DRAR JAG IGÅNG!!

Här kommer uppdatering nummero två idag ,var ju ett tagsen jag delgav er min vardag .
Hastade upp i ottan,kl 06,00 ramlade jag över sängkanten och snubblade halvblind ner i köket och famlade efter kaffet, som Håkan så snällt satt på innan han gav sig iväg (det var ju ett tag sen jag hade tidiga morgonvaner).
Det tog väl ca en timma innan jag hade vaknat till liv och åt frukost(jätteviktigt för Pamsan) och skutt in i duchen,snabbt gick det momentet ,åkte till stan 1/2 8 ,först till min blomsterleverantör(flott det lät) ,han hade inte några snittblommor innan torsdag så jag beställde ett gäng till dess, sen iväg till bygg och inredning för att köpa deras släpkärra med tak,sen ut på detektivjobb för att hitta papperscentralen ,körde väl fem gånger runt,runt utan att hitta till sist parkerade jag och gick in i närmsta dörr och frågade var det låg ,Jomen det låg i det hus jag misstänkt . damen där sa att det ligger runt hörnet och på min fråga om det står Papperscentralen utanpå så sa hon - att det gör det!NONO, det stog kontorsleverantören ,-inte konstigt att jag inte hitta , men väl där inköptes en splash ny digital våg (tänk om jag aldrig får använda den,(den var dyr!!).
Nästa anhalt var Cheepy och Harald Nyborg där det inhandlades torgbord och bockar samt lite " sånt som behövs" sen iväg till Olsegården för köp av grönsaker m.m.Vid detta laget var jag svettig , hungrig och tyckte synd om Oskar som ju varit mitt sällskap på resan, så vi åkte bara till Håkan och Handlade oss mat till lunchen sen ÄNTLIGEN hem igen.
Men där var långtifrån dagen över .
Jag åt ihopa med hunden och sen kokade jag björnbärssylt och rensade kantarellerna vi plockade igår (ja, som vanligt var det ju mina som skulle rensas Håkan är ju så präktig och rensar i skogen han),plockade lite blommor här hemma och buntade ochlite rosmarin ,mynta och timjan,.
Lagade kalopps till middag och packade med allt som jag ska ha med i morgon . Glömde att jag var och plockade 45kg äpplen också och beställde ägg som jag ska hämta imorgon.
DET HÄR SKA BLI SPÄNNANDE hoppas bara att det inte regnar för mycket i morgon för då blir det inte kuligt hann inte köpa någn parasoll.
Även Håkan fick lite extra arbete när han kom hem , torgbordet var typ 1,3 m brett och det vill inte jag ha ,(jag når ine över) så han fick plocka fram cirklen och cirkla väck en bit , SEN satte vi oss och fika och jag kände hur tröttheten börja krypa på mig så med mina sista krafter idag lägger jag tassarna på tangentbordet och bloggaren stund .
MEN nu bloggar jag ur och stapplar liksom i morse in i sängen och trynar ner mig jämte Oskar ,Håkan kommer senare (det är ju sport ALLTID nu)


Svetten rinner

Nu var det ett tag sen jag bloggade, men här kommer ett sammandrag om läget på Furulund.
I helgen utsatte jag mig själv för ovanligt stor nervpåfrestning. Hade anmält mig och Oskar till första lydnadstävlingen med det yrvädret, ja, man får skylla sig själv  har tyvärr ingen att lägga skulden på. Ilördags var det dags och platsen var Oskarsström , Ingrid ,hon som tränar oss man kan kalla henne vår egen PT ,hon var ochså med .
Var faktiskt inte helt förstörd i nerverna under dagen men när det blev dags att åka gungade det ordentligt i magen ,ja nästan i huvud med så jag kände mig lite yr och konstig.Nu har ju Oskar gått stadigt framåt och i mitt tycke iallafall "nästan " färdig för att debutera.
Jag drog nr 20 och var helt tillfreds med det,och platsliggningen gick JÄTTEBRA (om man undantar att JAG lyckades stirra upp honom innan vi fick order om att sätta upp hundarna), sen var det ganska så lång väntan innan det var vår tur eller otur (beror på hur man ser det). Alla hundar var ju nästan nybörjare och gick väl hyggligt bra en del gick väldigt bra OCH så var det vår tur,jag kände nästan genast att oskars intresse befann sig defenetivt inte hos mig, han föll i lööööv i tävlingsledaren en söt liten flicka som verkligen försökte nonchalera min romeomen inte lyckades .
Linförigheten den var under all kritik men 6 poäng blev det,glömde det var ju tandvisnig först och herregud vilken tålig domare, sen börjades det showa läggande under gång var det bara jag som utförde i min ensamhet medan Oskar fjantade runt den söta flickan PHU!!!, inkallningen var klockren  en 10:a, så var det ställande under gång som jag också fick utföra själv utan Donjuan som var fullt upptagen med sin ögonsten , MEN döm om min förvåning när han klockrent tog apporten ,höll den och släppte på kommando 10:a även där, hopp över hinder 8,5 poäng för att han även där försökte sätta in en stöt på flickstackarn avslutningsvis fick vi 9 poäng för helheten och den passande lilla komentaren , GLAD BUSE!!
Ja , han är en glad buse och gangster men han är min allra bästa vän och jag tror att när saker och ting faller på plats för den killen så blir han en kanonhund , det är han redan för mig men det skulle vara trevligt om alla tyckte detför det är han värd.
Han vill alltid vara tillags men ibland vill han för mycket och då blir han bla en vild men charmig buse!
VI KOMMER IGEN, HAR ANMÄLT OSS TILL HALMSTAD NÄSTA GÅNG,ingen kan säga annat än att vi är obotliga opptimister vi jag och min älskade hund.

inköpsrunda

Yes, nu har jag börjat reka lite angående mina försäljningsplaner och inöpsplaner ,började lite smått igår med att kolla in göingagårdens fruktodlingar .
Hade varit barnvakt hos Sofie och var på väg till hundklubben när jag kom på att på vägen dit så ligger äppelodlingen , åkte in där men det var riktigt ödsligt inte en levandes själ ,OH shit vad många äpplen där fanns och eftersom ingen fanns att fråga så kom den lille tjuven i mig fram, jag pallade en kasse äpplen av alla de sorter.JAJA jag ska betala dom sen om jag hittar ägaren till dom.
Har fixat ägg från frigående höns och närproducerad honung.
Nu ska jag BARA ordna ett bord till torget och en våg samt lite grönsaker men det fixar jag på måndag, ojdå jag måste ha en släpkärra med ,men den är nästan fixad av en kompis till Sofie.
Idag har jag köpt in lite nödvändigheter som kassar och plastpåsar om jag skulle få sålt något så är det ju käckt att kunna packetera dom.
På hemvägen blev jag toksugen på kräftor ,så det blev en sväng om fiskexporten och då slank det med lite rödspättor också .
Jag fick ett fantastiskt brev idag från facket om att dom nu beslutat att jag är berättigad till dagersättning (det visste jag väl) och lissen nu det FANTASTISKA kom i slutklämmen på brevet där dom talade om att dom använder förenklad delgivning och den innebär att jag om ett par dagar kommer att få ett brev där det står att jag fått detta brev idag!!!! VA, Helt underbart onödigt .Vad sysslar dom med?
Nu känns det som att jag beskriver dagen baklänges för jag blev väckt av min Äldsta dotter idag ,hon undrade om jag bjöd på lunch åt henne ,två småtroll,Helen och lilltrollet ted, ja, det gjorde jag förståss
Var rädda om er därute ni är värda mer än ni tror.


nya visioner

Japp! Nu ska jag stå helt på egna skakiga ben ett tag framöver, har tänkt så här: Jag har i flera år torgat åt min chef på Växtriket och inte rönt någon kredit för det (fast jag vet att jag gjort det bra och mina kunder har tyckt mycket bra om mig).
NU ska jag börja arbeta för mig själv och allt vad det innebär.
Idag har jag fått klartecken från banken om ett lån för att komma igång, jag har etlaberat en kontakt med en äggförsäljare och en blommförsäljare imorgon ska jag kontakta några lokala odlare av frukt och grönt och åka å köpa en trailer för transport av vaor  ska även försöka få tag i något som liknar ett torgstånd.
Ja det här blir utan tvekan en spännande tid för mig och min familj. Men om man inte vågar släppa taget så kan man alldrig någonsin räkna med att vinna.
Mitt koncept är : närodlade grönsaker och rättvisemärkta blommor samt lite därimellan såsom honung .mammalagad sylt och saft,svamp från våra skogar i halland och lite blombinderier,kan det funka tro?
VEN VET INTE DU INTE JAG.

Födelsedagsbarnet JULIA

julia två årLilla gumman här var du två år gammal och såå stolt över dina nya fina turkosgröna stövlar ,du sov med dom på den natten och jag lät dig göra det ,just för att du var så stolt över dom.OM tjugofem minuter fyller du tjugotvå och min kärlek till dig har vuxit för varje år som gått (hur ska det sluta?). Du var(ÄR) ett sånt  älskat barn och jag hoppas och tror att det räcker med min kärlek till dig för att du ska klara dig bra. Du, din lika mycket älskade syster madde och nisse (också älskad) har precis åkt härifrån efter en trevlig frågesportskväll(helt spontan)det var mycket roligt att ha er här och imorgon ses vi ju kl 12 för fika i stan , men jag skulle vilja ha er här för jämnan ni är ju mitt kött och blod fast att ni är vuxna nu så kan jag känna en saknad efter er nära mig.
Lilla julia , så nära det var att jag förlorade dig när du föddes,så rädd jag var i flera år för att din allmänna blodförgiftning skulle gjort skada på din kropp,det tog nog fem år innan dom kunde säga att det inte blivit några men efter det akuta snittet. Jag vill bara säga dig det JAG ÄLSKAR DIG OCH ETT JÄTTEGRATTIS MIN EGEN JULLEBULLE/ MAMMA

gravstenen

Och i dag blev det äntligen av att jag tog mod till mig och bad mina barn bistå mig i valet av gravsten till dig min älskade , saknade mamma.
Det har inte varit så lätt att inse den bistra sanningen att du aldrig kommer tillbaks till oss(men vi kommer såsmåningom till dig).
Jag saknar dig varje vaken minut och hoppas på ett "livstecken" från din sida , ja jag tror på ett liv efter döden och DET står jag för, annars skulle det bli alldeles för trist att leva här på jorden en herrans massa år med både bekymmer och andra vedermödorom inte det fanns någon fortsättning och kanske förklaring till alla frågor som dyker upp och som ingen har svar på här.
Det klart mamma att du ska ha en fin gravsten, vi har valt med omsorg och kärlek och hoppas och tror att du tycker om den, fast vi har inte sagt till Uffe , men du vet ju hur stressad den mannen är.      Jag har pratat innan med honom om detta och då "tror" jag att jag fick fullmakt att styra upp detta själv.
Nu känns det bra att vi kommit så långt att vi fixat en fin sten åt dig ,du fick en ängel på stenen för det ville flickorna dahlin ,du var deras ängel här på jorden och du fortsätter att vara det for ever,ja din engelska kanske inte var så god men det betyder för alltid,sen ville jag at
t det skulle sitta två små sparvar i brons på stenen för att du alltid ville vara fri som fågeln INTE inburad .MAMMA om du ser och hör oss vi kommer alltid att minnas dig med ett leende och en tår i ögonvrån.PS: dom hade inga prickiga gravstenar.

Vem kan älska, ja vad heter gubben i regeringsställning?

Nu har jag varit arbetslös i åtta veckor , och under den tiden inte fått en spänn av min A-kassa pga som dom säger att min arbetsgivare inte fyllt i arbetsgivarintyget korrekt, men jag undrar ju lite . Jag har betalt regelbundet samma summa varje månad ochHAR arbetat fulla månader utom i dec 07 och jan 08 då jag var alltför lessen efter mammas plötsliga död,att min fd arbetsgivare inte har fyllt i blanketten som han skulle , ska jag bli lidande då?
Jag för en livlig mailväxling med facket  , för per telefon är det ju omöjligt att få fatt i rätt person (man blir ju kopplad hej vilt till vem som i hela sweden),Idag fick jag ett mejl att dom fått mitt arbetsgivarintyg och hade scannat in det , menjag undrar naturligtvis  endast över det intressanta OM och NÄR pamsan får sina pengar,men det får man inte veta.

Och så till nästa bekymmer.....
Jag har dom senaste åren haft ett sjukbidrag till25% som beror på en mage som inte och aldrig kommer att bli bra mer.MEN  så ska ju detta onda uppdateras hos försäkringskassa och därmed ett nytt läkarbesök för ett intyg att min mage ÄR lika sjuk som den varit senaste åren. Sagt och gjort , knallade iväg till dr Nordblad(den lille gubben som jag varit hos sen fyra år tillbaks och som borde känna till mina bekymmer) och han skrev ett nytt läkarutlåtande som skickades till försäkringskassan,och allt var frid och fröjd.......TRODDE jagFick ett telefonsamtal från någon på försäkringskassan som på stod att hon var min personliga kontakt på det stället,JAHA så bra då att ha en egen människa på det verket , men förstod snart att det där var en vilseledande uppgift, hon var deras DERAS personliga kontakt inget annat.
Och denna person påtalade att jag skulle få ett brev från dem som talade om att jag inte får något 25% -igt sjukbidrag FÖR och hör nu upp!!!! Dom har en egen liten trollkarl EN som vet ALLT om ALLAS sjukdommar  UTAN att ens ha pratat med vederbörande eller ens sett personen i fråga, Och som utifrån inget alls kunna bedömma om jag du eller vem som har den sjukdom du fått diagnosicerad och blivit medicinerad för i åratal.
ÄR det inte fantastiskt????
Vi svenskar i detta land under en regering som tycks ogilla oss (då dom vill svälta ut dem som inte är höginkomsttagare eller ärvtligt belastade med oanade penningsummor)
GUD vad billigt det kommer att bli när alla vi ca:9 millioner människor kan ha samma SPÖKDOKTOR som man inte ens behöver träffa.
Vad ska då vår regering göra av alla sparade kulor ? Det är en annan fråga som jag kanske återkommer till.

nu är dom tillbaks!!!!

hjälp!Jaha, två dagar var vi av med dom asen!!!!
Ser ni den JÄTTEJÄTTEstora varelsen? Säkert var det en sån som stack mig(oskar) så ont som det gjorde ,jag kunde faktiskt inte ens stödja på mitt bakben den stack mig mitt i knäleden så matte sa att jag var lite löjlig som släpade benet efter mig säkert i en timma till sist blev även hon lite orolig men då fick jag ju skärpa till mig och visa att jag är en man, och sen kom bien och frida och hade goda nyheter med sig .
Dom hade varit och tittat på valpar och beställt en , det är en sån där tryffelhund som min matte tycker är så söta(nu ska det väl gullas och ha sig med den så hon glömmer att jag finns),men kul med en hund i släkten som jag kan busa med när den vuxit ur blöjsen.
Idag har matte och husse haft en hel trädgårdsdag och jag har hjälpt husse att klippa gräset, han kör med åkgräsklipparen och jag springer före och visar var han bör klippaoch av det blir man mäkta trött ska jag säga, så nu ska jag och husse titta på fotboll ,matte skriver inflyttningskort (inbjudningar) för vi ska ha fest i september.MORS

Utkast: Ibland blir ...

syndigt vackertIbland blir tankarna extra djupgående ,det är när jag tänker på sånt som hänt genom livet, ja det som har varit mitt liv.
Idag när det bara regnar och inte är så väldigt skönt att vara ute så tänker jag lite mera än vanligt . Jag tycker att det är riktigt skönt och mysigt i vårt ombonade hem som vi i dagarna har bott i ett år lika länge som våran oskar varit med oss, vad tiden går fort när man har det bra och det har jag verkligen .
Jag är så lyckligt lottad som har Håkan och Oskar att bo med , mina tre underbara döttrar och deras respektive,mina små barn barn som jag får låna ibland,Ett bra förhållande till Håkans tre barn med resp och hans barnbarn,ett fantastiskt fint gammalt hus med mycket charm i väggarna,en jätteträdgård som jag kan forma som jag vill och i den takt jag vill,en helt underbar boxer som ger så mycket glädje åt vardagen,och som en bonus tycker domarna detsamma när jag har ställt honom,jag och alla mina närstående är friska och mår bra i sina liv.
Jag har fått helt fria händer från Håkan att inreda och bestämma färger på väggar och möbler (ibland opponerar han sig mest för syns skull).
Jag bor i ett vackert landskap med ängar och skog in på knutarna,tjugo minuters resväg till MIN älskade stad VARBERG, oh det känns gott i bröstet när jag kommer dit (bara alla sommargästerna åkt hem) och där finns om jag vill salta sköna bad (blir mest fotbadning). Nu har jag också två får som ska röja upp i den stora hagen som inte används till något alls, det kommer att bli fint där när dom gnagt bort all sly och ogräs(fast ogräs är ganska fint de med), vi har alltid mat på bordet ,att jag säger så beror på att det inte alltid varit en självklar sak.Ja kort sagt är jag så oerhört tacksam för allt som är mitt liv idag.
Jag bara önskar att min mamma hade funnits kvar ett bra tag tillhos oss.Lilla mamma jag saknar dig helt enkelt.TITTA PÅ BILDEN : ÄR INTE SVERIGE FA

höstkänningar

Idag är det den 5 Augusti och riktigt höstligt utanför mitt fönster, jag får lite smått ont i magtrakten när det går upp för mig att nu ÄR snart sommaren slut på riktigt. Kan det vara så att det är en analkande höstdepp som tränger på?
Då får man väl mota olle i grind då och försöka komma på allt som faktiskt är bäst med hösten, som att man inte behöver stressa upp i ottan för att inte missa något av den fina sommardagen,eller att få kura ihop i soffan med en kopp kaffe ochhjärtevännerna Håkan ochOskar,tända många ljus och tränga bort mörkret med, alla tv-serier som haft sommaruppehåll kommer tillbaks som gamla goda vänner, höstgräva och planera nya land till våren(som man får stressa med då),ta upp lökar och vinterförvara, plocka in alla krukor och redskap i boden och till sist(när det gäller trädgården) natta alla underbara växter som glatt mig hela sommaren.
Det är inte heller tråkigt att frächa upp höstgarderoben och det går ganska lätt med postorder och över nätet,bara att sitta hemma och studera alla fina kläder som finns ,sen att dom inte passar så bra på just min kropp är  ett senare bekymmer.Det är också helt okej att tända första brasan i vedspisen och kura ihop sig i skymningen och bara lyssna till spraket i spisen.
En god sak är att laga riktigt goda och robusta grytor och husmanskost,soppor ochen och annan kanelbulle när regnet smattrar där ute och det är extra skönt att ha tak över huvudet.
Ja, visst! Har jag det bra och visst är hösten fin MEN vintern är riktigt tråkig fast efter den blir det ju bara kul igen .
Jag ska nog lyckas ta mig igenom denna höst och vinter som ligger framför mig och tillockmed kanske övervintra väl och snart är det vår igen.

kantarellernas återkomst

Är JAG en kantarellhund?Igår söndagen den 3 Augusti tyckte husse att matte tjatat tillräckligt länge för att han skulle följa med till skogarna i karl-gustav och titta om kantarellerna dykt upp i år. Det har ju varit mycket torrt så dom trodde knappast där skulle vara några ännu, men det var det , se bildbeviset här. Det var hur spännande som helst där i storskogen ,mycke att nosa efter och en hel del små kadaver att sniffa lite extra på , men det fick jag inte för matte men hon såg ju faktiskt inte vad jag gjorde HELA tiden. Mysigt var det doch vi hade fika och bagetter med oss , jag fick också sånt, det kändes bra.
Vi var ute i två timmar och gick,hur skönt som helst.
Idag har matte rensat sin svamp, husse är en sån där som rensar i skogen och matte säger att det hinner inte hon för då hinner hon inte plocka alla som fins(är det sniket eller?)
Och matte har blivit bönhörd , det regnar , inte måttligt heller fast ganska skönt är det att höra smattret mot fönster och tak och bara borra ner nosen  i den stora sköna soffan medan matte donar och har sig i huset, men hur ska det gå ikväll? När jag ska träna lydnad på vbg:s appellplan.
Bara ca två veckor kvar till debuten skall ske och jag VILL inte hålla den äckliga apportbocken (klämmer ju lipsen), men hon den dära matte säger att vi ska tävla ändå och att jag inte kommer att slippa för just det momentet är bara värt tio points och det kan vi vara utan, jaja jag kanske håller i den en stund om jag ska va schysst mot den hand som föder mig.

Utkast: Här ser ...

var är morsans lockbeteHär ser ni mig in action ute i skogen , det var let efter grejer matte hade varit så klurig och gömt i skogen ,men min snok sviker aldrig mig så allt hittades.
Just skogsarbete var vad vi sysslade med när pappsen jobbade idag.
Igår var Madde, Judas och Nitte (som tira skulle sagt) här och åt mattes goda mat, Nitte laddade för fullt inför stora getingmordet senare under kvällen , ingen blev stucken och jag fick min korv .
Idag tror jag faktiskt att det varit mycket mindre av dom små äcklena.
N u väntar jag på att matte o husses "adoptivson " ska komma med sin flickvän ,då ska vi äta och min mage längtar efter krubb nu som alltid ,mors/Oskarny mätta och laddade för getingjakt

besök till oskar

Igår kväll hade jag Oskar Rolex hundihuset Furulund besök av en halvbror på farsans sida han heter zicco och var ett år yngre än mig.
Jag satte ner tassen direkt och talade om vem som bor här, det var kanske lite för bryskt så morsan tömde lite vatten på mig så att känslorna svalkades ner en smula. Sen hade vi hur kul som helst,eller zicco tyckte nog att brorsan var lite närgången i bland,men snäll var jagom jag får säga det själv, och jättekul att träffa honom vi är faktiskt väldigt lika i utseendet.
Annarsd måste jag få gnälla lite på den här hemska värmen ,man kan ju inte gå utanför huset utan att bli stekt ELLER getingstucken ,här är millioner såna äckliga små surrande svin.Fast i kväll ska visst farsan ta kål på dom sägs det, undrar hur många stick han får då. Jag och morsan har slagit vad om en paket hotdogs ,om han får två eller mer vinner hon och han får två eller mindre vinner JAG.//OSKAR

Jaha nu har jag skapat mig en hemsida, som än så länge inte är komplett men ändå.
om ni vill titta i9n påwww.123minsida.se/rolex alla är hjärtligt välkomna.

Måste ju ha något att göra och det tar mycket tid att mixtra vid datorn.Ikväll ska visst madde och nitte komma å äta med oss, det är alltid lika roligt med matgäster (nja nu ljög jag kanske lite, men för detmesta är det det). Har rotat fram lite kycklingfile och fläskskivor ur frysens innandömme(gudvad mycke som ska slängas det fanns i den då).Har tränat oskar lite ,han är väldigt följsam som alltid när vi tränar själv,det blir inte fullt så bra när det finns störningar med men det blir bättre och bättre och snart ska vi ju debutera i lydnadskl 1 ,det killar alltid till i magen när den meningen upprepas aja.
Dagens önskan: Låt inga mer människor bli mördade!!!!!

RSS 2.0