Kanelbullar.

Idag har jag och oskar bakat bullar hela förmiddagen medan hussen var och fiskade,riktigt mysigt då det var en aning kyligt utanför mitt köksfönster.






Första plåten klar!Det är aldrig så hemmaskönt som när det är lite ruggigt ut och men ställer till med bakning av bullar eller bröd,och nuförtiden varar dom ju också lite längre.När alla barnen bodde hemma eller det räckte med lilla glupska judasen,HON KUNDE ÄTA MÅNGA BULLAR PÅ EN DAG DEN FLICKAN! så försvann dom MYCKET fort..........
Annars händer det alldeles för lite i min värld just nu,jag vill ha ett JOBB! NU!!!!        
Men det är ju lite dåligt med den varan just nu så vad göra annat än vänta och söka dom jobb som är lediga och hoppas på att någon vill anställa denna person som aldrig är sjuk,intehar småbarn,som är mycket serviceinriktad och pålitlig,punktlig SÅ ÄR DET FAKTISKT ,BARN!)Kört prickfritt i 33 år,Ja det är vad ni får om ni anställer mig med det snaraste innan jag blir skogstokig av tristess .Inte för att jag har för lite hemma att göra men jag är ju så dj...la social att jag lider av att inte ha arbetskompisar och kunder och fasta rutiner,det har ingen tjusning att vara ledig när man inte är ledig FRÅN något.
Alla klaraÅh,så gott det luktar nu då!

Vilket  ilandsproblem ...

Vilket  ilandsproblem jag har haft här,jag skulle inte klara mig länge utan min bil det står klart nu när den var på lagning i nästan en vecka.
När bilen normalt finns hemma alltid annars så kan den stå flera dagar utan att jag kör en endaste km med den,men vad mycket jag skulle behövt den under lagningen,Jag lovar det fanns inte mycket jag kunde göra utan den och saknaden var stooor ute på furulundska ägorna.
Nu har den flyttat hem igen ,det blev en ganska dyr historia 7015 kr,hoppas den håller sig frisk nu ett långt,långt tag så den finns i min närhet när och om jag behöver den.

Vädret är ju gudomligt skönt mellan hagelskurar och stormbyar,så mycket traskande i skogen blir det och oskar blir så himmelens uppåt,igår gick vi i 1,5 timmar+ träning i trädgården och han tackar mig med att bara vara så lycklig som en boxer kan vara.

Ikväll ska vi träningstävla i Varberg,vilket säkerligen behövs,ofta! Det ska birgitta och bisse också,skönt att inte vara själv från ingridgruppen,torsdag ska vi träna med dom andra,fast det var tänkt att jag skulle hämta det slaktade lammet hos min bror som jag inte tycker är så trevlig just nu,men lammet får jag väl hämta sen och det blir förmodligen det sista därifrån för min del.Ja jag är skitsur bla honom och jag kan vara hopplöst långsint och det står jag för ,absolut!

Tävling-kalajs-vatten i källaren!

Vi tävlade i går ,jag och oskar,lydnad kl 1 i falkenberg,Jag är jättenöjd med resultatet,vi var ju bara 10.5 poäng ifrån ett förstapris och  jag tyckte att grabben var lysande och följsam som aldrig tidigare i tävlingssammanhang.Det gick blandat bra och dåligt för våra vänner men en underbart vacker höstdag var det ,sol ingen blåst och ganska varmt.Jag njöt av atmosfären och glädjen av att ha oskar som hund,skulle aldrig byta ut han mot någon annan hund,han kommer att bli kanon med lite mera diciplin och mognad samt träning(för det gillar han skarpt,tjatar hela dagarna om att få träna.HELT ENKELT EN RIKTIGT SKÖN DAG!
På kvällen var vi på 30-40-årskalas i gemrud/dahlinska huset där vi bjöds på unerbart god mat iform av syd-statsgryta med ris och sallad och bröd,efterätt bestod av glass,aftereightkaka,exotiska frukter och varmchokladsås,fantastiskt gott sofie och ragge,TACK!
Vi var hemma vid tio-tiden och somnade på soffan allihopa men vaknade i sängen ,sent trodde jag men det var ju vintertidspremiär idag så ganska normal tid då . Det har verkligen öst ner i natt och som resultat av det så var källaren full av vatten så nu håller håkan på med länspumpning och försök att starta pannan som stannat av fukten,hoppas han löser det för annars blir det kallt.
Imorgon är imn allra största önskan: Att få min bil åter från ford, känner mig som en instängd,insnöad,isolerad,bortglömd utvandrare utan gamla kära forrrden!

kvigkalv född 24 oktober i ösregn

Min födelsedagsnya kikare har gjort sitt första jobb,tyckte en av alla 57 kossorna betedde sig lite udda i morse när jag var och rånade hönsen på ägg.Den lilla söta vinröda kossan låg alldeles ensam i en av hagarna ,hon lät lite dovt ,så jag blixtsnabbt in och hämta kikaren,jojomensan det hängde ut en fostersäck i baken på vinröda kossan,så jag låste in oskar och på med regnkläder(det båser rejält och regnar småspik).Tog med kamera och telefonen och skuttade iväg till kossan,hon låg inte så långt borta från oss,när jag anlände tittade hon lite avvaktande på mig och reste sig upp och började omedelbart att slicka den lilla kvigan torr,men inte en chans att den kunde bli torr som det regnade och blåste.
Jag ringde Håkan som fick uppdraget att ringa farfar och farfar ringde Alf(kossornas husse),så att den lilla med mor fick komma in i varma goa lagårdsvärmen så snart som möjligt. Sen började jag massera kalven över lungorna och hjälpte till att stötta när den försökte på mycket vingliga ben resa sig upp,än slank den dit och än slank den hit,men tillsist stod den där och vinglade på sina fyra blöta hörnstolpar till ben.
Nu hade jag tydligen gjort ett stort och moderligt intryck på kalvan,för den gick efter mig och försökte dia mina ben istället för mamma mu:s, till ist fick jag baxat in henne under mamma och fingervisat henne till bästa baren i furulund,inte alla som har fyra spenar att tillgå.Dessutom kom det ingen och hämta dom ,jag underhöll henne och hennes mor i två timmar ute på åkrn,vi har ju inget sånt uthus att vi kan ta in så stora djur annars hade jag gjort det,det gjorde så ont i mitt hjärta när hon skakade och frös så.Sen var det dags för besök ,alla 49 korna kom gloende och fnysande ,en del försiktigt smygande en del lite mera framfusigt(precis som i människovärlden) ett par kossor tyckte inte om vad dom såg och mitt modershjärt höll på att slå en dubbelvolt,när dom attakerade den lilla söta och frusna kalvungen men då visade mamma ko var skåpet ska stå och sänkte sitt avhonade vackra huvud och la in överväxlen och gick till häftig motattack så elaka faster fick vackert avgå från bb utan att få slå på kalvan .Nu hade det gått tre timmar och kossan lämnade kalven ensam och gick i lä så då fick jag ut och gnugga henne igen så hon inte gav upp andan (djur gör så ).
Jag ringde igen och denna gången fick jag tag i Alf själv ,han var på elmia men hade sagt till benjamin som hade hantverkare hemma och inte kunnat komma och hämta den lilla med mamma,VA! vill dom att deras barn ska födas ute i regnet utan möjlighet att kunna göra något åt saken om inte deras människor kommer?
Dom kom en halvtimma efter jag ringt och jag kunde göra någotannat än ängslas för mitt fosterbarn kalvan,äntligen kunde jag andas ut och visste att dom fick komma in i goa lagården och få mat och torr ströa
Måste tillägga att mamma muu var sagolikt snäll och trvlig trots att jag ängnade hennes kalv så mycket uppmärksamhet,hon var inte alls som den kossan jag hade en gång ,den tokan höllpå att stånga ihjäl grannen när han hjälpte till vid hennes kalvning men så var hon en cheroleeko också.
LYCKA TILL LILLA KALVEN!.så liten och kall i höstregnetvilken perfekt liten unge!äntligen uppe!

SOFIE DAHLIN! GRATTIS MIN DOTTER ! 30 ÅR i dag

Tänk att det gått 30 år sen jag blev mamma till dig lilla Sofie,nu är du själv mamma till mina barnbarn dom sötaste i världen, TIRA OCH MEJA,du har den bästa gubbe man kan tänka sig och jag vet att du är lycklig i ditt liv med dom som står dig närmst.
Du var en underbart snäll men busig liten flicka,ungefär som Meja är idag,så godhjärtad och mammas lilla hjälpreda när madelene kommit till världen och senare när lilla julia såg dagens ljus,så var du enormt duktig med att passa henne och hjälpa mig med sånt som du kunde hjälpa till med.Jag är så stolt och lycklig över att du valde att bli min dotter,över att du nu är min kompis och att jag får vara din rådgivare när du behöver råd av gamla morsan,stolt över att du gett mig dessa underbart fina barnbarn,att du har det bra,att du och din familj har ett vackert hus inrett med mycket god smak och känsla,helt enkelt vill jag bara säga ,JAG ÄLSKAR DIG OCH ÖNSKAR DIG EN UNDERBAR FÖDELSEDAG I HOP MED DIN FINA FAMILJ.GRATTIS,GRATTIS,GRATTIS SOFIE PÅ 30 -ÅRSDAGEN:
VI KOMMER PÅ LÖRDAG HELA KLANEN OCH ÄTER OCH FESTAR (MOSSAN TAR MED BRÖDET)//KRAM MAMMA 
sofie och ragge sommaren 20082 månader gammal och såå söt och krullhårig december 1978sur på pottanstumpansofie och kajsa hon ar faktiskt ridit en gång i tiden när mamman hade maktenandra julen för sofie och en höggravid mammasofie som nybliven storasyster åt madde2 år

rånad

Älskade goa forrrden är äntligen på återbesök på ford för att bli opererad i bromsrör och nåt annat(den var ju inlämmnad för en månad sen men blev bryskt uthämtad igen av äldsta dotter som lyckats paja två bilar samma dag). Ja, jag glömde av att lämna in den igen,kan betecknas som slarv av vissa duktiga människor.
Men ivilket fall kom jag på det i går att ----jag har nog glömt något! Det är körförbud frånochmed i fredags!
Och då gick det snabbt,ringa pelle på ford och in med godingen på kvällen,pelle skulle höra av sig idag för att få godkännt att dom lagar till givet pris,men ingen pelle hördes av ,så pamsemams ringde och ställde frågan.---Hur går det med bilen,pelle?----Jo,du det har varit knivigt att hitta felet med våra instrument,men vi tror det är pumpen till bromsarna som gör att indikatorlampan lyser,--jaha och det innebär? -Jo den pumpen är ju "ganska" dyr,typ 17000kr ,aaaaaa och begagnad ska nog gå att få tag på och priset för den är 5000+moms och arbete,--och så var det ju bromsröret också!  -det kommer att kosta 1800+moms.
Känndes inte som om turen var på min sida idag och dessutom får dom inte nya delen innan i morgon eftermiddag och vill behålla forrrden till fredag,men jag har ju lovat Kia att hämta henne och hennes tre hundar i varberg i morgon kväll för vidare transport till bruks i falkenberg(vi ska träna där imorgon ,det är ju tävlingar på lördag)
Lovat är lovat ,så vi får knö in alla hundar och oss i håkans volvo.
Skulle vara bättre med en trampbil,ivarjefall billigare än 7000kr att laga den!

ruggig!.

ruggugglaSån här känner jag mig i dag!
Precis som en rugguggla,får ingen som hels fason på frissan.................Så nu blir det klippning av när som helst,det är bara att inse att gamla kärringar inte ska ha långt hår.......SÅ det så!
Har inte någon bra dag i dag alls,känner mig tjock och obekväm med min åldrande kropp,,,,ja det kan va åldersnoja med. Ser väl ut som jag brukar.Men.............känner mig inte som jag brukar.
Sofie ringde och frågade om jag kunde laga maten till hennes 30-årskalajs på lördag....MEN SOFIE......Jag tycker kanske det var i senaste laget,du vet att jag mer än gärna tar på mig sådana uppdrag....MEN...Det är bara tre dagar till dess och jag ska träna med oskar på torsdag och tävla på lördag och det går faktiskt före denna gången,men om vi kan komma på NÅGOT lättare och inte så tidskrävande som buffe' så ska jag försöka fixa det.
Igår var jag och jultis.blogg.se och käkade på stan ,BlåDörren blev det . Dom och deras meny har inte utvecklats åt rätt håll,gräslig inredning,dålig service,inget grönt på tallriken och plockat bort salladsbordet(som för övrigt endast innehöll gurkskivor,slabbiga tomatskivor och lite isbergssallad)Den räkfyllda spättan innehöll EN RÄKA och av det blir inte den allra minsta  spätta fylld,det var faktiskt det sämsta jag ätit på långeliga tider.FY skäms...LITE bättring önskas.
MEN efter den" middagen" gick vi på jultis begäran till kusliga tornen i apelviken och en sväng vid det stora rytande havet JAG ÄLSKAR DET!!
Var på guldkorn också och fick tips om seans där i november 100 spänn kostade det ,så vi ska gå,är ju väldigt intresserad av det där ,men lite kluven när det gäller guldkorn  Men.men inte stora pengar så testa ska jag.
Blev dock väldigt full av skratt i bröstet när tanten sa att -Om ni vill ha kontakt med nån särskild så tala med dem så dom vet att det är en seans här och att ni är här,vet inte men visst lät det lite lustigt.





Grodor och paddor!

vanlig svensk grodapilgiftsgrodaFör att citera en känd kille.MARK TWAIN;"om man måste äta upp två grodor,börja med den stora"
Och det är det jag närmar mig nu när frukten av mitt anmälande till lydnadstävlingar börjar närma sig sitt mål,jag äter den stora grodan(FALKENBERG;HEMMAPLAN)först och den lilla grodan (oskarström,om en vecka).
Än så länge känns det helt ok,men jag känner jumig själv efter många,många år att när det verkligen börjar närma sig så BLIR jag nervös.....,borde gå en kurs eller flera i tävlingspsykologi och egen pepping och focusering.
Jag vet ju att oskar kan alla moment kanonbra och det kommer säkert att bli bra,får bara inte glömma att endast focusera på honom och inget annat,jo på oss naturligtvis och b ara gå in för att nuuu ska VI ha kul ihop.Nu låter det väl som om jag verkligen peppar mg OCH det gör jag med.
Och har jag bara ätit den STORA grodan så slinker nog den lilla ner avbara farten!!!!!!!!!!!

födelsedagen!

Som väntat blev det en mysig samvaro med alla barn,barnbarn och respektive.Mossan fick jättefina presenter av samtliga och julia hade verkligen haft spanaröronen uppe och noterat vad hennes mor gärna ville ha i sin ägo.
Alla fem småbarna hade nog jättrkul ,det lät så om dom och det var fullt ös på dom hela kvällen,vi avrundade med att spela frågesports-spel och utgången blev oavgjort,fast motståndarlaget fick dom lättaste frågorna(typ barnfrågor!)
Alla fick inte plats på bilderna men deltagarlistan är;Sofie,Meja,Tira,Madde,Nisse,Julia,Martin,Johanna,Melvin,Elma,Sara,Per,Johanna och jag ,håkan och oskar.
Pamsans paket innehöll;Kikare(håkan och oskar)Presentkort på veromoda(håkans flock) Högtalare till datorn(katterna bet sönder dom andra)alla avsnitten  Albert och Herbert(jag älskar dom!)sötaste kortleken och en ny kolsyrepatron till soda-streamern(den som julia skulle ha bytt för ett år sen,men bättre sent än aldrig)
Tack alla mina goa barn såväl egna som bonusbarn för er uppvaktning av gamla pamsan.
Kvällen avslutadesi tv-soffan med första programmet ur albert och herbert,vilka godingar dom är!födelsedag i furulund 18/10-08

Rädd för tomten.

Det här är min minsta dotter Julia.
När hon skulle komma ut ur sin stora(37kg upp)mamma så var det "lite" komplicerat,tre veckor innan beräknad födsel satte jag mig på en geting och for fort som tusan upp,några timmar senare var jag och barnafadern med syskonen på gekås och handlade,DÅ GICK VATTNET i KÖN.Hur kul var det? Säkert getingstickets fel!
Ingen panik drabbade oss förutom att det var svårt att komma genom kön utan att det märktes,hem till Stäpelsbo(ja,så hette det där vi bodde,vi bodde granne med krister i stefan&krister , ikalv alltså)Ringde BB och skulle komma in,ja varför kan man undra dom gjorde inte ett skvatt,detta är en ganska lång historia som slutade med att det blev akut snitt och julia föddes med allmän blodförgiftnig  och jag fick bukhinneinflammation och 41 graders feber,julia åkte akut ner till halmstad och jag kom dit ett par dagar senare och fick inte se min lilla unge innan hon var tre dagar gammal,men vilken bra unge hon blivit!
Det jag egentligen skulle berätta var om Julias stora skräck för TOMTEN,kan hända att jag skrämde henne ibland när hon var FÖR besvärlig men jag tycker faktiskt än idag kanske särskilt idag att barn behöver ha respekt för något om det så bara är tomten
En jul när julia var tre år så var vi i älvsered och kolla in julklappar och på hemvägen skulle jag leta upp en keramikverkstad som gjorde så fina saker(tänkte mig en present till sven och kerstin) skyltarna sa mig att den låg i slutet på en skogsväg som var omsluten av stora granar och det var skymmnig så visst var det lite kusligt.Detta var ju några år sen(julia är 22 år nu)och bilbälten var inte riktigt fastetsat ännu så julia satt ensam obältad i baksätet och hon hade varit ganska gnällig och gapig så när hon frågade mig lite småsurt vart ska vi nu mamma,så sa jag -Vi ska till tomten.Det dröjde nån minut så såg jag det lilla huvudet i backspeglen och en liten ynklig röst som pep,--MAMMA ; JAG ÄR SÅ DJÄVLA RÄDD FÖR TOMTEN:::::::::: Lilla gumman ,din mamma fick ganska dåligt samvete för det där,FÖRLÅT MIG JULIA.


Stalker!

Snälla Olga sluta genast att väcka mig så tidigt som 03.30-04.30 ett par tre mornar i veckan,jag vill faktiskt sova en liten stund tillkan inte somna om efter ringsignaler som aldrig tar slut och det finns ingen i andra änden som talar om vad desa tidiga väckningar har för syfte. Har ju nummerpresntatör och vet vem det är,så snälla sluta,lägg ner,så slipper jag anmäla det.


Och när jag ändå är uppe och inte kan somna om så kan jag berätta att födelsedagen (min) inträffar i morgon och idag ska jag hämta två gäss hos Eskil i borrås, som ska tillagas efter konstens alla regler (dock ej svartsoppa).
Gås är en mycket god fågel och jag har inte ätit det sen jag själv födde upp ,slaktade och sålde dessa väsande fåglar,
Dessutom är gåsen en fantastisk "vakthund" som inte är att leka med,när julia var liten ,ja,madde var inte heller så gammal när dessa fåglar ,från att ha varit små urgulliga dunbollar blivit stora flaxande väsande monster,som gärna skrämde ungarna och jagade in dom vilt skrikande med panik i sina barnögon(ja,jag erkänner att ett och annat skratt från eran mamma hördes i skogarna i källsjö),mina små gummor var jättelättade när vi nackade gässen ,men det tog några dagar för ungarna att riktigt tro på att monstren var väck.
Menyn blir som följer :Stekt gås med potatis sås,rödkål,äpplemos,brysselkål och sallad, till efterrätt blir det hemlagad dajmglasstårta med frukter samt kaffe.
SÅ VÄLKOMNA ALLA NI BAR;BARNBARN OCH RESPEKTIVE:SOFIE ;ROLAND;MADDE;NISSE;JULIA;TOBIAS;FRIDA;JOHANNA;MARTIN;SARA;PER;MEJA;TIRA;MELVIN OCH ELMA 

Glad/Inte glad.

Glad för idag: Att ha fått städat och röjt upp i garaget,så man kan sätta ner fötterna nånstans.
                        :Att oskar går så ininorden bra när vi tränar.
                       :Att jag har bästaste mannen av alla män,alltid lika glad.
                       :Att jag har underbara barn som bara vill sin mamma väl.
                      :Att det kom en skrattsalva via mejl från Lovisa,Tack från Antonia till dig.
                      :Att det är ganska skönt att leva trots ösregn och mörker utanför mitt fönster.
                     :Att jag nästan fått läst ur min bok idag nedbäddad ihop med oskar i soffan.


Inte glad för idag:
                     :Att nån ringer vid 4-5-tiden och lägger på luren när nån av oss svarar,inte kul att gå upp vid den tiden.
                     :Att Kerstin låter så lessen för att hon ska flytta och sälja Nygård.
                     :Att det inte finns några träningstävlingar i hela halland,varför?
                     
Summan av dagen blir att det positiva överväger med råge,en bra dag helt enkelt.

hus och säng fullt.

mormor fick dagens enda firremeja och oskar har nattat in för idagBåde oskar och meja var trötta efter en lång innehållsrik dag tillsammans och mormor var inte långt efter.Efter en natts sömn ,frukost och morgonteve så gick vi ut och plockade mask för nu skulle det fiskas,variväg två timmar och det var bara mormor som lyckades få upp en miniabborre och meja blev sur när jagsläppte i den igen.-Men mormor vi skulle ju ha den till middag.....
Var och gästade håkan på jobbet och handlade middagsmat,stektfläsk med löksås tänkte vi oss.La ett spår åt oskar på hemvägen och sen lunchade vi med köttbullar och makroner.Vilade en stund och sen på med spårlina och i väg ,han var jätteduktig och tog alla vinklar och föremål,men han har nog lite sviter efter kvalsterna,för det märktes att han fick slita lite extra,men jag är så nöjd.Telefonsamtal från maddah,undran om hon ,nisse och judas fick komma och äta.Har jag sagt nej nångång?Så iväg för inhandling av mera fläsk.
Då blir vi huset fullt ikväll igen,jag älskar att ha de mina runt om mig och få serva med mat så välkomna ikväll maddah,nisse och judasen.

Utan släkt!

Jag har ett bra tag varit MYCKET besviken på den lilla klick av släkt jag har häromkring,och det har gnagt stora hål i min själ och i mitt hjärta.
Min blogg är en sorts dagbok för mig och ett sätt tt få skriva av mig, men det får man kanske inte göra.I lördags hade jag en sån där dålig dag då allt gammalt kom upp till ytan och var kollosalt besviken på en hel del av människor som betytt mycket för mig och som jag alltid ställt upp för, därför luftade jag mina tankar----------men vad mycket skit jag fick av dom som skulle stått mig nära i ett normalt släktskap.
Jag raderade den bloggtanken för deras skull ,borde kanske inte gjort det för det känns inte bra nu.
Jag vet numera var ni står och var dom som respekterar mig står så adjö och ha det så bra ni bara kan ,jag talade bara om sanningen och den kan vara svår att tugga i sig ibland.
Nu har jag inte lämnat ut någon och kommer i fortsättningen bara att lägga MIN energi på dom människor som förtjänar det.

Vem satte eld på forrdens verkstad?

Mycke tv blev detUpp i ottan, inkallad som barnvakt åt kärt barnbarnmedvattenkoppor.Hämtade henne och har myst i höstregnet med liten 5-årig flicka.
hon har haft fullt upp med tv,plocka ägg,ge kaninen,mata nuckor,plocka löv till snyggetavlor med vackra lövoch hjälpt mormor med vinternattning av rosor.En kreaktiv liten tös har gett sin mormor fullt upp idag,men vad mysigt det är.
Någon icke så slug person har satt eld på fordverkstaden i natt,man undrar varför det finns såna puckon som inte ha något bättre för sig när alla andra sover som bäst?
Fan! Ta och skärp er vandalister.Var var era föräldrar när ni växte upp och har ni ingen egen tankeverksamhet?

Kanske dom sista för i år!

Skogsutflykt och date med flickorna Dahlin i dom välkända skogarna runt Lindhult,på jakt efter herr kantarell,kan vara så att det var dom sista som går att plocka,Jag och H fick ihop ca6 liter gulingarmedans flickorna fick lite mindre,men enligt säker källa räckte det till tre mackor,och då fick dom änd¨å lite av h:s pedantiskt rensade.
Det är sanslöst fint i skogen och Oskar blir SKOGSTOKIG , rusar som en total dåre mellan stammar och oss,litar inte fullt på att hn inte drar efter nåt vilt,så efter en timma kopplades han upp när han började använda den kurerade ochpå bättringsvägen långt komna kvalsternäsan.
Med en god portion sorg och vemod konstaterar jag härmed att en årstid är slut.

väldigt mysigt.

Det blåste en frisk västan på juliaOskar och pamelaYes! nu har jag ålat mig upp till julias lilla söta huvud.först låg jag lugnt och fintJag älskar mitt varberg medsin fantastiska fästning!puss min älsklingVisst är det riktig kvalitetstid när man få rå om "lilla sladdbarnet Julia ett helt dygn!
Hämtade upp henne på gamla granis ,vi var och köpte tavlor till Sara som fyllde 24 i torsdags ,men vi ska dit på mat på söndag.
Sen på Julias önskan åktes det till Fästningen och museumet,jag tycker det är precis lika kul med fästningen så inte var jag svårövertalad.
På hemväg till Furulundska torpet handlade vi ,på julias önskelista stod Syd-stats-gryta och den blev god och godkänd även av Håkan som inte tycker så hemskt mycket om kryddor som vi andra efter det julia gick en promenix till mysten medan jag och älsklingen åkte till broder stefan och hämtade hem våra nya familjemedlemmar ,Herr tupp och hans harem 4 st höns.
Kaffe,godis och frukt ,Idol och sömn,frukost efter en rejält låååång sovmorgon.
Stack upp till Åkullaskogen och vandrade omkring där nån timma för att sen körahem henne,hon som blev mitt sistaste barn och som jag fortfarande tycker är inte mycket äldre än minst,MEN vilken KLOK flicka hon har utvecklats till (älskar dig lilla skolkfröken).
Ha det bästaste i kväll tillsammans med dina systrar på er farmors 80 årskalajs,hoppas ni slipper sitta bredvid Janette.

Älgkuriosa.

Förr i tiden ansågs älgen vara ett mycket skumt och mystiskt djur eller väsen och många myter bildades runt det(ta djur).
Från begynnelsen fanns älgen åtminnstonde i hela europa men är sedan medeltiden utrotad,utom i norra skandinavien Sverige,Norge finland,Ryssland och Kanada.En av de sista älgarna stöp år 1746 i Sachen i sydeuropa. Julius ceasar uppmärksammade på sin tid detta underliga djur och benämnde den som en förvuxen get till sitt utseende, den skulle dessutom helt ha saknat ben och leder i sin stora kropp och följdaktligtligen aldrig kunnat lägga sig ned för att vila.Om den av en olyckshändelse ändå kom i liggande ställning,så fick faktiskt älgen ligga kvar där tills döden befriade den stora utbredda oformliga massan från denna plåga och förnedring.

För dåtidens  jägare var det inte så svårt att fälla detta byte,då tron var att eftersom älgen inte kunde lägga sig och vila när den blev trött,så lutade den sig mot ett träd i skogen och sov på det sättet i stället ,alltså gick jägarna ut i skogen med en såg och sågade nästan igenom stammarna på de träd som misstänktes vara sovträd.
När älgen under natten blev hängig och trött och lutade sig mot ett sådant träd ramlade både älg och träd till marken. När jägaren på morgonkvisten gick ut och kollade träden var det bara till att plocka med sig dom omkullramlade bytena.
Älgen skulle enligt dessa gamla myter vara utrustad med andra komplicerade detaljer såsom en abnormt stor,tjock lång och tung underläpp, som släpade i marken och gjorde det svårt (omöjligt) för älgen  att gå framåt utan att snubbla på läppen.Vilket gjorde att älgen fick gå baklänges,älgen blev då omöjlig att spåra då den stora tunga läppen sopade igen alla spår efter älgen.

Älgen ansågsockså vara ett mycket farligt djur,t.ex. Hade denen stor skinnpung under hakan där den förvarade ett tiotal liter vatten som när älgen blev rädd eller hotad kunde hettas upp till kokpunkten och med stor träffsäkerhet sikta och spruta på sin fiende så att denne blev skållad och oskadligjord.

Älgens sanna väsen åskådliggjorde ärkebiskop Olaus Magnus under 1500-talet,han artbestämde älgen till vildoxarna vilka inte alls var så farliga utan istället mycket skygga.Älgkalvarna tyckte mycket om öl och det gick att föda upp en moderslös älgkalv på bla öl.Älgen var och är ett stort och kraftfullt djur kunde användas till att både befrämja och motverka älskog och sexuell lust. Hornen användes för att malas till pulver,ätas av män som då blev kraftfulla och uthålliga älskare ,däremot för att dämpa sexuell lust tog man en yxa jagade fatt en älg som var oskuld ,högg medan älgen ännu levde av yttre klöven på höger bakben ,tog den och hängde i ljumsken på den man som behövde den,detta hämmade all sexuell lust.

Huden från älgen ansågs magisk och ogenomtränglig. Sverige exporterade 10.000-tals älghudar till sovjett som där användes liksom här till att öra krigsutrustningar av.Det sades att den krigare som blev av med sin älghudsvapenutrustning var lika sårbar som Akilles häl.
Trots detta hade kung Gustav II Adolf en sådan på sig då han stupade år 1632 i LYTZEN.

Älgmördarmaffian.

Jepp, då var det dags igen för årets händelse bland ett helt drös överåriga älgjägare att få gå ut och skjuta dom stackars älgar som fnns kvar. Vet inte om det jag tycker är särskilt populärt men vem bryr sig.
Erkänner  att jag själv tagit jägarexamen och varit med på älgjakt(sköt en tjur),men inte löst ut licensen på många herans år.
Visst tusan är det berättigat med avskjutning ,när älgstammen är övertalig men så har inte fallet varit på många år,tur säger jag att det åtminstonde finns en länsstyrelse som bestämmer hur många som får fällas per jaktområdeÄlgarna FÖRSTÖR så mycket är ett vanligt argument, men nog är det så att det är den stora skjutglädjen som tar överhand samt att det vore illa om grannlaget sköt älgarna från deras mark.
Man blir för gammal för mycket i vårt regelverk men aldrig för gammal för att sitta med skarpt laddat vapen i skog och mark,ve den som liknar en älg(det är ju några stycken varje älgjakt som stryker med,plus en och annan häst,ko eller traktor)i gamla grumliga ögon eller fulla ögon ,det konsumeras en hel del starka varor före,under och efter jakt .
Men försök snacka med en jägare om olika åsikter=omöjligt.........Dom blir helt enkelt riktiga jaktidioter ,helt rabbiata om man inte tycker som dom(och det gör tackochlov inte alla).
Man klassas som dum ,ovetande,är mn då dessutom kvinna så är man helt korkad och begriper inte bättre,ja,ja det kan jag ta men min åsikt kan ingen ta ifrån mig.

Så alla som är rädda om sig : Gå inte ut i Halländska skogar från Måndag morgon och några veckor framöver för nu släpps jaktidioterna ut.

upprörd!!!

Läste Aftonbladet nu och blir så rädd ,rädd att Englafallet ska upprepas . Varför och hur kan sveriges politiker vara så inåthelvete insnöade att dom inte kan lagstifta bort (dom brukar ju vara oerhört duktiga på att lagstifta bort en hel del)att dömda sexbrottslingarSKALL hållas borta från riskområden(där det vistas barn).Att dömda sexbrottslingarSKALL tvingas till vård efter första brottet(så är det inte idag,det är frivilligt)OTROLIGT!!! Det är enligt min mening helt klart att foto och namn på dömda sexbrottslingar skall finnas tillgängligt för allmänheten(det är ju ett sånt oerhört kränkande brott att utsättas för och inte fan ska brottslingen skyddas,är ju offren och blivande offer som ska till vilket pris som helst skyddas)
Ute i vårt kära fädersland finns 347 stycken Anders Eklund som vilken dag som helst kan skörda ännu ett offer,kanske är det din dotter/son ,din syster,din kompis. Kan man bli annat än förbannad över en sån slapp lagstiftning som skyddar offret.
Läs Aftonbladet idag imorgon och bilda er en egen uppfattning, min är glasklar,KASTRERA DOM .

död eller levande

SOM det regnade och blåste i ottan och fram till middag,vatten i källaren,vatten i hela trädgården(värstaste insjön),så förmiddagen ägnade jag och resten åt att titta på tv och bara,bara slappa inte ens Oskar hade någonsomhelst lust att sticka ut nosen. Vid ettiden tyckte vi dock att måttet vila var rågat och gav oss ut på bilresa,ästad,kalvsjön,skärskönn på span efter stoltaste svampen fjällskivlingen men av den såg vi intet alls.
Styrde kosan till roggert,ringde men fick inget svar åkte dit iallafall,jo dom var hemma men käre vänner vad dom var trötta och rufsiga och då var klockan ändå tre,vi fikade och ät räkmacka,sen handlade vi mat till middag -pamela=fisk.Håkan=entrecot,åt och ut på promenad.
När vi åkte hem från affären tyckte Håkan ,han såg elsa ,vände men det var inte hon jag kände att jag måste få visshet i vart hon tagit vägen ,så ut i skogen längs rävens stigar för att ev, kunna hitta elsa -skinnet .
Men medan jag gick där och spanade så tänkte jag så här; Tänk om elsa-katten blivit kär i raskens-räven och gått och gift sig med honom och till våren kommer hon och presenterar sina och raskens små bäbisar, visst vore det ett bra slut på sagan elsa ivarjefall tycker jag den pamelavertionen av micke-mollegrejen känns bra.
Så vill jag att det är.

TACK ungar med respektive för en underbart oförglömlig helg på GHOTIA TOWER

Hemma igen efter en mycket trevlig och fullavskratthelg med det bästaste i MITT liv (om man undantar dom fina döttrarna med resp.ochbarnbarn)Håkan tror inte hissen ska hålla så länge, den går ju SÅÅÅÅ fort!klarrt! duktig vovve!Bilderna får tala!!! Vi (jag)startade dagen medSÅÅ törstig !VILKET RUM!!!!utsikt från Gothia Tower rum;1239att lägga ett lååångt spår åt oskar ,så han skulle vara lite trött när han skulle installera sig hos kristina och olle natten till Lördag,vi skulle ju sova över på Gothia Tower (inflyttningspresent från pamela-barnen)Håkan tror inte hissen ska hålla så länge, den går ju SÅÅÅÅ fort!l.14.00 checkade vi in i rum 1239,VILKET RUM!!! Håkan tog sin förstaste öl just i det ögonblicket och jag var inte långt efter med rödtjutet.Sen var hungern en påstötande gäst och jag hade laddat för västsveriges bästa räkmacka i en vecka ungefär , så det var ju bara att lyda sinnena och åkahemskaste hissen till heaven 23 ,ja ni ser själva. Sen vart vi lite trötta och satt och degade lite på rumet ,när äldsta dotter Sofie ringde och undrade vad vi skulle hitta på ? Glömde !!!Vi var på Universeum , vilket fint ställe! imellan där och på mingling (konstigaste sevitrisen i stan) och åt oss rejält mätta på minglingmat. Jo, när Sofie fick höra att vi tittade på postkodmillionären  Sa hon (med lätt desperat röst) NÄÄÄÄÄ MAMMMA! NI ska väl inte sitta där !-UT med er !: OKEY ,När svärson Ragge talat om vad vi ev. skulle kunna hitta på så vaknade vi till liv och JÄDRANS vad vi höll i gång hela natten lång!!Värsta räkmackan,165kr dyr-ja, men fanastiskt god!!KUNG i baren!ja,jaHåkan , som när vi åkte upp såg ut som att han skulle på sin egen avrättnig gjorde en helomvändning och jag tror bitvis att han tyckte det var hemskt mycket roligare än vad jag tyckte24 st fick min älskling i sig på10 timmarhajar och ungar,UniverseumHA;HA;HA;HA HI;HI;HI PIM-PIM stolarna VAR tunga och Håkan hade stortskoskav,förlåt!.V var i pianobaren mestadels(underbart ställe ,med mycket skicklig pianist och sångare) och på 23:e våningen,Vid 01.00 hade mamsen fått ont i skallen och behövde omedelbart en säng att luta huvudet mot,MEN då var inte Håkan klar med natten,men hankom ganska snart och la sig vid sidan om sin pamsa.
Vi vaknade kl 08.00 Duch, cigg och på väg till den omtalade frukosten.
Det var verkligen en FRUKOST ,Helt förvirrad blev jag av all mat överallt!!ÅT och ÅT massa olika pålägg och röror (enbrödskiva,försyns skull) Håkan ville ha mer kaffe och jag gick för att hämta,när jag upptäcker ATT DET FANNS JU MASSA VARMRÄTTER OCKSÅ( typ KÖTTBULLAR;PRINSKORVM:M Ja,då fick jag ju släpa mig ditbort också och äta det med Hmn! BACON!!!
Vi checkade ut kl 11.00 och slank in på LIseberg Håkan hade skoskav Var ganska trött efter sina 24 öl igår och därmed inte så PÅ, men mamse tog lotter och vann massa grejer (somHåkan fick bära) Bla: Två Pim-Pimstolar som var ganska tunga för en skoskavsdrabbad Håkan med en skadeglatt hysterisktskrattande pamela.
Vi var hemma vid tvåtiden och hämtade sonen(OSKAR) på vägen(somjag längtade efter honom i natt när jag vaknade)
Stakars Oskar ! När jag öppnade luckan för honom ,hoppade han rätt in i den stängda burluckan ,. HAN ville verkligen inte bli kvar igen!!
Tillsist! TACK UNGAR OCH ALLA INBLANDADE! DET blev en helt undrbart rolig fantastisk och underhållande helg med Håkan  tack vare eroch Håkan.
DET HÄR får ni gärna göra om.Det var nära att han svingade till mig med Pim-Pim (jag skratta så tårarna rann)Han inser att det är ganska kul att åka utombys!Hemma ien,underbart att komma bort ,men hemma bäst!

idag skulle jag legat kvar och surat i sängen........................................

Vaknade sur och grinig,måste haft en dålig natts sömn eller besök av nån demon, och sån var jag resten av dagen . Har ingen aning om VARFÖR jag var så irriterad och tjurig.
Talte om för min glade håkan att sån HÄR är jag idag ,MEN han var som vanligt glad HELA dagen ,FANTASTISKT .
TRÖTT;TRÖTT OCH i KOMBINATION MEDirritation ; SURHET,och en stor dos självupptagenhet plussa på med SJÄLVÖMKAN så har ni hela kittet av en SUR-SUR PAMSA.
Fattar inte varför!!!!
 Men nu är jag nog tillbaks i mitt normala jag igen.
SNÄLLA ; - LÅT inte detta bli en vanlig företeelse, PLEASE.

GÖTEBORG- nu kommer pamela snart!!!!!!

Nu är det bara ett och ett halvt dygn kvar till vi , JAG OCH MIN FINE HÅKAN SKA UT PÅ KÄRLEKSWEEKEND,MÅTTE HAN INTE SMYGLÄSA !
I inflyttningsprecent från mina tre döttrar med resp, fick vi en hotellnatt inkl stor frukost på Gotia tower och ettusen kronor att spendera på mat och universeum + lite till. Ska bli helt underbart och det är INTE ofta man får med sig Håkan utombys!
Göteborg ÄR min stad ,var där mycke,mycke med min älskade pappa ,han var sjöman (ELEKTRIKER OCH MASKINIST) odom enda gånger man träffade honom var när dom STOOOORA STOOORA fartygen låg i hamn i just Göteborg. Jag var bara nio år första gången jag själv åkte tåg från Varberg till Göteborg  och tog taxi från centralen ut till frihamnen(det var oftast där dom la till) Vilket äventyr det var och såååå lycklig jag var för att få träffa pappa Bosse efter flera månaders flitigt brev-växlande. Och vad det kändes i bröstet när jag såg min pappa, han var så fin där han stog vid rellingen och vinkade. Jag älskade min pappa mycket (men det gjorde inte mamma)
Det var hur spännande som helst , varje gång var ett äventyr och alla ombord tyckte verkligen det var roligt när vi jag och min bror kom.
När vi inte bodde på båten så bodde vi på ungkarlshotell i göteborg (lika spännande det). Kan än i dag blixtsnabbt rewinda mig tillbaka i tiden när jag känner doften av nyvakad stad i näsborrarna(nybakat bröd , avgaser,och litenattsuddslukt)
JAG ÄLSKAR DEN STADEN OCH NU KOMMER JAG!!!!!
FINNS MÅNGA BERÄTTELSER SOM HÄRRÖR SIG TLL GÖTEBORG(KÄRLEKAR SORG SAKNAD VEMOD = MEN MER OM DET EN ANNAN GÅNG)

RSS 2.0