TILL EN VÄLDIGT ÄLSKAD DOTTER........GRATTIS !Tusen GRATTIS!

MIN MELLANDOTTER FYLLER 28 ÅR ,OCH DET KÄNNS SOM OM DET VAR IGÅR HON ÄNTLIGEN KOM TILL VÄRLDEN,HON VAR LITE BLYG OCH OCH VÄGRADE TITTA UT DEN 21 DECEMBER SOM PLANERNA VAR INTE ENS DEN 28 DECEMBER NÄR HELA VARBERGS LÄKARKÅR GJORDE SITT FÖR ATT HON SKULLE KOMMA UT ,NEJ DÅ! ÄR MAN EN SÅN LITEN SKÖNHET SOM HON VAR REDAN NÄR HON PÅ EGEN BEGÄRAN TITTADE UT SOM FÖRSTA BARNET I HALLAND 1981 SÅ HAR MAN EN EGEN VILJA FRÅN FÖRSTA DAGEN.
DEN VILJAN HAR VUXIT SIG STAKARE GENOM ÅREN OCH HON ÄR MYCKET MÅLMEDVETEN OCH HAR VUXIT UPP TILL EN FANTASTISK MÄNNISKA OCH DESSUTOM UTRUSTATS MED ETT YTTRE SOM ÄR FANTASTISKT VACKERT OCH ETT INRE SOM VÄL STÄMMER ÖVERENS MED DET YTTRE.
JAG SOM MAMMA TILL DENNA VACKRA KVINNA ÄR SÅ STOLT ÖVER HENNE OCH VAD HON ÅSTADKOMMIT I SITT LIV OCH I YRKESLIVET, OCH SÅ HAR HON HITTAT MANNEN I SITT LIV NISSE ,SOM PASSAR SÅ BRA IHOP MED MIN MADELENE.
JAG ÄLSKAR DIG SÅ MYCKET MIN DOTTER OCH ÖNSKAR DIG ALLT GOTT SOM LIVET KAN GE OCH SOM DU REDAN VET SÅ ÄR INTE ALLT GOTT I LIVET ,MEN DET ÄR INTE HELLER MENINGEN,DET SOM ÄR VIKTIGT ÄR HUR MAN LÖSER DE PROBLEM SOM UPPKOMMER OCH ATT MAN BLIR STARKARE SOM MÄNNISKA FÖR VARJE GÅNG LIVET KNUFFAT TILL EN.OCH JAG VET ATT DU KLARAR AV ALLT FÖR DU ÄR VÄL RUSTAD AV NATUREN OCH AV MIG.
OCH NU VILL JAG BARA SÄGA ....HA EN UNDERBAR FÖDELSEDAG OCH JAG ÄLSKAR DIG SÅ.KRAMAR I MASSOR FRÅN MAMMA.
Maddah och systerbarnen Meja och Tira ,julafton 2008.

INNAN JAG FÖRSVANN,hände det saker!

Jag är ovän med min överåriga dator ,men inte ens det kan ta ner mitt för dagen nyfunna liv.
Jag ÄR en bra skådespelerska,tror ingen har förstått hur dåligt jag mått under min arbetslöstid som nu varat i ett halvår.Igårkväll/natt så kändes det som om jag höll på att försvinna och mitt redan dåliga självförtroende var på botten-nivå.Det är ju inte bara det att inte ha ett arbete att gå till,arbetskamrater att ha skoj ihop med,tider att passa,få gnälla över jobbet,en rutin i vardagen,ett"fetare" bankonto,slippa säga att man är arbetslös när nån frågar,tro att man är för gammal på riktigt,tro att man är fulare ,tro att man är värdelös,man blir dessutom FETARE av att vara arbetslös OCH där går den deffinitiva gränsen för mig,när jag dessutom inte kan sova som vanligt folk utan somnar typ vid 4-tiden på morgonen fast att jag går upp i ottan så har jag nått smärtgränsen och funderar på om jag nånsinn kommer att "synas""finnas " igen.JAPP, det var där jag befann mig i natt........OCH tydligen är det så att man måste ända ner i svartaste mörkret för att se möjligheterna och det berömda ljuset eller så händer det nåt i lillhjärnan under nattatimmarna,för med de allra dystraste tankar kvara jag in vid 4-tiden och vaknade vid 8-tiden med en helt ny insikt om vad jag ska göra för mig själv och som kommer att rätta till min tilltuffsade och fetare kropp och själ.
Ringde helt enkelt upp min förrförra chef Gittan på Coors och sa attjag lider av tristess och genast sa den gulliga gamla chefen "Men då vill du ha jobb?"    -Ja,sa ja och på ett par timmar hade jag ringt runt och fixat dagiset åt Oskar och  JAG BÖRJAR JOBBA PÅ MÅNDAG,men smygstartar på konsum på fredag med att inventera ihop med han som alltid har ett got humör trots att jag har befunnit mig i alverna och groddvargarnas land ett tag.

Och varför är jag sur på den dj...a gamla datorn då?    JO, jag kunde inte ladda ner ett fyrverkeri som skulle symbolisera mitt glädjeskutt och tjut.MEn här är det JIPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIII!!!!!!!!!!!!!!!!

Tänk,om tårar vore guld!

Nu är det "nästan" som vanligt igen och då menas jag att alla helgdagar är över och man vet vad det är för dag när man slår upp dom bruna i gryningen.
Jaja,vi har nyårsdagarna också men dom är ju inte så många och heller inte så stressiga.Fast jag har ju min Maddah som fyller 28 år på nyårsdagen och som vanligt önskar hon inget,utan det får man kreaktivitera sig själv och hitta på ,men hur lätt är det?
Får ta ett snack med julia om det där under dagen,nåt ska det väl bli!
Förövrigt känner mina kläder att jag levt gott i helgen,och fast att jag varit mycket ute med hund och Håkan så har det inte hjälpt och just i detta nu så är jag lika mätt när jag vaknar som när jag somnade OCH det är ingen skön känsla alls!
Jag fick överta Julias bok om Pigge Werkelins sista tid med sina barn och fru i Thailand den där hemskaste och mest fasansfulla juldagen 2004.Det är en otroligt hemsk läsning som tyvärr är allt för sann ,jag kan inte förstå hur man orkar igenom en sån händelse med förståndet i behåll.Den boken rör vid mina allra innersta delar och jag känner så med alla dessa stackars människor som blev berörda på ett eller annat sätt.Men tycker att alla bör läsa den.Tack min lilla gumma.LÄS!!!!
Igår såg jag en sån underbar film på fyran(eftermiddagstid)om en fantastisk liten häst vid namn HIDALGO,vilket också var namnet på filmen.Den var inte sämre av att VIGGO MORTENSEN hade huvudrollen ihop med en paintmustang,många tårar rann det ner för mina kinder samtidigt som jag satt där med ett fånigt smil på mina läppar.VACKERT om en modig liten mustang.SE!!!!
Jamen lite stressigt är det ändå kvar av gamla året!Vi ska tillbringa kvällen här hemma ihop med Roughert och hans flickvän Karina,ALLA smällare är förbjudna på vårt terrorium,vad andra grannar hittar på kan jag tyvärr inte göra nåt åt,men vi har ju inte så närliggande grannar förutom prästen,men han skjuter nog inte skarpt(han är ganska osynlig och hörs inte så mycket heller).Vi skulle ju som brukligt varit vart i hop med Glommagänget men vi tycker faktiskt att det är skönast att vara hemma och sen jag och Håkan fick vår "son "Oskar så är vi hellre hemma,än lämnar honom ensam och övergiven,man eller jag funkar så ,kanske inte Håkan men han gör ju som jag vill i detta fallet.Nu vet jag att jag kan få nån dum kommentar här ....men GO FOR IT!!!!
Lite närmre det nya året kommer min önskelista för dito att bli tillgänglig här på pamsans blogg,vid intresse återkom hit och ta de

lugnet har återfunnits i Furulundska huset.

Lugnet har åter slagit sig ner i julstressartidernas efterdagar,Allt blev som det sig bör bliva.Julen firades i två hus för min och Oskars del,Jag lämnade Furlundska huset när dg gick över till skymmningskväll och reste med forden till Åhs kyrka för att tända ett ljus för min mor och hennes föräldrar,mina morföräldrar.En kall,blåsig nordanvin sopade bort mina tårar där vid graven och en stund fylld av längtan ,vemod och sorg.Men ändå kände jag ett lugn över att mina ällra käraste fått ro och att det är nog dags för mig att gå vidare nu,inte förlora mig i sorgen,jag vet att det var den julklapp mamma gav mig när jag stod där i kylan.
Efter det var det dags att åka till Gemrudska huset för att fira julen med mina allra käraste,mina barn och barnbarn.Mycket mat blev det och alla var så bukstinna och mätta så ingen ville ta ansvar för överbliven mat.SEN var det dags för DEN RIKTIGE TOMTEN att göra entre iallafall enligt TIRAS åsikt.Många julklappar blev det och jag fick mer än jag förtjänar tyckte jag.Vi spelade julklappsspelet och drack kaffe,sen var alla så trötta så jag åktehem och här hemma var ju Håkan och hans bar och barnbarn ,samtliga lika mätta och trötta,men vi drog igång julklappsleken här också ,sen var det dags för vila när alla lämnat Furulun.Ja så var den julaftonskvällen över och jag tror alla var nöjda och glada.
Juldagen är av tradition "helig" för mig ,då är det bara vila och slappande som gäller och titta på sina julklappar och tv,äta lite rester och bara vara .
Annandagsjul därimot så var det full rulle igen,först ut i spårskogen med hundkompisar...3 timmars uteliv med dom bästa vänner man kan ha....hundarna.Håkan var ensväng till sitt jobb och jobbade en stund.
På kvällen var alla våra barn med familjer här för att äta en gemensam middag och spela lite spel ochbara umgås med varandra även om det inte alltid är så lätt med den ljudvolym som blir av 4 friska glada ungar men  känslan av gemenskap är skön och trevlig.
Och här sitter jag nu och Håkan jobbar,ska ta en tur i skogen med gossen Johansson och en sväng till Tvååker för inlämning av V-75 ,för att kanske kunnavinna tillbaks de slantar som runnit ut i julen.NÄ;JAG TROR INTE HELLER ATT DET BLIR SÅ;MEN HOPPAS KAN MAN VÄL FÅ GÖRA!

vi väntar på tomtegubbe!

GOD JUL TILL ER ALLA:

Julmorgonen är över och n julfrukost med risgrynsgröt och "köpt" julskinka är överstökad,juldoppet(kan det misslyckas?) står på spisen och puttrar.CD-playern är på och i ligger en julskiva som familjen Gemrud/Dahlin skickat som julkort till oss med många finfina julstämningssånger.Julia har åkt och håkan slaggar lite lugnt i soffhörnan och jag ägnar en tanke till alla som inte får en så god jul.Och till alla som saknas hos oss här på jorden.
Tunga tankar kan tyckas,men min innerliga julönskan så här års är:

Låt ingen få sitta ensam och övergiven när julafton går mot natt.Låt inga barn behöva se sina föräldrar fulla.Låt inga barn behöva få se misshandel i alkoholens tecken denna så "självklara" julfridsnatt.Låt ingen bli uttsatt för misshandel,.Låt det inte finnas nån hemlös,hungrig ute i vårt samhälle ej heller på vår jord.
Låt alla komma hem lyckligt från julfirandet.

Och till sist en tanke till er som lämnat denna värd....Jag tänder ett ljus för er i kväll och tänker med vemod och saknad att jag kanske inte uppskattade allt ni gjort för mig,men  min saknad gör ont ,Och nu önskar jag inget hellre än att ni fanns här vid min sida ikväll.
Tillsist blev jag så oerhört glad för min dotters skull och hoppas den lillapälsen får samma julklapp av den gråhåriga tomten.All heder till han.

när allt inte går som smort.

Dan före dopparedagen var ämnad att städa ,letagranfot,göra skinka,koka gröt,hitta julkulor och sätta fram tomtegänget.
Den började med att ingenstans fanns den dj...la julfoten eller några kulor heller för den delen.
Jag satte då igång och städa OCH det tog tamigtusan nästan hela dagen,VAD mycke som skulle flyttas,plockas bort och ändras på .Mitt upp i dagen så skulle den E-ämnefria skinkan sttas i nya ugnen MED stektermometer inbyggd,skinkan vägde 5,5 kg och enligt mina gamlagoda beräkningar så skulle det ta 8,5 tim i 125 g ,MEN redan efter 4 tim så pep spisfan och jag tog ut lilla skinkan .......Det var inte nån rolig skinka som jag fått till.....Nästan saltös smak och halvrå,JAMEN....vad var felet?JA ,jag vet inte ,jag har lagt den i saltlake,jag har kokt den efter  allla konstens regler MEN resultatet blev inte bra,så nu står den i ugnen igen för att reparera den råa attityden men saltavsaknaden går ju icke att göra nåt åt .Så ladda med saltkar folks ,ni som ska äta av den ...TA MED SALTET,DET LÄR BEHÖVAS.
Sen var det gröten som enligt förpackningen skulle kokas på ett för mig främmande sätt,men jag antog utmaningen och därmed var den gröten inte mig tillpass,vi får se vad den verkliga grötexperten säger i morgonbitti(julia).
Håkan fick det alldeles speciella uppdraget att försöka hitta foten till granen,Den var helt borta men han är en stabil gubbe och han fann tillslut fot,julgranstomte och kulor.(på garagevinden var dom.)
Snart kommer Julia ,som jobbar till 21.30 och som ska sova här hos mamsen inatt för att äta frukost med oss (gröten).Hon är en sån underbar unge den där,vilken människa det blivit av henne.

LISTAT

Medans revbensspjällen står och blir färdiga i nya spisen så ska jag lista MINA bästa låtar,bara så där för att jag vill det.
*NR 1  är alltid för mig Green green grass of home.Men Tom Jones naturligtvis,kan gå bra med Elvis också (påminner mig om min pappa)

NR 2    Omkring tiggarn från Luossa  (underbart vacker) min och Håkans efterfestsång.

NR 3    Iherit the wind  Elvis Presley (han som är uppkomsten till all modern musik.(en vacker ,så vacker låt ,som påminner mig om en kille jag träffade i göteborg när jag var sexton år)

NR 4 Countdown (heter den så ,julia?) Lyndsley Buckingham, Vilken röst den killen har,man blir ganska svag i knäna på Furulund när den ligger på CD-playern.

NR 5  Unchained melody Tom Jones, Elvis eller Drifters den där blir Pamsan ruggigt svag i knäna av ,fantastiskt bra soul.

NR 6  He is my everything  Elvis Presley igen ,det är då jag blir religös på riktigt,underbart.

NR 7  With or without you   U2 Säger bara BONO.

NR 8 Pleding my love    Elvis igen ,kan vara så att jag tycker allra bäst om THE KING.

NR 9  A little bit more  DR.Hook and the medicine man, Den låten spelade Håkan för mig ,den första kvällen jag kom hem till han,midsommarnatten 2002.

NR 10  Miracle  Jon bon jovi  till den finns en helt underbar musikvideo som man bara måste se.

Nr 11  Dancing in the dark   Bruce Springsteen

Och nu i juletid så är naturligtvis det även alla tiders jullåt:Do they know its cristmas,Band aid och den helt sorgliga tårframkallande låten ,Hallelulja med Peter Jöback (för att den spelades på vår begäran på mammas begravning för ganska exakt ett år sen,och att den griper ordentligt tag i ens hjärterötter)





julgransjakten är över!

Vi hade ju dom små ,Melvin och Elma här över natten för första gången och jag måste säga att dom var urgulliga och mycket lätta att ha här,väldigt snälla och nöjda med tillvaron på Furulund med Morfar och Pamsan.
Melvin hade inhandlat lördagsgodis och bestämt sagt ifrån att "det  är nog bäst vi köper många kolor,för pamsan tycker nog om dom,hon åt så många i lördags"(jag tror jag åt upp nästan alla melvins kolor då)
Dom somnade som två sardiner sida vid sida i tv-soffan så det var bara att bära in dom i vår sängkammare.Jag låg ijämte melvin och håkan låg i soffan och mitt i natten hörde jag hur den lille killen vaknade till och snyftade lite tyst "mamma" och så kom små händer och kände efter vem det var som låg ijämte dessutom drog oskar(som också låg där) största timmerstockarna,inte konstigt att melvin blev lite osäker,det måste ha låtit  som ett monster för nån som inte är van.Men han somnade så gott om igen när jag pratat lite med honom och sov ända tills hans morfar väckte oss alla tre vid halv åtta-tiden.Elma var ju så jättegullig,hon vaknade också en gång innan det blivit ljust och satt och kvittrade i sin resesäng vid gavlen på vår säng,men nema problema, jag la henne på magen och la på henne täcket så somnade hon om .morfar är bästVi var ute i skogen med barna och kikade efter julgranen men väntade tills dom åkt hem för det tar sin grundliga tid att hitta en BRA OCH FIN gran,vill inte upprepa förra årets gran i stugan,den som alla med en röst utsåg till den fulaste dom sett.Och jag får väl erkänna att ALLA hade rätt,den var urful,ja jag skämdes för den,men DET var HÅKANS fel ,han orkade inte leta längre den dan vi högg den.MEN årets skall ingen behöva skratta åt ,den är fin.
Och den är stulen också....nja egentligen så är den det eller inte?Vi hade ivarjefall frågat markägaren till vägen bort till grushålan om vi får ta ett par granar där,och det fick vi(det var meningen att madde,nisse,julia skulle hugga med).Men hans mark slutade där bäcken går och nu var det så att den gran som ville bo med mig stod på andra sidan bäcken,så lite stöld blev det nog och fin är den.

Köttbullar lika grå som spisen

Ja,så skulle då spisen göra sitt premiärkok,vad händer?............Ingenting nästan,....värmeeffekten var urusel,Håkans försök att få fin brun yta på köttfärslimpan som blev köttbullar var helt lönlöst ,då det knappt existerade någon värme på  plattan.Jag kan ju bara säga att min glädje över spisen minimerades totalt.Det är inte kul när det krånglar.
Vi eller Håkan fick långt om länge stekt färdigt köttbullarna som åts med god aptit av båda barnen och oss.
Sen på morgonen var det första Håkan gjorde ett provkok med vatten det tog 23 minuter att få kokt upp 1 liter vatten.......DET var "något" för lång tid.Eer samtal med lokal elektriker så sades det att maxtid för 1 liter vatten är 7 minuter,och efter mycket pysslande och trixande så var problemet åtgärdat och lugnet hägrade åter på Furulund.

installerad

JUPP,nu är den nya fina spisen inkopplad i kontakten och står där så skinande blank och bara utstrålar "goda mumsiga maträtter kommer snart från mig"Det är ju inte min matlagardag i dag ,så Håkan får den stora äran att inviga den" blanka."
Köttfärslimpa skall det bli,vi ska vara barnvakter åt Melvin och Elma idag och natt ,första gången här på furulund så vi får se hur det går....Dom kanske vill hem mitt i natten...vem vet?Men då är Sara backupp och hämtar dom,vilket jag inte tror behövs alls.

Nu sticker jag till grimeton och Ingrid för att träna gossen Johansson,det har verkligen varit dåligt med det ett tag....Lusten försvann brutalt mycke efter sista tävlingen.Kan man undra varför?Nej det kan man inte.
Men hanhar varit supersugen på att obba,det är jag som inte haft någon större lust.Får väl se om det känns bättre efter dagens övningar,känner att jag skulle behöva uppbackning-support ,klapp på axlen,lite snällaord på vägen,hlt enkelt lite uppmuntran.nyaste spisen har flyttat insom den blänker

gråsilverns inträde.

So längre än jag förtjänar i dag,nyss ätit frukost,regnar surt ute och jag känner mig rättså less på min ofrivilliga arbetslöshet........Och det vill säga riktigt ordentligt trött på mig själv....OM det gått att separera från sig själv hade JAG varit den förste att anta den utmaningen!
Jag är så ininordens trött på mig själv  men får väl försöka stå ut med mig ett tag till så blirdet säkert bättre igen(det brukar det ju bli,inte första gången jag vill skiljas från mig själv)
OCH nu fokuserar jag på något annat en stund.
Igår var jag till Varberg och inledde MIN julklappshandel......Det slutade med att jag fick nog efter leksaksinöpen på fyndmagasinet och var mer som en svettig robot när jag skulle kompletterapå gallerian,dessutom fick jag bara tag i en halvtimmesparkering(alla lailorna var i stan)och det blev jag inte mindre varm av.

Ivilket fall så är jag klar med Melvins och Tiras julklappar.....TVÅ?    Men reten typ till 8 pers till har jag då öljaktligen kvar att köpa till.Nä missuppfatta mig inte ...JAG vill verkligen ge och köpa julklappar MEN det är nåt fel på min planering och min framförhållning.

Men det första som hände på morgonkvisten(jag var uppe kl 6) var att spisen sköt skarpt så dennabastanta kvinna hoppade baklänges av överraskelse nåt var alvarligt fel med den prylen,för nästan all el försvann i ett huj.Håkan fick komma hem ,men inte heller det hjälpte,han fick åka iväg igen(för att ringa,våran teleoperatör har ju som sagt inte någon kontakt med oss här)för att ringa nånstans mellan frigärd och tvååker(ibland går det att ringa från sovrummet OM man står tokpressad mot fönstret).Nåväl tillsist fick vi elen under kontroll,men då var redan pamsans förtroende för spishelvetet sabbat.Och ny spis skulle utses,Nu hade vi inte riktigt samma önskemål när det gällde modell och utseende....HÅKAN som är mycket praktisk och klarseende tyckte det gick bramed den allra enklaste modellen.....MEN det tyckte inte jag...För den första jag fick syn på (nu är ju min håkan ochså en sån lokalpatriot att han ska handla ALLT i TVÅÅKER och det betyder ju också att allt blir inte billigt,men nära.)var en fantastiskt FIN spis i rostfritt stål och med mycket elektronik som tex.inbyggd timer och automatisk igångsättning,fina nonstick-plåtar(genombrutna),räls,varmluftsugn.m.m.m.m
Ja,ni förstår själva vilket litet under det var,och mitt resonemang är ju givetvis att JAG som lagar nästan all mat(utom onsdag och lördag) och som verkligen är den första att uppskatta en riktigt fin spis propagerade starkt för just denna modell även om den var 3000 dyrare.Vi diskuterade inte spisen så mycket under kvällen här fick den kvinnliga listen grassera istället, inget tjat...bara avvkta tills han frågar igen vilken vi ska ha 8egentligen onödigt) OCH han somnade som ett litet oskyldigt barn och i dag på morgonen ringde han hem och frågade vilken spis jag ville ha,typ onödig fråga men jag har nu en silvergrå skinande toksnygg spis att välkomna till furulundska resturangen.JJJJIIIIIPPPPPPIIIIIIEEEEE!!!!!!!   VAD GLAD JAG BLIR.

inte bara jag som är långsam

Dessa bilder tog ca. trekvart att ladda ner........HUR I HELA VÄRLDEN kan det bli så långsamt    NÄR jag uppgraderat mitt TELE2 abbonnemang?Och inte vet jag hur jag ska flytta bilderna heller,kan det vara möjligt att jag är lite korkad ändå?Egentligen ska jag ju bara bevisa för er alla att jag gjort mina specialuppdrag i dag ch också kommit på att det är långtifrån bara jag som är extra långsam i juletider.För att nämna något så det innannämnda TELE2 är långsamt intill olidlighet,3 och då menas mobiloperatören är sjutusan så långsam med att svara på mitt reklamationsbrev,tidningsbudet kommer en timma senare på morgonkvisten ,undras om han har nån date i juletid(men inte behöver han data varje morgon,brevbäraren är två-tre timmar senare och det är bra om jag får min post innan jag lägger mig.....JA ,jag vet det är ilandsproblem alltihopa men ändå!

MEN till saken.....JAG HAR KOKAT GRÖNKÅLEN,JAG HAR PLANTERAT JULROSOR PÅ TRAPPEN;JAG HAR KÖPT HYACINTER OCH STRAX SKA OSKAR STÅLNACKE OCH JAG UT I KLOROFYLLEN OCH RASTA OSS.

JULROSKURIOSA:

Helleborus niger(JULROS)

namnet julros har en biblisk anknytning.Legenden säger att Jesus vid sin födelse besöktes av en herdinna som var så fattig att hon inte hade råd att köpa någon gåva.Då en ängel uppenbarade sig vällde tårar ur flickans ögon fram,och då de nådde marken växte snabbt en underskön blomma fram:JULROSEN
FINT VA!
OCh ULLISAR pamsan har idag också haft en "nära naturenupplevelse"Det flög en häger förbi mitt datafönster och hade inte datorn varit så förjordat långsam hade jag aldrig fått syn på den fula fåglen.en annan skönhetammaryllis-skönhetnyköpta julhyacinterna har bosatt sig bredvid snyggetomtarnaoskar utan tomteluva och betydligt mera samarbetsvilliggrönkålskoketoskar motvillig tomte

Sju dagar sju nätter!

Jaha,nu är det sju dagar kvar och jag befinner mig i något dåsigt tillstånd,där allt jag tar mig för går hälften så sakta....Julfeelingen ÄR långt borta alltför långt bort för att jag ska få fatt den i dag ivarjefall.....MEN jag har slängt första omgången hyacinter och är på gång att inhandla nya knoppar som lagom till julaftonsmorgon sprider sin juliga doft över och i furulundska huset,ett par julrosor ska också inhandlas för att få bosätta sig p trappa....UNDERBARA BLOMMOR DOM DÄR.....
Har tagit ett tag i trädgårdens fulrabatter och tömt lite krukorMED "god" HJÄLP av Oskar.Han är understimulerad för tillfället....ja,så måste det vara ....han skuttar runt mig och skäller ,hoppar in i grästrimmern(farligt ju)välter nästan mig när jag kör skottkärra, snor taljbollarna från fåglarna(gräver ner dom i mina nyplanterade tulpaner)hoppar likt en ograciös gris över grinden(det där är jag deffenitivt inte glad åt)......Och var det inte ledarskap vi skulle träna stenhårt på?Ja men just nu är det liggande på isen.
Igår var vi i Varberg och tillsammans med min sällskapsdam julia gick vi hela strandpromenaden(om den nu slutar vid kåsa?)från hamnen till kåsa och över hästhagabergen hem,RIKTIGT skön runda men lillpäls frös lite(jag svettades mycket)Och då uppförde sig gossen johansson exemplariskt vilket var skönt när det finns en masse folk som tittar.

Jag vet,jag sa för några dagar sen att jag skulle göra grönkålen.....DET blev inte så...Idag har jag kommit så långt att jag kokar lite rev och har tagit in den enorma säcken för att rensa-tvätta-koka i den buljong som blir av revbenen,och därmed tror jag att den kommer vara färdig till kvällen.

Igårkväll såg jag en gammal godingfilm "Titanic"den är fin och tårdrypande ivarjefall i min värld.
Det ÄR skönt att få gråta till film och här är en lista på underbara gråtfilmer som man inte ska se tillsammans med sina gubbar(vad förstår dom av sådana känslor)inte min i varjefall,men jag hoppas att det finns sådana män också.

*STEKTA GRÖNA TOMATER (underbar film om grillat kött och änskap)
*HÖSTLEGENDER                    (åh,så vackert om kärlek )
*THELMA OCH LOUISE           (börjar så underbart för att sluta i fullständig katastrof)
*EN OFFICER OCH EN GENTLEMAN  (säger bara Richard Gere,mer behöver inte sägas)
*DEN GRÖNA MILEN                (vilken man)
*TITANIC                                    (Leonardo di capri,stavas det så?Åh,vilken sockerbit)
*+Många fler som jag just i detta nu inte kommer på titlarna på,återkommer när jag uppdaterat min minnesbank.

En för tidig "julklapp"till dom som ingen förtjänar!

Nu är väl det ändå bevisat att INGA skarpa hjärnor jobbar därdet verkligen ska finnas starka hjärnor på våra fängelser.
Jag undrar hur det gick till när dom resonerade fram denna urdumma och helt otroliga belöning till en samling ÄCKEL på Skogomeanstalten......Barnluciatåg åt en samling pedofiler är ju som att ställa fram ett fat fläskkottletter åt en flock svältande vargar!!!!!!!!!!!!!
Har heller dessa barn inga föräldrar eller dom visste inte?
Kriminalvårdens informationschef ......Till dig säger jag bara.....HUR STÅR DET TILL I PALLET?ALLA CHIPSEN I PÅSEN ?ELLER har hamstern dött,så det bara är det tomma hjulet som snurrar?
Gör inte om det ,för det måste väl ha varit ett misstag Anne-Marie Dahlgren?

tidsbrist.

NEJ........Vill inte att det bara är nio dagar kvar till dopparedagen!
Massa julpaket ska köpas ,slås in,ochmassa mat ska fixas,städa,plocka fram tomtarna ur vrårna och mitt i alltihopa ska livet gå på som vanligt.Idag ska alla dallebarnen till Liseberg och jag var tillfrågad men kunde inte fast jag hemskt gärna ville.
Cyklade ca fyra kilometrar med Oskarhúnden för att få honom lite trött och behaglig och det hjälpte för nu ligger han och sussar på soffan med alla fyra benen i luften men när han vaknar igen så är det fullt ös medvetslös igen.
Julle-lillpäls var hundvakt i lördags när vi firade biens trettio år.Vi fick kanongod laxsoppa med bröd ,Håkan förfriskade sig ordentligt så pamsan fick åka hem med honom först av alla,nåja klockan var faktiskt halv ett men ändå .Håkan tål helt enkelt inte förfester och det hade vi hos sara och per.
Tack fridolf och bien för trevligt och mysigt kalas på stafsinge strand,tack sara och per för hemkörningen och tack julia för dittransport och oskarvakt.


Just nu när jag sitter här vid datorn får mitt högra öga syn på en liten älg som går och betar på mysten,tänk vad fint vi ändå bor som har såna grannarmen jag undrar lite vart mamma älg blivit av i vems frysbox hon ligger nu?
För jag har hört att det var nån som sköt en kalvförande ko på älgjakten men vem det var har jag glömt,fy på er.

Heja KEVIN ingen annan än KEVIN hade varit rätt vinnare i idol! Ödmjuke,snälle,goe och sjönsjungande KEVIN  GRATTIS till segern!


lide au vört

lussesiornadet bästa mormor har sätter hon på vedspisenhelt fantastisktVi har hämtat oss från den massiva uppvaktningen som började strax efter klockan slagit tolv i tisdags natt.Hela personalstyrkan på konsumTvååker kom glidande i ett strålande luciafölje med Ture Bengtsson som stjärngosse,nä jag bara skoja,han var med men inte som" gosse".Iövrigt så gick det bra "alla" blev mätta och stämningen var god.Håkan kommer hädanefter var välekiperad,väldoftande, torrskodd,wiskeydrickande tatuerad fiskare med flis i pannan.
Igår kom han hem med bästaste julklappen från konsum.....ETT VARBERGSMONOPOL,ha ....det kan inte vara många som kan lyxa till tillvaron med att köpa sig en gata typ v.vall eller granvägen så där bara,finfin gåva tyckte jag ,och vet en som gärna velat ha den...hennes namn börjar på ...J .....
På tal om J så tänkte jag mig en stadsrunda med henne i går ,men det visade sig att hon var jätte-jätteförkyld och tyckte INTE det var kul att vara på stad med morsan,men vi lunchade på Paganini,för mat är en grej hon glömmer av att inmundiga sig och mat måste man ha i magen för att orka hålla näsan över ytan.Vi gick några små ärenden och körde Nisse till Stinas på Getterön (julbord) sen körde jag hem henne till brunnsberget och säkert som amen i kyrkan snubblade hon rätt in i sängen och snurvlade in sig i sängvärmen(hoppas hon mår bättre,bäst i dag).
JIPPPPIIEEEEE!!!!Jag fick tag i en riktig skinka,som jag kokte saltlaken till i går och som nu saltar till sig fram till dan före dopparedagen.HM,det finns ingen godare skinka än den man saltar själv i mammas braiga saltlakerecept,så det så.Idag ska jag ta mig an grönkålen som håkan släpade hem i går om inte den finns på vårt julbord går humöret ner ordentligt på lillhitler och julen är i stort sett förstörd och det vill jag inte riskera.
Ikväll blir det baluns hos Tobias bäver och fridolf(30 årsfest).förfest med karioke och det ÄR ju mitt absolut starkaste partytrick(alla blir så glada av att höra min totalt omusikaliska röst).Tror jag gör NÄSAN istället.
Julia lillpäls ska vara oskarvakt och chafför till falkenberg,sara ska köra hem oss så vi kan intaga starka drycker båda två det tillhör ju ovanligheterna annars,ska bli kul med en fest på stafsinge strand.

Ordlös saknad

INGA-MAY GABRIELSSON 1 MAJ 1932-11 DECEMBER 2008.

Det finns egentligen inga ord som kan förklara eller göra så att man kan förstå den saknad och det tomrum som blir när någon man älskar så mycket bara försvinner långt bortom orden,långt bortom förståndet.
Jag mår inte så bra idag ,har dels knappt sovit för att oskar har haft ont i halsen hela natten och vandrat upp och ner och krävt att få gå ut oc kissa och beta gräs.
Så redan där kände jag mig lite lessen och orolig för hans del(det är bättre nu,men lite halsont kvarstår ännu).
Sen kom ju alla tankar ännu närmre mitt hjärta i den silvervita månskensnatten och tanken på min mamma var så plågsamt nära mig under hela natten och dom tidiga morgontimmarna så att det gjorde fysiskt ont och tror jag en följd av detta är att min mage är helt kass i dag ,mår illa och det värker som tusan i den och stackars Håkan har städat av efter festen i går(jag har faktiskt inte orkat).
Tack mina älskade barn för dom hjärtligt vackra tankarna och orden till er mormor,jag älskar er så.
Men jorden är en tommare plats för varje älskad själ som lämnar den för att flyga fritt ovan molnen ,kanske gestaltad av en ängel,jo så vill jag tro att det är.
MAMMA JAG SAKNAR ORD FÖR HUR STOR MIN SAKNAD EFTER DIG ÄR;hoppas allt är underbart för dig./din dotter

klart för femtioåringens kalas.

Fy för den vad jag har fejat idag,egentligen helt sanslöst dumt när det ändå inte kommer att synas imorgon när huset furulund är invaderat av ca 25 personer,men så funkar jag,jag vill veta att det är snyggt och rent i hörnorna sen om det blir aldrig så skitigt igen under dag och kväll så vet jag med gottsamvete att det var fint när dom kom.nog om det,kalkon 1 och 2 står i ugnen och risgryn är kokta till ris ala maltan,två smörgåstårtor står klara att ätas upp för dom eventulla natt-gäster som tänker sig hit i midvinternatten,inte ska dom behöva gå hungriga hem inte.Kalkon 4 och 5 skall stekas i morgon,det är ingen som behöver gå hungrig hem.

Jag har fixat presenterna också,tycker nog jag är ett litet under trots allt.Idag har jag helt varit utan den sedvanliga stressförlamningen så då blir det en hel del gjort,jag och Oskar har strosat en stund i skogen och plockat mossa,kottar och lummer till lite dekorationer i krukor och sånt.Jag hann även med att binda tå kransar till båda dörrarna,hittade en bunt jättefint ris vid garaget som håkan nog fått med sig från gurti.
Nu vågar jag knappt sätta mig i soffan(läs lägga) för om jag somnar så är jag rysligt dizzy och förvirrad när och om håkans jobbarkompisar dyker upp vid midnatt,men jag orkar inte heller sitta rätt upp och ner tills dess ,

så jag får väl helt enkelt bjuda på min ozzy osbornelook a like när det är dags att yrvaket snubbla omkring .JAG SÄGER TILL ER ALLA. BERÖRDA...VÄLKOMNA TILL FURULUNDSKA HUSET OCH GRATTA MIN FINE HÅKAN PÅ HANS 50=ÅRSDAG

Vad ska jag ge honom?

Jag "borde"ha kommit på vad Håkan ska få av mig och Oskar och det är dom tankarna som startar upp denna vecka som nog kan kräva sin kvinna.Min högst privata förlamning som infunnit sig för ca en vecka sedan utvecklar sig ungefär så här,Jag är duktigt bra på att skjuta allting framför mig till i absoluta sista stund superstressa sönder mig själv och min nära omgivning så att alla är totalt slut NÄR det ska börja njutas av hela upplägget.
Och jag blir aldrig mera anorlunda än jag är så min omgivning har faktikt lärt sig att inte vid sådana tillfällen tillmäta mig alltför stort intresse(och det är ju sunt och riktigt för dom).Så till sist blir det alltid bra ändå.
Igår var vi en megarunda i österööskog och Oskar hunden fick vackert hålla sig i koppel ,då det första han gjorde när vi gått en bit var att ra efter nåt vilt som var där framme.Som man bäddar får man ligga,lilla gubben!Men som komp på det fick han ett litet spår att finna och han fann på bästa sätt.
Nu har jag frächat till mig och är på G för att kolla lämpliga gåvor till min Bästa vän och sambo,först tänkte jag mig till Långås(jag tänker inte avslöja vad jag ska kolla,det kan ju tänkas att han hittar in på min blogg,även om DET är otroligt).I Långås finnis ivilketfall en alldeles speciell liten butik som säljer alldeles speciella "saker",sen bär det av till vardberget och koll i en liten butik där.
Jag tror furulund blir fullpackat på onsdag och tror även att vi får en oroliger natt till onsdag om jag förstått rätt,så det får vara slut på min förlamning fr.o.m nu.Men dessutom har jag ådragit mig en sträckning i hö höft och blåmärke på vä höft.JA,jag ramlade handlöst i skogen i går,någon slog bort mina fötter under mig och i värsta lergeggan landade jag lika graciöst som en gravid sjöelefant,så den bilden kan väl inte vara så svår att framkalla....mina vänner,Håkan började skratta hysteriskt tills han såg in i mina svarta ögon och höll på att kvävas på kuppen.Men jag är så generös så jag bjuder på det skrattet.

orbekärbe språrbe.

Karbe durbe därbe språre?
Därbe språrbe prarbe jarbe pårbe mirbe jorbe irbe karblarbesorbe grörbbesarbeafre,Jarbe barbe urbe ombre durbe karbe derbe språrbe.Jarbe trorbe derbe barbe ärbe parbe,erbe orbe sarbe sorbe karbe derbe språrbe.
Örbeberbe mirbe orbe morbesarbe!

Älsklingen Elsa.

Idag var en märkvärdigt bra dag för Oskar,han skulle få besök av älsklingen Elsa den sötaste lilla boxerflicka jag och killen vet.När jag säger "nu kommer Elsa snart" så blir han helt konfys och springer runt och kollar alla fönster sen kommer han och stirrbligar på mig och lägger huvudet på sned som om han faktiskt undrar "när kommer hon då?".Jodå hon kom och med hennes urtrevliga matte Agneta,vi gick en lång runda i skogen sen fikade vi och dom åkte hem för Agneta skulle jobba kvällen,ja dom hade ju åkt hem ändå även om inte elsamatten skulle jobbat.Efter det blev Oskar flörtkula lite trött och la sig till ro på mattan,men hans matte var på hugget och efter ett msn med lillpäls så fick jag åka till bys för att handla in middag och under tiden jag skriver detta så anmäler mellanpäls att dom gärna vill ha middag också,ja vad gör man då ,jo fixar till så det räcker åt alla.
Jag ska kanske erkänna att jag var ute och stal granris i skogen borta vid båt-ingrid,för att binda en girlang att fästa på trappräcket och sätta en elslinga i.Det blev ganska bra faktiskt.När det var klart så var det middagsbestyren som stod på tur en fläskstek med pot,sås ,brysselkål,rödkål och champignoner en helt delikat måltid blev det och med helt delikata människor vid bordetHåkan,lillpäls-julia,mellanpäls-maddae och nisse som varit på ikea och med sig hade en liten överraskelse till mamman  flingsalt i olika smaker helt perfekt present för en som är beroende av salt.
Nu har lillpäls åkt och nisseo made åkte före henne så huset Furulund innehåller endast Pamela ,Håkan och Oskar som alldeles strax ska natta in sig i sin mjuka goa säng,för i morgon är en annan dag med nya möjligheter och vi startar upp med att lägga spår med maria och rosso i österööskogen.

HÅKAN.

Den här killen är den fine kille jag lever ihop med och som fyller 50 år  den 10 december,på kortet var han kanske 15/16 år och jag visste vem han var redan då men eftersom det skiljer fyra år på oss så var han bara en liten skitunge på den tiden för mig.Men HAN är verkligen ingen liten skitunge längre,HAN är det bästa som hänt mig,HAN är den som gett mig mitt egentliga värde åter och den som stöttat mig i allt jag tagit mig för,HAN är den som efter mina barn betyder mest i hela vida världen,HAN är den som alltid är glad och possitiv även när jag är låg och tråkig,HAN är den som gör mig lycklig,HAN är den som fixar frukost på söndagsmorgonen,HAN är den som ser det goda i alla människor,HAN är den som gör mig hel och som jag alltid vill leva med,som jag vill åldras med,som jag vill ska finnas vid min sida så länge jag andas.
HAN ÄR DEN SOM JAG ÄLSKAR
Och nu har han bestämt sig för hur hans halva hundraårsdag ska bli.......ALLA är välkomna hit till furulundka huset den 10 december vid så där halv sju så bjudesdet på kalkon med tillbehör.OCH så till dom små biproblemen .....HUR SKA VI FÅ PLATS? JA,säg det men finns det hjärterum(och det finns det) så finns det stjärterum är ju ett säkert gammalt ordspråk som håller än i dag,så då får vi väl plats då.
JAG VILL ATT DET SKA BLI EN UNDERBART FANTASTISKT BRA DAG FÖR DEN KILLEN SOM JAG ÄLSKAR SÅ MYCKET och så blir det nog..

allt ska hinnas med.

stående är tobiasJupp! igår startade julbestyren med att denna mormor tillsammans med dotter Sofie och barnbarnen Meja och Tira bakade lussebullar.Det flöt på ganska bra och hann lunchas mitti bullbakeriet.Men lilla Tira ramlade av stolen två gånger,den sista mitt framför mormor,och det såg riktigt läskigt ut.....Pannan rakt ner i köksgolvet så det såg ut som om hon spräckte skallen och det lät så också,men av vurpan blev det bara en fläskläpp och ett stort antal tårar.Sofie-mamman tyckte att mormoder var väl dramatisk,men det SÅG illa ut.
Resterande bilder får representera alla händelser som ska ske fram till 2 januari 2009.Först kommer att min högt älskade Håkan fyller femtio år den 10 december,och ännu har han/vi inte bestämt hur den dagen ska vara,om alla ska komma  eller om det ska delas upp eller om bara alla våra barn ska få tillträde till furulud den stora dagen för att fixa en hejdundrandes fest till sommaren ute i det fria ,varma sommarvädret (det känns för mig som ett lockande förslag,då jag tror  eller vet att det kommer bli trångt i stugan på onsdag om alla  ramlar in på samma gång).

Ja, hur det än kommer att bli så är det mycket som ska fixas och  pamelas förlamnings-stress har redan infunnit sig(jag blir alltid hälften så snabb om jag blir stressad,säkert ett sätt för min kropp att aldrig bli övertaggad)

Redan dagen därpå fyller Håkans son 30 år och det är den dagen det är ett år sen min älskade,saknade mamma dog ,Det kommer nog att hålla mitt hjärta ont och ömt.Det ska inte kalajsas den dagen i fridbi-hemmet utan kalas-dag blir lördagen 13 dec.Skön att komma på kalas och få äta och dricka i trevliga människors sällskap(oskar får stanna hemma eller vara på dagis,annars blir det nog stökigt med hundarna).
Sen ska ju julklappar inhandlas till alla barn och barnbarn,inte för att det blir några massor men det ska erkännas att det är barnen som vill att vi inte ska köpa tillvarandra utan bara till barnbarn MEN det gick inte jag med på(förtusan jag vill att det ska vara något som är som det alltid varit)så julklappar blir det därmed bastu!
Nu har julirritationerna dalat ut och som vanligt blev det hitler-sofie somvann,så julafton ser ut så här för Håkan-Pamela-familjen......JULFRUKOST MED HÅKAN OCH PAMELA SAMT OSKAR INMUNDIGAS PÅ FURULUND,SAMMA DELTAGARE DOPPAR I GRYTAN PÅ FURULUND,HÅKAN OCH HANS BARN OCH BARNBARN ÄTER JULBORD OCH DELAR KLAPPAR HÄR HEMMA MEDAN JAG OCH OSKAR ÅKER TILL SOFIE OCH ROLAND FÖR ATT TILLSAMMANS MED DOM,BARNEN ,MADDE OCH LILLPÄLSEN ÄTA OCH JULKLAPPA DÄR,VI HAR PÅ BÅDA STÄLLENA ÄVEN EN JULKLAPPSLEK ATT UTFÖRA PER RITUALIA.Innan julmiddagen så åker jag till kyrkogårdarna i derome(mammas,mormor och morfars)och sätter ett ljus och önskar en god jul,och till djurkyrkogården i vare(till oskar 1  ,penny,linda,,och zunes).
Efter julfirandet hos gemrudarna så åker jag hem och då spelar vi julklappsleken här med håkans familj,sen är de natten för alla stressade själar.
JULDAG ÄR HELIG DAG INGA BESÖK;BARA MYSSKÖN VILA:
ANNANDAG:Alla barn på middag här på FURULUND.
Så har vi då MADELENE DAHLIN som fyller 28 år på NYÅRSDAGEN ,lilla monchichin har blivit stora vackra maddah.
Nähä,Madde nu menade jag inte att du är STOR,för det är du verkligen inte mn du är större än när du tittade ut den 1 januari 1981.
Som synes en helt galet stressad månad.

ÄR MINA KÄNSLOR(O) BESVARADE?

Jag älskar min hund,min skållatroll-oskar stålnacke,ålarickard,orren,kelmums,gosegris,flörtolle,dårracernm.m.
Men frågan som i dagarna har varit aktuell är....ÄLSKAR HAN MIG?
Den frågan är oerhört aktuell efter helgen och förra helgens tävlingsförsök i lydnad och appell.Hur det gått i lydnaden har jag ju skrivit om så nu äntligen tänker jag ta bladet ifrån mun och redovisa lite om söndagens appell i Varberg.Det har sina förklarliga skäl att jag varit knäpptyst om det...det gick så attans dåligt och det var ju nästan som om man ville sjunka genom jordskorpan vid ut gång från planen.
För att börja från början så samlades vi kl 7.30 vid klubben och där fick vi reda på startnummer och spår.Vi åkte till Björkäng och la vår grupps spår ,det blåste svinkallt om nosarna.Lasse Henningsson var dommare .Vi gjorde ett klart godkännt spår men fick nerdrag på tugg(han delade en pinne och det hördes till dommaren,sas det.)men i övrigt så helt OK.Tillbaks till utgångspunkt och där skulle det väntas på budföring(vi fick vänta i två timmar innan det var dags,detta moment kunde gått hur bra som helst om inte oskar tjuvstartat med råge, alltså 0 points,efter detta var det lunch och sen platsläggning,och dettta gick kanoners trots att en jycke gick upp,oskar var lite flörtig mot grannen och låg och viftade på svansen men fick inget gehör från den tiken så en 9:a fick han där,lyckligtvis är det ingen tandvisning i appellen.
Jag var starkt inne på att bryta här,men jag och en tjej som hade haft samma flyt som 


mig under dagen sa att nu tar vi detta som träning bara,yes,så var det dags för lydnadsdelen och jag värmde upp flörtkulan,han gick jättefint,ja riktigt fint,så kanske,kanske skulle det hålla i sig en ca:5 minuter till.MEN;MEN inte då.linförogheten gick iallafall hyfsat fick ju poång men inte mer,framförgående visste jag att det var svagt så det var inget att säga om den nollan,Men så var det läggandet,han gick med bra från start.....SEN for sjäva fan i honom,precis som på lydnaden dagen innan.....Han fullkommligt exploderade när jag komenderade ligg,och sen for han runt mig med morrningar och grymtningar och lät sig inte komma till tals med och jag kan bara säga att jag säkert vet att INGEN skulle velat byta med mig där inne på plan.DET VAR DÅ JAG BRÖT och snullade tillbaks till gärdesgården vid klubbhuset och andades ut.

Nu lägger jag tävlingplanerna på hyllan tills vidare,det är ju lpångt tills våren och då har han,vi kanske jobbat ihop oss enaning bättre,det kan man ju ivartfall önska /hoppas.
Hörrudu Oskar Stålnacke:ÄLSKAR DU DIN MATTE?
MATTEN ÄLSKAR DIG DIN BUSE!

Lussekattabaket!

Idag ska det traditionellt årliga lussekattsbaket gå av staplen.Maddah jobbar och uttryckte sig lite buttert att hon inte fick vara med i år heller,Jultis vet jag inte om hon kommer  men Sofie och småttingarna kommer, dom har bjudit in sig på lunch också.Jag stekte köttbullar i går kväll och till det blir det potatismos.
Jag som alla andra(tydligen) har drabbats av julhysterisress och letar febrilt efter julstämningen.Jaaa,vart har den tagit vägen,men jag vet med erfarenhet att den brukar infinna sig i takt med att julskinkan sår i ugnen och blir färdig.Så egentligen så kan jag ta det lugnt än så länge.Och över till nåt helt annat......Vi har haft 3 som mobiloperatör i flera år och det har fungerat bra,men så den 4 november gick det helt plötsligt inte att ringa ut eller in till oss,därimot gick det att skicka mess,jag avvaktade en vecka för det kunde väl kanske vara nåt strul med täckningen men när inget blev bättre så ringde jag till 3 och felanmälde.Jojomensan det skulle dom åtgärda snart,men först skulle jag stänga av,ta ur simkort ,stänga på ,söka nät.m.m  m.m....Det gick en vecka,jag ringde igen samma svar ...DOM TITTADE PÅ DET...och hör av sig när det är klart.INTE någon täckning,det gick åter en vecka och denna här började bli satans irriterad på 3,men vad hjälper det?
Åter en vecka utan mobil,ringer  3 ,och nu var jag sur och ifrågasättande,vilket ledde till att dom ivarjefall undersökte nätet medans jag fanns i andra ändan av luren.Grabben ipå suppertsidan lämnade luren en stund och pratade med teknikerna,återkom till mig för att meddela att "Tyvärr kommer ni INTE att få täckning på den address ni bor på nu............"Va, hur kan detta vara möjligt,vi bor inte i nån ödetrakt,vi ser masten hemmifrån,det har fungerat BRA innan,Jag var ju tvungen att fråga VARFÖR?......Men lilla supporten kunde i detta läge endast upprepa sig som en papegoja-Tyvärr så är det så,tyvärr så är det så.???????Jag trodde ju att utvecklingen gick framåt även i 3:s lilla värld men nada,icke ,inte ....
Så kom vi då till .HUR GÖR VI NU DÅ?JO, då ska VI reklamera och skriva till 3 och begära avtalsbräck,m.m  m.m.Är det så det går till?Ska vi lägga energi och tid på något som dom är orsak till?
Ja,nu har jag gjort det i varjefall och jag vänta spänt på svar från HI3G access.
Jag tror vi hamnat i radioskuggans dal.....För min dator fånar sig nu än mer när jag graderat upp honom,PHU...Har ringt tele2 supporten ett antal gånger(där har dom i varjefall en trevlig pojke) för att mindator loggar ut efter 10 min och DET är mycket irriterande.Sista rådet från tele2 var det bästaste"ta med dig datorn några kilometer från den plats du befinner dig nu och testa om det blir bättre"Snälla lille du ...."ska jag ta min dator som knappt går att jordlyfta?"Nu vet jag faktiskt inte vad göra,så allt detta får ligga på is till efter julhelgen,Då har jag säkert mera energi tillövers för materiella ting.

RSS 2.0