Dataproblems

Idag har inte jag gjort så mycket mer än suttit vid en seg och sur dator, den blev segare och segare , till sist frågade jag doktor spyware hur det var titt och han hjälpte mig med att utrota 47 infektioner och mamsn var otroligt stolt över sig själv när hon upptäckte att hon och doktorn lyckats utrota dom små äckliga och surfula virusarna , så nu kör vi igen.
Oskar överlyckligför att han kom ut till stefan gemruds bur har pockat på mitt intresse hela dagen och han fick en liten tränings-stund med sin matte, vi tränade läggande under gång och han var riktigt duktig(tack Elin)
Min lilla gulliga sladddotterunge ska snart få liv i sin NKT:are och då kommer hon hem till mams lika ofta som förr(till min oerhörda glädje) så sa hon i bloggkomentaren i vartfall!
Har tagit ansvar för att räkningrna blir betalda (som vanligt) det är riktigt tråkigtmen nödvändigt och det tog sin lilla tid.
Har även servat MINgoa snälla Håkan med kaffe(han dricker ofantliga mängder under en dag) när han färdigställt får-hönshus, imorgon ska vi hämta den utvalda tuppesnuppen och hans lilla harem ,bestående av fyra små hönor av utrotnigshotad ras(fråga mig vilken? Jag kan inte svara) Var Rädda om er där ute !!!!!

fyndande mamman!

Shit pomfrit! som Ullasar skulle säga!
Nu har mams varit ute och fyndat,varit på tredagarsläger också och fått bygg och fräshjälp här hemma undertiden .ÄR det inte fantastiskt vad mycket det kan hända under en helg i glesbyggden?
Först till fyndavdelnigen. Följde med Ingrid till en kompis som ska skiljas och därmed ville bli av med multum brahagrejer och pamsan vore inte pamsan om hon sagt nej till det.
Tog ut femhundra ur bankomaten och följde efter Ingrid Och Magnus ner till Getinge , vad mycke saker hon ville bli av med (undrar om exet var med på detta?) Hade som sagt bara en femhundring med och hade tänkt mig lite trädgårdsprylar,ja det blev det också men sååå mycket annat också, nu räknar jag upp fynden.
En kompressor,högtryckstvätt , nästan ny utekaninburTill Stefan Gemrud,pump ,slangar hela kittet till Håkans nya damm,Kraftigt stor cirkelsåg, två tigersågar en bordssåg,säckakärra(den förra körde Håkan ihjäl) tre nya spadar en kratta ett kitt med gardenaredskap ,elelement,fläkt,domkraft,en låda hundprylar typ träningsgrejer,INKL Renöron till jul-oskar, vad fin han blev i dom ,så länge dom nu satt på,spiklådor,stora och små spik,massa vit oljebaserad utefärg++++++++ en hel massa andra sakerJA JAG har gjort ett stort fynd!!!!Vi fick nästan inte plats med det på Magnus lastbil, men det gick till sist,tänkte att jag får väl ringa Håkan och förvarna om lasset som jag kommer hem med (Han tycker att jag är för glad i prylar som jag släpar hem) men han var faktiskt mycket nöjd med morsans kap .Kände mig lite kriminell som bara fick betala femhundra för allt det,så när Ingrid och jag ska ha våra läger till sommaren ,så bjöd jag henne(Mona) att få gratis förtäring under lägerdagarna om hon kommer så blir det inte "den enes död den andres bröd " riktigt så mycket.
Ja så har jag och oskar varit på läger med Swedbox Och en hel massa supertrevliga boxermänniskor och fantastiskt duktiga hundar eller boxers om vi säger så. Mer om det kan ni läsa på http://123minsida.se/rolex.
Ett enda ord kan sammanfatta den upplevelsen UNDERBART!!!
Och under tiden har min fine Håkan byggt Folkareds finaste och dyraste höns och fårhus. Tack !!!!!!! säger jag och nuckorna medan hönshjärnorna inget säger än (dom har inte anlänt)
Och dessutom efter mycket tjat så hade Håkan fått ur tummen och frågat Stefan om han kunde fräsa upp ett land åt mig (här ska odlas,YES) och just detta hade skett när jag hade som roligast ute i skogen, Tack Stefan ! Du är an klippa!

Tyckte jag såg dig Elsa-katten!!!

ELSA- KATTENNär jag rattade lilla guldklimpen hem i går kväll , så vid Järnvirke-kurvan tyckte jag att över vägen gick ju Elsa-katten , men när jag stannat och gått ur bilen och ropat och pisat en lång lång stund och ingen liten Elsa-katt ville känns vid mig så hängde jag med huvudet och gick sakta mot bil igen och tänkte att det var nog en chimär eller en very lookalikeelsa som jag sett.
Hon kanske kommer tillbaka en dag!!!!!!! ELLER?
Det kan ju inte vara som Kerstin sa att; -Har ni mycket räv så kommer du snart att hitta kattskinnet, HU NEJ!!!!!
Nu vågar jag knappt gå i skogarna runt vårt hus , ifall hon har rätt .

Altaneländet!!

Så här från den bästa av sidor ser den inte så eländig ut som den egentligen är. Men det är ett riktigt fuskbygge!!!
Vem som är orsak till denna byggnad är svårt att säga , men säkert äratt det inte är någon som har en endaste susning om hur man skall bedrivaen byggnation av detta slag.Inte ett enda mått är likt det andra och då har det också blivit något som är svårt att rätta till om man inte river hela eländet och just det momentet får stå över i år iallafall,men under tiden så får blommor på utsidan och vit färg på insidan försöka göra så man kan stå ut med den ett år till. Den ÄR bra att ha när regnet står som spön i backen  (man kan vara nästan ute utan att bli blöt ju )
Nu till något mycket trevligare  VÄDRET, Jag blir helt andaktligt förundrad över det helt underbara väder vi har i höst, det är ju nästan overkligt skönt och jag och vovven kan skutta omkring hela dagarna utomhus med nästan inget mer än linne och bralla.
Appropå vovven , så hittade jag inte stora delar av mitt nya land med perenner i dag på morgonen , där det låg i går fanns nästn bara ett inget (ETTHÅL) Mina stackars små babyplantor låg gråtande och sårade på marken som en bild av första världskrigets offer ,men lilla vovven såg HELT oskyldig ut , han hade inte ens sett landet i går,underligt tyckte jag men han tvärnekade hysteriskt och försökte snacka om nåt helt annat -En dag till bara sen ska ju du och jag till Åkulla och träna med Harry och Harrys valpköpare!
Snacka om att dribbla bort morsan .
En fråga bara! - VEM ANNRS HAR GRÄVT UPP MITT BABYLAND?????????? sommarens sista blommor har böjt sig för kommande vinter

underbara höstdagar!!!!

Varje sånhär dag som idag måste man ödmjukt tacka någon högre makt för, idag har det varit 18grader varmt och strålande sol från en högblå himmel och inte har det blåst en enda sekundmeter heller tack tack och åter tack.......
sSom ni ser har även huset Furulunds vakthund förlustat sig i gröngräset och fajtats en smula med bitringen (inköpt på granngården)
Idag var det dags för Forrrden att göra återbesök på ford för att ställa fel iordnig, körde in godingen kl 10.00 pappsen hämtade mig och sen åkte han till farfar för att kapa ved ,fick order om att fixa lunch till dessa herrar, det blev bondomelett, men innan dess fick Forrrden lämna verktaden för att rädda familjen Gemrud ur bilnöd ,bägge deras bilar slutade arbeta för dom nästan samtidigt och sofie ringde och med lätt desperat ton befallde sin moder att krångla ut Forrrden ur verkstaden för att undsätta en familj i nöd.
Ja det var ju bara att ringa Pelle På Ford så fixade han ut lille bilen igen.Julle blev kraftigt inblandad , hon fick vara chafför och just nu vet jag inte vad varken fam. Gemrud eller Forrrden håller hus, hoppas dock att det fixar sig med bilarna så Forrden får sin lagning och får komma hem till mamma igen. Besök väntas under kvällen av föranmälda bonusbarn Johanna,Melvin, Elma, Sara och Per kommer och äter i furulundska huset som för dagen serverar stek med potatis , morötter och blomkål samt sallad.
Det som upprör mig mest idag är det tragiska som hände i Finnland igår ,stackars,stackars anöriga både till offren och gärningsmannen.
Mn vet aldrig vad som rör sig i en människas huvud eller vad som gör människor till idioter, en medmänniska kan se hur normal ut som helst men djupt där inne är dom så skadade att vi helst inte vill veta.

Utkast: Sommaren är ...

höstkänningarSommaren är borta och hösten är en daglig gäst, ibland,vissa dagar glömmer man av att sommaren inte finns kvar här längre,jag och min JÄTTE-stora trädgård skulle behöva två sommrar i taget för att hinna med.
Ta absolut inte detta för gnäll ,jag älskar det men plånboken räcker inte till alla växter och sten jag vill ha ,m en tjusningen ligger väl i det att man bygger en liten bit i taget ja, det är nödvändigt så att man hinner se hur man vill ha det i slutändan annars skulle kanske denna virrhöna och tålamodsfattiga röra till det ofantligt och få ändra tusen gånger .
Just nu är jag gymt förälskad i alla sorters rosor ,mest engelska gammaldags och underbart doftande, jag kan sätta nosen i en utslagen ros ,blunda och bara njuta samtidigt som jag blixtsnabbt förflyttas tillbaka i tiden ,till mormors trädgård, den ligger mycket till grund för mina drömmars trädgård även om jag har pimpat min egen lite .
Igårkväll var jag ju hos Ingrid och avnjöt en underbar surströmmingsmiddag,vi får äta alldeles i lugn och ro för våra älskade gubbar har ingen matkultur, dom bara gnäller om lukten(varför.det luktar ju gott?) Iallafall fick vi (jag) en blå vindruvsstock ,jag blir så glad för allt som har med trädgård att göra , det kanske framgår. Det var en försenad inflyttningspresent, trädgården hade inte lyckats få fram den till inflyttningsfesten, men jag blev ju glad ,då får jag ut och gräva i dag också,och om vädergubbarna får rätt så blir det nästan sommar idag .
Nu har jag tappat hoppet om att Elsa-katten kommer hem igen, tror faktiskt att räven mumsat upp henne , men har väl fram till nu ändå hyst ett litet hopp om att hon ska sitta på altanen och mjaua om att få komma in. Nu har hon inte varit synlig på sex veckor, det finns ju ett litet hopp om att hon flyttat till någon annan eftersom Oskar jagat henne så fort han bara fått syn på henne, och kanske är det så att hon inte trivdes därför och för att vi lämnade bort hennes kattungar i den vevan hon blev borta.
Lilla elsa-katten hoppas du har ett nytt hem därute om inte så kom hem igen , jag sitter ju ute och ropar på dig på kvällarna ,saknar dig i bokhyllan ,hörnskåpet och på skänken.Saknar dig ELSA-katten

Nybyggnad och ombyggnad

Idag har fliten varit en trogen gäst i furulundska trädgården, Håkan och Oskar har börjat bygga vinterförvaringshydda till gutinnorna och av bara farten så blir det äntligen ett hönshus till de kommande kacklarna (när det gäller inredningen av fågelboet så ska jag ta över då.)
Ja ni ser ju själva vad flitig han är och farfar var och kollade in så det gick riktigt till. Nu hade ju Bien lovat mig att bygga hönshus men det blir bra detta med.
Jag har släpat sten och byggt en stenlåda till mina kryddor , som säkert inte klarar vintern där men då sätter jag nya till våren.Körde förbi höråsens plantskola och naturligtvis stack bilen in där IGEN (måste köra en annan väg, det blir för dyrt )
handlade mig tre rosor igen en Alchemist, en vit vresros och en madam oger , som jag med STOOOOR hjälp från bocken i örtagården Oskarplanterade som en häck vid altanen.
Och nu lämnar snart pamela furulundska huset för resa till Graimtoon och pt Ingrid som halv sju öppnar den magiska och gott doftande surströmmingsburken .
Var så snälla och var rädda om varandra och inte minst er själva.

Underbar höstdag i skogen

underbart är kortIgår drog vi i väg till gamla välkända skogarna i Källsjö för att plocka kantarellen. Det var en sån där glasklar frisk dag som det bara kan bli på höstkanten och aala mina dystra tankar om vintern var som bortblåsta under några timmar, Vi hittade inte så mycket svamp men vi gick långeliga stigar och vägar i en fin skog och den som var allra lyckligast det var Oskar , jag stog helt förundrad och studerade honom ,han rusade runt,runt, runt som om han aldrig varit lös förut och jag var helt farcinerad av hans energi,fantastiskt vilken fart han får upp och att han inte krachar in i något träd är ju ett litet under bara det.
Nåväl pappa Håkan fick en gren i ögat så han blev en aning gnällig ett tag ,han var blid ,sa han men med lite uppmuntran från mig och oskar så kunde han ändå fortsätta att treva sig fram nån timma mer.
Vi hade parkerat bilen på vändplatsen vid ålakistan och var på väg till skogen med stupet, gick fram på grusvägen när jag får syn på små ponnyavtryck i sanden och i kombination med den höga klara luften så kännde jag en stark längtan till mina hästar som jag inte har längre,det var just såna här vackra dagar som det var extra fantastiskt att sitta på hästryggen och ljudlöst gunga fram i skog och mark ,kunde ibland känna mig som n indian som var ute och smög på dom vilda djuren ,fick också se mycket vilt i skogarna ..
Jag måste erkänna att jag SAKNAR hästarna och allt det fina dom gav mig, kan känna stor sorg över att allt det är svunnen tid, kan känna och höra det trygga tuggandet av hö när man kvällsfodrat och sopat rent och fint i stallet eller doften av nyslaget hö, eller första natten man stallade in dom på hösten  man la fin halm över grandoftande spån i boxarna och god havre med betforsoppa över, då känndes det mycket bra, ELLER en gnistrande kall vintermorg då det knirrade under hästhovar och människofötter när man ledde dem till hagen och utfodrade med mjukt fint ensilage som doftade av en konserverad sommardag,eller den första vårdagen när doft av jord nådde näsborrarna och hästarna för första gången på länge la sig och vilade på ljummen mark och vårsolens stålar fick värma deras vårvinterrufsiga pälsar.
När man satt i sulkyn och bara njöt av en helt underbar dag, lyssnade tillhovarnas tramp och kännde doften av lite svettig päls under lokorna , såg musklerna spännas och dras ut ,åka till trvbanan för att testa av fart och ork ,anmäla till tävling ,åka på tävling ,värma och en sista koll ,kallar till start ,loppet går och MIN häst vinner och min stolthet vet inga gränser för detta vackra djur som gjorde sitt yttersta .
Ett stort TACK till Lennart Forsgren,Helena Egertoft,Roger Johnsson ,Sigurd Nilsson ,Tomas Nilsson som under många,många år var mina närmsta och bästa hjälpredor i travets fantastiska värld.
JAG erkänner härmed att jag saknar hästarna mer än jag låtsats om.

vemod

så mycket vemod Visst är det fint när träden byterfärgskala från mörkaste grönt till orangegult-guldgult och rött för att till sist ge upp och dala till marken för att bli material för nästa års gödsel och näring för att fylla ut grenverken med nya ljusgröna blad och markens alla arter av blommor och gräs. Men som alltid känner jag ett stort vemod när hösten gör sig allt mer påmind,jag blir tårögd av saknad och vemod när jag går ut i det frostnupna gräset efter den första nattfrosten,jag är mycket,mycket kluven inför det fakta att nu är sommare-hösten förbi och just den som varit kommer aldrig mera åter.
Jag tror att den saknad jag känner är starkt förknippad med människor som jag misst,kära älskade människor som har varit en del av mitt liv och som är borta från jorden,saknaden efter mina hundar och mina hästar som inte finns här längre ,dom var en sån stor del av min själ att det gör ont,riktigt ont och jag kan falla ner i en liten ynklig människohög och bara sakna och gråta en stund för det trista fakta att jag aldrig mera får krama,tittapå, smeka ömt bara önska att dom har det bra där dom finns nu. Av dom kärajag misst så har det nästan uteslutande skett på höst-vinter. Kan det vara så att jag blir så blöthjärtad och vemodig för att hösten-vintern tagit så mycet värdefullt ifrån mig?
En spejsad hälsning från mig till pappa mamma mormor morfar hasse ingrid sven tommy elsa gunnar rosso sara linda oskar1 zune hannie gustav lemonitra robinsson kuse pia munter liv emma elin lemiess lemoneva notorious pelle bofa sara2 penny ,förlåt om jag glömt någon  men tror inte det,Jag älskar er än och tänker ofta ofta på er ,vi ses en gång

lita aldrig på en fordverkstad!!!

Japp i går hämtade jag min Forrrrd på ford i varberg ,den hade nattat över där för att bli botad i bakluckelåset (som låste in Oskar onödigt länge, gick i baklås när den tyckte det var skoj) och samtidigt lät jag dom göra en sk. besiktningskontroll vilket jag då trodde skulle befria mig från obehagliga överraskningar hos svensk bilbesiktning.
Som sagt jag TRODDE det , det var inte alls så ,jag satt där på bänken och studerade lungt hur besiktningsmannen kollade min fina ,fina Forrrd OCH döm om min förvåning när han sa att det blir ombesiktning för att ett bromsrör var lite krassligt ,VA , sa jag mycket upprörd, jag har ju försäkrat mig mot obehag genom att göra den dära förbesiktningen (den var inte gratis),Det där får du prata med Ford om ! FAN,FAn ,Dessutom passade en ABS-indikator på att lysa exakt under den tiden jag befann mig på nämnda ställe,är inte det typiskt mamsebamse?
Direkttransport till Ford,morsan stegade in och la upp besiktningspappret framför nosen på Pelle som han heter han som har hann um et,jätteförvånad min i fejan ,VA, JA;JA en del av dom där besiktningsmännen är lite onödigt oga-
Ny tid har bokats och Fordverkstaden är såååå oooooerhört gangtila att dom står för ombesiktningskostnaden.
Fantastiskt!!!
Nästa gång min lilla gulliga och supersköna bil att köra ska på besiktning så får farbror SUTTTAbengt ta hand om den,detta är mitt första och sista besök hos den bilfirman(deras expeditionspersonal har inte varit på charmkurs nyligen).
take good care of your self out there


VILL INTE vill INTE VILL inte

Vill inte att sommaren ska va slut , hur ska jag kunna behålla den här?
Hur ska man orka sig igenom en hel vinter utan ljus ,massa kyla ingen sol inga blommor , bara tjocka kläder inga barfotaspring i daggvått gräs inga kvällar i trädgården inga morgonar barfota runt i tädgården för att se om det växt något under natten inga fåglar som kvittrar, inga blad på träden ,  massa kallt regn , massa minusgrader, massa snö(kanske),massa uppeldad ved, massa is på rutorna, massa dikeskörningar(KANSKE INTE JAG).
MEN det är ju mysigt med JUL, tända stearinsljus, mys i soffan med mannen imitt liv ,mys med bästaste vovven ,långa promenader i skogen ,goda varma soppor,grytor oc stekar,mysiga middagar med barn och resp,sen är det jusnart VÅÅÅÅÅÅÅR igen , VÄLKOMMEN våren 2009

inflyttningsfesten

Yes, den blev mycket lyckad , jag hannbli färdig med alla förberedelser och all matlagning fick faktiskt en timma över i slutändan till att bara gå och småmysa över resultatet.
Tack alla underbara människor som kom och gästade det furulundska huset i lördagskväll , tack , tusen tack till Julia och Frida som fixade pop-quizz och bordsplaceringar.
Jag var ganska så glad över att jag hade is i magen och lämnade Oskar på nattis ,han hade haft en jobbig natt annars med allt det folket,inga stora skandaler inträffade  även om Meja(barnbarn) efter den kvällen tycker att MONA är mycket hemskare än tomten(men MONA var bara lite för full) . Inget gick sönder mer än min skärm till lampan jag fick i 40-års present och det var ju Sofies fel sa Håkan , Seniltoan vart fuller och den har herrn i huset tömt idag(det låg en liten bajskorv där sade han) Alla var glada och nästan alla ringde i Söndags och tackade och speciellt tack till kocken(Jag) vilket värmde mitt hjärta nåt otroligt för den hade jag lagt ner mycket arbete och tanke på,Jättekul att få sån uppskattning)
ÄN EN GÅNG TUSEN TACK TILLER ALLA SOM GJORDE VÅR FEST TILL EN RIKTIGT LYCKAD INFLYTTNINGSFEST:::::::::::::::::

datavirus

Nu var det en hel masse dagar sen jag skrev på denna sida, orsaken är  VIRUS som invaderat min datavärld.
Inte skoj alls , har fått support av mellandotter,lilla dottern och Nissen ,Julia (den lilla) var här förra helgen och låg över ,hon ängnade en hel del tid vid mossans dumdator, men det blev inte bättre.
Ska försöka få med en bloggsida om det går mellan attackerna från rymden.
Det har inte hänt så mycket ändå men lite vardagsbestyr har det ju varit, det där med torgandet blev ingen suc´ce.men jag tänker fortsätta ett tag till för att ha något att göra och jag älskar att sälja vaor just i den miljön som torghandel är, vem vet det kanske lossnar snart.
Idag har jag jobbat extra på Vätanvinds förskola som mat och städtant .
Ganska kaosbetonat ,har inte varit där förut, men jobbade när barna var små i bamba i Okomeskolan, men detär en hel masse år sen, nåja det gick nog ganska bra tror jag ,ungarna fick mat och salladstallrikar i rättan tid och resten tror jag att det blev godkännt det med,intressant var det i vart fall,många små söta ungar, men ovanligt tyst för att vara förskolebarn.
Vi ska julåta vår inflyttningsfest gå av staplen i helgen, så jag har bakat och bakat och bakat och tänkt och planerat nåt hiskeligt för att det ska pampyla när alla fyrtio inbjudna skall få en trevlig kväll med god mat och dricka till, jag tror att jag inte glömt något viktigt.
Vi ska ha lite lek också och det la jag ut på remiss till Julia och Sara sara backade ut men klippan Julia har fixat sitt uppdrag och Bien och Frida har fått ta över Saras uppdrag.
Lilla gubben OSKAR ska sova på sitt dagis för att jag tror det blir för stökigt för honom och för mig att ha full koll på honom med så mycket folk, men det tror jag att han fixar galantus.
Nu ska jag strax åka till Tvååker för att hämta låneborden och stolarna samt köpa tvåtumfyror att bygga över garagealtanen med(jo vi ska ha festen i garaget)

Appråpå inget alls när jag sitter här så har jag en förstorningsglasspegel framför mig och upptäcker megapormaskar var kom dom ifrån , är det en bisjukdom från datavirusarna som smittat migJAG TYCKER INTE OM MASKINER SOM HITTAR PÅ SAKER SJÄLVA OCH INTE ; DEFENITIVT INTE OM MASKINER SOM FÖRSÖKER PRATA MED MIG ELLER TILLRÄTTAVISA MIG,finns det något vidrigare och mer dumt än när man får prata med en plasröst och man försöker säga något på uppmaning från plasttruten ,man anstränger sig att uttala t.e.x ett namn och plasttruten säger med en mekanisk röst -JAG FÖRSTÅR INTE VAD DU SÄGER.......................

RSS 2.0