ÄT!!

Igår hade jag en sån där "guld-dag" med hunden hela dagen och till det trevliga goa glada människor och hundar omkring mig.Kan man annat än somna nöjd då?
MEN idag på morgonen och hela resten av dagen har jag varit så in i bängens trött!!! VARFÖR??????
Allt blir ju så mycket jobbigare vid just den känslan att man skulle kunna somna stående och inte vakna innan man ramlar i backen.
Nu ska jag iväg till Ingrid och vår återkommande surströmmingskalasande umgängestund.
Undras om mina barn nånsin kommer att försöka lära sig äta den delikatessen??????????
Dom bör göra det FÖR det är så gott!

Men jag är nöjd ändå med att ha gett dom ett stort urval av all värdens mat ,att dom inte FÅTT säga att mat är äcklig.....MAN MÅSTE JU GE MATEN EN CHANS !   OCH SIG SJÄLV!     ALLTSÅ ÅTMINSTONDE SMAKA!     .TOTALT förbjudet vid matbordet i mitt hus och idag tror jag att dom är ganska glada för det.
JAG FULLSTÄNDIGT HATAR NÄR FOLK SITTER OCH FNYSER,BLÄAR ELLER SÄGER ATT MATEN ÄR ÄCKLIG!!!!!
Så mina små flickor .....LÄR ER FÖR TUSAN ATT ÄTA SURISAR OCKSÅ..........NI KOMMER ATT TACKA MIG EN GÅNG!!!!!!

sant!

Jag är så glad för att min lilla Judas inte har så mycket tid för sin mamma längre!

det kom ett brev!

Idag när jag kom hem från jobbet låg det ett brev i brevlådan .Ett brev ett helt vanligt handskrivet personligt brev. Som jag faktiskt trodde skulle komma så småningom,ett brev jag väntat på från en mamma ,en vän ,en fd.arbetskollega.
När ja hade mitt träningstall så jobbade det några tjejer där .Inte p¨å samma gång,men efter varann.Först var det Camilla som var så full av bus och rackartyg,men vi hade så roligt ihop när vi höll på med hästarna,detta var vid den tiden som Ronny& Ragge figurerade som värst i TV med sin Fooorrrd.Jag tror vi blev som dom ett tag...........MEN roligt hade vi som fasen.Idag har Camilla fem barn och kanske ibland hon återfaller i ronny/raggeandan ,det gör jag så gammal jag är.
Efter det kom lilla söta blyga Malin....Lilla Malin hon var så rädd för dom flesta hästarna,men mest för  Notte,en travare jag hade och som kunde se VÄLDIGT respektingivande ut,men han var innerst inne snäll som ett barn.Men Malin trodde inte riktigt på det där ,så en gång när jag  var iväg till Axevalla-travet och startade ett par hästar så hade hon fått i uppgift att kvällsfodra och ta in hästarna för natten ,men när jag kom hem mitt i natten så stog notte i sin lilla sjukhage alldeles uppriven för ingen annan var ute.Malin hade inte vågat ta in honom när han la öronen bakåt och gjorde små skenmanövrar mot henne.I vintras tog Malin sin veterinärexamen.
Efter Malin så var det Vanja som blev min dagliga hjälp i stalet ,Vanja var lite äldre men vilken duktig och uppfinningsrik människa han var.Hon kom alltid på kluriga lösningar på ALLT som jag gick bet på .ÅH,vad jag skulle viljat ha hennes slutledningförmåga,hon var makalös.Snäll och hjälpsam som få var hon,under tiden hon jobbade hos mig så körde jag in hennes båda fullblodsaraber och som examensprov så satte vi dom i par framför finvagnen till midsommar och lövade den vackert björklövsklädd.Vilka duktiga hästar,så lyhörda och stabila trots att dom var araber.När Vanja sen slutat så kom hon körandes med vagnen full av perenner och buskar till mig när jag fyllde.DET var mycket uppskattat av mig som ju älskar blommor och grönt.
Den sista som jobbade hos mig var ANNIKA,hon var oerhört vänlig och rar på alla sätt,vi hade myket att snacka om och hon var väldigt plikttrogen och slet om ett djur ibland med alla boxar medan jag körde hästar och red.Annika red dom hästar som var lämpliga att rida för andra än mig,de flesta var ju inte ridna så väldigt mycket och jag ville verkligen inte att nån människa skulle bli skadad av nåt vildjur.Men Annika red travhästarna som  omväxlig till deras körning,dom var ju snälla och väluppfostrade.Annika hade två små söta töser Rebecca och Jessika,som hon ibland hade med sig och ibland kom med på sin fritid för att dom skulle få klappa hästarna och rida lite.Hon var så rädd om sina små flickor och och inte anade vi väl då vad som skulle hända.
Annikas äldsta dotter Rebecca fick cancer och dog då hon var 15 år......................
Jag och Meja ,min dotterdotter var och hälsade på Annika för ett år sen och vi skulle fortsätta hålla kontakten och kanske skulle jag ta mig en ridtur på hennes häst ihop med henne nån dag.Men dagar läggs till dagar och månader till månader  och man lever i sitt eget ekorrhjul ohc får inte ändan ur vagnen.Annika blev så glad när vi kom och vi fikade och berättade gamla minnen,Annika berättade om Rebeccas sjukdom och om hur maktlösa dom var ,hur otroligt hemskt allt var efteråt,det gick så fort och jag kan inte ens företälla mig hur hemskt det är/var.
Idag fick jag ett brev från henne,jag blev så glad,men samtidigt så berörd av Annikas tydliga saknad efter sin dotter,speciellt nu under sommaren  då saknade är som värst efter Rebecca.
Hon skrev "att sorgen efter Rebecca är ibland outhärdlig,Men livet går framåt ändå trots allt,men på ett annat vis. Det går inte att förklara."
OM jag ändå kunde göra nåt , om nåt jag gjorde skulle kunna hjälpa .
Vi ska vara glada att vi inte vet vad som sker imorgon,men leva som om idag var sista dan ivårt liv.Med det menar jag .......VAR SÅ RÄDDA OM VARANN SOM NI KAN OCH SOMNA ALDRIG SOM OVÄNNER eller SKILJS ALDRIG SOM OVÄNNER.

Fiskeklubben.

Här sitter dom förväntansfulla fiskeklubbsmedlemmarna i "Der Gädden".....VEM SKA VINNA?Där har minsann mamsebamse sällat sig till gruppen! Ska det bli hon som vinner den åtråvärda pokalen?Judasen tjingpixar spöt och vaktar det med sitt liv!På väg ut till havs!What a gang!Finns det nåt så fint som havet?Vem var dom där två?Mamse på väg tillbaks till landbacken.Dom där fick två respektive fyra fiskar och på det vann dom intet,men judasen fick minst och därmed fick hon köpa två uggleöl till den som vann och det var håkan det.Roughert och vinnaren i alla kategorier idag Håkan som fick 16 st fiskar och vann både roughertsmormorsvas och judasens uggleöl.Varbergs finast byggnad alla kategorier.Till sist en helt underbar kväll med fiskeklubben var tilländä.....Men tack kära medlemmar för trevligt och uppfriskande sällskap och grattis Håkan till alla deltävlingsvinster!

Lördag.

Vaknade i ottan till en väldgt Pamsanvänlig väderlek utan för mitt sovbo.Alldeles svalt och lite vind  luften ,precis som jvill ha en perfekt dag.
Håkan jobbar till tre,sen blir det bara mys härhemma ,jag Håkan och oskar ska bara vara ,kan bli en avikare till Mysten efter grillmiddagen.

Igår satte vi oss ÄNTLIGEN ner och "försökte " få till den där sommarfesten som vi ska ha för barn,barnbarn och syskon och Lasse,håkans pappa med respektive.DET blir ju ett ganska stort kalajs för tillsammans blir det 26 personer.Vi ringde först våra barn,för det är ju nödvändigt att alla dom kan i första hand,resterande kan man ju inte ta riktigt så mycket hänsyn till för tyvärr "ni är inte riktigt så viktiga som ungarna".är  högst osannolikt att alla ska kunna påsamma dag. Men nästan alla kunde iallafall,ett tveksamt svar var från min broder uffe,men han får väl skylla sig själv då.Sen kunde inte en av Håkans bröder,men som sagt det blir iallafall 26 personer.

Kräftkaljs tänkte vi att det skulle bli ,för det är ju den tiden och kräftor inskaffas via kontakter,dom små kräftorna blir det men desto fler av dom,till det kan det bli västerbottenpaj,lite grönt(nödvändigt),lite gott bröd,kryddig ost,ja så får det bli.PS:Bien som är gammal fiskar äter INTE skaldjur så han får väl ha nåt köttigare.

ÖNSKAS: Fint väder den 8 Augusti.Reservplanen är : Altanen.Blir nog bra det där.

Det fiskades ju i Onsdags .Fiskeklubben "Der gädden" hade tävling på havet,det blåste friska vindar och jg älskar det.Håkan vann den nyfådda vandringspokalen från roughrts mormors dödsbo.Den ståtar på hyllan i köket,så ärade fiskeklubbsvänner......fixa snart en ny tävling för den ska vandra mellan oss i klubben och jag är inte säker på att jag vill ha den här.

Nu ska jag ta min bäste vän Oskar och åka till klubben i varberg för lite träning,får väl se om det finns nån annan där så man kan lägga en plats och inte minst viktigt "tjöta lite".
Bokade in oss hos Benny Steen den 12 Augusti ,dan före att jag åker upp till vårgårda med terese för att delta på årets boxer sm .ska bli så jäkla kul! Idagarna fyra ska vi vara där och bo i tessans husvagn med stina och oskar och gnugga oss med alla andra undrebar boxer/ägare .

Två helger efter det så går det stora bruks-SM.et av stapelen i Falkenberg och då ska jag vara på plats för att sölja fika och sånt där nödvändigt.OCH naturligtvis heja fram dom deltagare som jag värnar om och tycker mycket om.Tex.LENA som har två hundar med.Du är så duktig Lena och det är Elin också som har med Nixa.SEN har jag en djup önskan om att Harry kommer med från reservlistan ,för vilken fest om en boxer en swedboxare kunde få vara bland dom allra bästa på årets SM.

inte mitt fel.

fisketuren bokades till 5 personer och dagen som det skulle fiskas var idag Onsdag 22 Juli Maddah,Judas,roghert,Håkan och jag .
Vi har tillsammans 1500 kr i presentkort och jag bokade på plats nere i hamnen.Hade tänkt åka med den tidiga turen kl.0600 men Dagis-kristina kunde eller ville inte ta emot Oskar så tidigt(för då skulle alla vovvar bli kissnödiga och hon tvungen att gå ut så tidigt),så igår morse ringde jag et nummer jag fick på eniro för att boka om till eftermiddagsturen,men det var en telefonsvarare tillhörande "pontus" som bad mig tala in mitt meddelande och så skulle han ringa upp .
Även om jag hatar talande maskiner så såg jag mig nu tvungen  att säga ett par ord som att jag ville boka om tiden och bad honom ringa mig.
Hörde inget på nån timma och fick tag i håkan som kollade upp ett par tel.nr till fladen-båtarna.....ringde Och hör och häpna någon svarade ,dock en något desorienterad kvinna som ganast börja drabbla en lång osammanhängande menig med innehållet att dom går inte ut i dag för det blåser.Jag fick henne att ta sig samman och lyssna på vad jag sa.....Jag heter pamela P  A  M   E   L   A Johansson och har bokat en tur för fem personer i MORGON bitti MEN vill boka om till EFTERMIDDAGSTUREN.      JAHA!    VAD hette du?   P   A    M  E   L   A...................JAHA! du vill inte åka på morgonen ?   NEJ!,Det vill jag inte.    Ja då bokar jag om dig till eftermiddagen och om du ringer i morgon vid middagstid så vet vi om vi går ut!   JÄTTEBRA,tack så mycket ,     hej då! 
Så långt var allt frid och fröjd!
Satt vid datorn i morse när mobilen ringde och svarade.   ÄR det Pamela ?      JA?   Ja detta är PONTUS på fiskebåten som ni bokat i dag på morgonen.  Jaha?  Ja, ni kom inte !  Nä, för jag bokade ju om den igår till eftermiddagen!  Nähä, det har du inte gjort! Joho, det har jag visst det!  Jag pratade med en lätt förvirrad kvinna som bokade om oss.   VILKET telenummer ringde du då ? Var det  14095?  Japp!  Ja då har du bokat om på en annan firma!  ???????? VA????
Men jag ringde ju dig och bad dig ringa mig för ombokning,men hörde inget och ringde ett nummer som hade samma firmanamn (iallafall nästan)
PONTUS:Ja jag stod här på morgonen och det fattades fem personer och det var väl ingen ide att ringa dig då när jag kollade genom min mobil för kl var bara halv 6 då!  jo,det hade du kunnat för jag var allt vaken då du PAMELA: .Men varför har du inte ringt mig igår när jag upplyste om att jag ville boka om? Nädu ,JAG får faktiskt ett hundratal samtal om dagen och hinner inte det!??????? (varför ha telefonsvarare då?)
(Pontus):Ja men du får ju boka om på samma firma som du bokat !  Pamela:HUR lätt var de då?  när ingen svarade!    Pontus:Det är ju som om du bokar resa med Silja-line och bokar om med Lion Ferry! Dryg och tyken hade han blivit vid det laget också.  DÅ gick mamses röst upp sju nivåer och brösttonerna tog vid ....Pamela: JAG kan väl för fan inte veta ,när jag ber om att få boka om en resa med er till en annan och den personen (förvirrad kvinna) säger att det går bra och att jag är bokad där Förvirrad kvinna: .Nu har jag bokat om er till eftermiddagen!  Pamela:  OCH DU INTE ENS BRYR DIG OM ATT RINGA UPP MG TROTS MITT MEDDELADE! Självklart tror jag att det är fixat då!Pontus:   LUGNA nu ner dig ,jag ska ringa till det andra bolaget och höra hur dom kunde boka om nåt som inte ens VAR BOKAT!  
Där avslutade vi vårt samtal och jag ringde själv upp damen som bokat om mig och hon sa att hon inte förstod eller kunde begripa hur hon kunnat göra så ,och extra jobbigt blev det för henne när jag sa att vi har ju presentkort på den förstbokade turen och trodde ju vi bokat samma firma men annan tur .Pamela: SÅ VAD GÖR VI NU MED DET?   Ja det var väldigt oturligt sa hon ,MEN vi får ta dom (presentkorten) som betalning här eftersom vi gjort fel!  Förvirrad kvinna:  .MEN JAG FATTAR INTE VARFÖR JAG GJORDE SÅ!,Det Var hennes sista ord ,plus att vi var så välkommna kl tre till Falkkärs relling. Som det kan gå när inte haspen är på!!!!!!!!!  Hoppas vi kommer med idag på nån båt iallafall.

tänk om!

Jag brukar inte bli särskillt oroad över rapporter om kommande influensor,tvärtom ser jag mig nerbäddad i sängen och sköntattslippajobba-andan lägger sig som ett gött täcke över min kropp.MEN NU ÄR JAG RIKTIGT OROAD,för att det skrivs ju så mycket om att detta ungefär är jordens undergång och jag låter mig dras med eller det är svårt att inte göra det.
Jag är inte det minsta oroad för egen del ,men för mina barn,Håkansbarn och våra barnbarn och alla andra unga människor som tydligen skall bli mest drabbade.
Är det skrämmselpropaganda eller SKA vi vara RÄDDA?
Jag vet faktiskt inte .Är det nån som vet?Rapporter kommmer dagligen om nya insjuknade UNGA människor,men ändå så ska dom gamla vaccineras först, är inte det konstigt?Sen är ju riktigt små barn FÖR små för detta vaccinet! Jag vill inte att tidningar ,forskare ,läkare skall få rätt, och hoppas av hela mitt hjärta att det är typ "storm i ett vattenglas"-effekten som blivit alltför uppskriven för det FÅR inte var så illa att unga,barn och halvunga dör i en sjukdom som heter "svininfluensan" eller nån annan sjukdom heller.JAG ÄR OROAD!!!!!!!!!!!!!         DET ÄR SKÄMMANDE!!!!!!

Förövrigt så känns det gott att få vara ledig i morgon och ge sig ut på böljan blå ,om det nu inte blåser för mycket för CLIPPER att puttra ut från Varberg till Dobbers bankar ,nä naturligtvis till Fladen men Dobbers bankar låter så bra.
Husets boxerkille får ju av naturliga skäl stanna på land och hos dagiset medan vi fångar många stora fina fiskar.

Jag har alldeles glömt att berätta att jag sent om sider fick mig en" morsdagspresent" FÖRRFÖRRA fredagen när alla barnen bjöd hit sig på middag,det var förövrigt den dan pamela tog sitt allra första dopp för året,men inte det sista för det kan ha varit förra onsdagen då dom var här igen och fick lockat med mig till ÄlvasjönGOTT som tusan var det. Morsdagspresenten bestod av en klippning(kan vara så att dom tycker morsan blvit lite väl luden).TACK mina kära ungar!Ni är bäst!

VARFÖR?.

Idag har jag varit en iaktagare hela dagen lång,och om man tar sig tid att vara det så får man se massa saker som man aldrig ser annars.Ja,ja i den mån av ork mellan städningarna i alla förbenade tvättstugor som byggts på Håsten och Sörse.
Det första som fångade mina hawkeyes var mickel i egen hög räv,tassandes runt rävskafferiet på furulund......Men tji fck han så även hans ohängde son eller dotter som var utskickad på andra sidan furulunds hönshus,nono nema höna i sikte för dom rävarna .Till saken kanske hör att furulunds hönshus bara består av just höns nu efter att tuppen helt tydligt blivit Lördagsmiddag i rävlyan ......OCH VI TÄNKER ICKE BJUDA PÅ MER STEK VARKEN GÅS ELLER HÖNA ELLER TUPP!!!!!!
Nästa iaktagelse var att FASEN VAD MYCKET TURISTER DET FINNS I STAN (INGEN PARKERING I SIKTE ,nera vid hamnen bara massa vandrande slöa människor som segar sig över gatan utan en tanke på att det finns bilar).
Jag har ju haft förmånen att inte vistas i stan på länge,men idag skulle det bokas plat på Elbebåtarna för fiske på Onsdag och jag smet en stund från jobbet och skulle fixa till det ,men vad tusan gick ju knappt att komma fram nu när dom inte kan ligga på playan .
Var en sväng till Julian hade hoppats lite att pojkvaskern hade varit där så mamman får se vad hon fastnat för ,men så var det inte utan en mycket trött judas öppnade för hon hade inte sovit i natt så därför sov hon nu vid tvåtiden!!!!!Hmhm! Fick iallafall en loka och en stunds snack innan jag for mot skogen igen.
Oskar fick en halvtimmas träning i ruta,fjärr och inkallning med ställade när vi kom hem.
Sen var det dags för uppfräschning och till Martin och Johanna(Martin fyllde 31 år) vi fick tacopaj,sallad och vin till det sen en kaffe ,tårta och wiskey.

Det finns saker som fastnar i mitt hjärta och som gör så ont ....Det jag främst tänker på är den stackars lille 11-månaders kille som blev överkörd av sin pappa och dog i går .Jag önskar att ni orkar leva vidare stackars människor det gör så ont fast att jag inte känner er så mår jag dåligt för er skull.
samma är det med dom stackars överlevande till pappan och barnet som drunknade i norge .VARFÖR SKA MÄNNISKOR BEHÖVA GÅ IGENOM SÅNT?HUR ORKAR DOM LEVA VIDARE?
Frågor som egentligen ingen kan svara på ,men ändå så verkliga för dom som drabbas.
VAR RÄDDA OM ER OCH VARA

sometime people is just boring and grey.......

Japp,då var detta års Weels&wings slut då,och inte fick vi se så mycket av det fast kvällen var bokad för gamla raggartakters återupplivande.
vi jag ,håkan ,ingrid och magnus och så magnus kompis benny som ägde bilen vi skulle cruisa med en chevakombi vit och vacker,samlades här på furulund vid sjutiden.
Grillen fixade karreskivor och till det lite kantarellsås och kryddpotatis och sallad ,vin ,vatten och öl fick upp stämmningen hyfsat bra .julia anände lagom till maten också ,hon var utsedd till kunglig hundvakt på Furulund.

Man kan väl  sammanfatta cruisingen till eller från sparbankshallen till shellmacken ,sen liten promenad till rosenfredsskolan och tillbaks till shellmacken.
Sen var vi hemma igen .Håkan försvann mellan grinden och huset nån gång vid midnatt,julia och undertecknad gick ut på sök efter honom och det var lätt att få upp ett spår. Ett snarkspår!  Ljudliga snarkningar hördes så fort vi stack ut huvudet.......bakom huset till hälften på altanen till hälften i grust sov lilla gubben den oskyldiges sömn ...På rygg med vidöppen mun som snakningarna som kom från honom och hördes vida omkring.Typ det var väl det enda som hördes i sommarnatten.

Jag hade roligt och det var trevligt att få festa ihop med ingrid och magnus .Tack magnus för att du chaffade och ingrid för många glad skratt.Även Julia ska ha stora tacket för hundvakten.

längsta sovmorgonen i mannaminne blev det idag ,sov tll halv ett ,åt frukot halv två klockan halvfyra kom bien och frida och tryffelhunden ozzy och fikade ,sen gick vi en runda alla fyra och nu är sommarens kortaste dag snart slut igen.
Imorgon ska vi till martin som fyller,tisdag tänkte jag föreslå karin att komma istället för torsdag då jag har dubbelbokat igen!!!   Surströmming ska ätas hos ingrid och då hade jag bokat med karin om träning ,jag är så snurrig ibland. Onsdag ska vi ut på böljan blå   .....Fladenfiske med håkan roughert,madde och julia.DET ska bli så jäkla kul..................

Jag borde kanske inte skriva så här........Men jag träffade nog historiens tråkigaste person igår......Kunde inte låta bli....


MIN MIFFOFAMILJ !Jag älskar er....

Tira som trivs bäst i gamlamormors julklappsklänning(även om det är en vintervariant).Födelsedagsbarnet med mamma Sofie(nej,hon har INTE fått persiljan i present)Hela familjen Gemrud/Dahlin samlade med Orren i mitten.(han skulle inte få vara med för Sofie,för han tillhörde inte deras familj,MEN han hör dock till min Deffinitivt!) Miffon tre(3) styck miffon i rad! Kan det vara "SIMON says" på displayen?Dom tre döttrarna till Mamsebamse! Vilka underverk jag åstadkommit i min dag!Sådär ser det ut när alla ska skita på furulund! Det blir stopp!!Oskar och Elsa snackar om nått viktigt!

Alla fyller år idag.....

Igår tog jag ett beslut som jag sen kännde mig riktigt nöjd med.
Det var ju dags för utställning i Tvååker och Big O skulle ställas av sin egen matte ,det vill säga undertecknad.
iförberedleserna inför utställning med den killen så ingår ALLTID en viss del av oro,oro för om han ska låta sin dova stämma höras i kontakt mid domaren.Men eftersom jag betalt en ansenligt stor anmälningsagift så åkte jag dit och satte mig vid ringside vid åtta-tiden på morgonen för att få Big O lite blas'e och "kaske" mer avslappnat inställd till utställningen.
Vid min sida dök Malin med Teamwork Savanna upp och vi började diskutera hur jag skulle göra eller det var mer jag som diskuterade med mig själv om hur domartanten kunde vara.Om hon var alltför intresserad av att lyfta och studera Oskar i munnen eller inte alls.
Jag såg redan på första hunden hon dömde att detta blir ICKE bra!
Så jag strök killen eller rättare Malin gick och sa till att vi inte kommer att delta .Någon anledning behöver man ju inte uppge men anledningen var att han var behandlad med medicin  för sitt ormbett och INTE FÅR visas då.
Tack Malin för att du upplyste mig om detta som jag inte haft en tanke på själv.Men det var skönt att inte visa honom då domartanten var en terrierdomare och var vansinnigt närgången mot huvud,hals och läppar på dom hundar som befanns sig inne  för bedömning.Vi hade det skönt avslappnat vid sidan av tillsammans med Agneta och lilla söta Elsa som kom och sällskapade oss.
Förövrigt så får jag dessutom tillbaks pengarna jag betalt anmälningsavgiften med när jag skickar in vererinärkvittot från ormbettet.Jag är glad att jag strök för även om han varit med så var iallafall inte denna domare så glad i den typ av boxer som jag har och tycker bäst om utan hennes vinnare blev dom som var av den Engelska modellen lite lättare typ, men så är det ju ,det är domarens personliga tycke som avspeglar sig i hur resultatet blr oavsett vad alla andra tycker.

Efter att vi vimlat omkring och tittat på folk och fä så åkte vi hem hit ochgick en liten runda med hundarna och pallade bigaråer på mysten och fikade i trädgården med vovvarna vid vår sida.
Jag stack iväg till Meja som fyllde 6 år och lämnade paketen till henne ,vi ska dit i morgon kväll och äta en bit mat och kaljsa med dom andra ,men det är ju kuligare att få paket när man fyller så därför fick hon besök av sin älskade mormor i går eftermiddag.Hade köpt två toppar ,en kjol,en sjal ,ett halsband och så den obligatorika femhundrakronan i sverigefonden(ska bli ett körkort en vacker dag).Tira fick en hangaroudpaket.....klänning med halsband till.
Det var en mycket stolt födelsedags-flicka som visade upp sin cykel hon fått av mams och papsen.HON ÄR JU STOR NU ;ska börja skolan till hösten lilla Meja-trollet.Här hade det passat med fotona jag tog igår på henne ,men efter mycket letande och jag var helt säjker på att kameran var här hemma hos mig till jag slog det niosiffriga telefonnummret till Gemrudska familjen idag och fick bekräftat Håkans misstanke om att jag glömt den där.Så foton kommer senare i veckan kanske.
Efter att Håkan slutat jobbet så åkte vi till Elma som fyllde två år ,där fick vi jordgubbar,glass och grädde bullar och kaffe.Lilla söta Elma fick en klänning och tajts och samma femhundra fondpeng.melvin fick också sitt hangaroundpaket,som innehöll cowboypistol,hölster och hatt.
Efter dom besöken så åktes det hem till Furulundska huset och grillades och dracks lite öl och vin.
En riktigt skön dag blev det av den 11 dagen i månaden Juli år 2009.


det kunde gått illa....

Denna bild får illustrera vad vi håller på med just nu och tränar.Just det han ska INTE sitta i rutan,men det gör han normalt inte heller bara när han blir tillagd att göra så,eller?
söt är han ivarjefall.
Jupp han är friskskriven igen och jag är lättad in i hjärtat att inte ormfan har gett honom någr men för livet.......
Idag efter jobbet åkte jag mig till gallerian för att inhandla presenter till våra barnbarn som fyller samma dag MEJA (6 år) och ELMA (2 år) på Lördag. Jag körde upp bakom gallerian och snokade efter parkeringsplats det stod en svart SAAB-kombi och väntade på lucka och han backade in på en plats ,ingen pålats åt mig utan jag vände borta vid grisarna dom satt upp så det inte ska gå att köra runt heller.När jag vänt såg jag en gul vilvo backa ut och köra och kvickt som vesslan befann jag och min bil oss blixtsnabbt i luckan som blivit,GÖTT !Men då börjar den svarta SAABen blinka med ljuset och körde upp kloss bakom mig (trodde faktiskt att han skulle köra på mig)Han (för det var en man ) slängde sig ur bilen som nu blockerade hela vägen och rusade fram till mig och slet upp dörren och sa :-DET DÄR ÄR MIN PARKERINGSPLATS! ????????????VA??????Fatta noll!!!! PAMELA(P) svarar,  DIN?????SAABGUBBEN(SG)säger, --ja ,jag stod och väntade på den(P).-- JAHA,Men du har ju en ! (SG)----   Men jag har bara backat till den för att han skulle  komma ut så jag kan ta den här  istället.(P)---Nej du ,den här är min nu.....Jag kunde ju faktiskt inte veta vad du planerade i en bil på andra sidan gatan.(SG)-----Det är ju såna som du som gör så det blir så mycket bråk i trafiken!   (P)????????VA???  (SG)---Ja det är det ju!  (P) ---Nädu ,om du lyssnar på vad du säger själv så kanske du förstår att det kan vara tvärtom, såna som blir så förbannade för att folk inte är tankeläsare eller ens synska i trafiken att det är dom som tgör den största faran..Nu hade det börjat tuta på SAAB-ägaren som alltjämt stod parkerad MITT i gatan och blockerade den helt .Jag gled ur forden och med ett litet skratt i ögonvrån så spatsrerade jag rakryggad därifrån medan folk började skälla runt om på den argaste SAAB-ägaren i stan.Det sista jag hörde var ..JÄVLA KÄRRINGJÄVEL...................Ha,ahahah SKÖNT med sansade män eller hur?
Ta det lugnt i trafiken ...............
Åh så är jag så lättad och glad för en sak som har kännts alldeles tung ,grå och tråkig och som jag egentligen inte förstod hur det kunde bli så.Men nu är det utrett och DET KÄNNS SÅ BRA.....

Regnbågslandet.

Jag fick ett så tråkigt besked via mejlen i förrgår,jag blir riktigt och uppriktigt lessen för Mildreds skull.     KOLA ,Oskars mamma hade mycket tragiskt inte gått att rädda från en från början rutinmässig operation av en juvertumör som visad sig vara cancer i stora delar av kroppen och lilla kloka ,snälla,duktiga underbara KOLA fick se sig besegrad av den jävla sjukdomen.
Kola blev inte ens sex år gammal ,men hon har ändå hunnit att uträtta så mycket ihop med sin matte.
Kola är mamma/mormor/farmor till många fina goa,duktiga boxerhundar som funnit många goa ägare runt om i landet och genom dessa hundar lever Kola vidare och jag som ägare till en sån underbar hund skall åtminstonde försöka att få Oskar att göra sin mamma stolt där uppe i hundhimlen där man får sova på mjuka soffor,äta köttbullar och ben hela dagarna ,leka med alla andra boxerhundar som lämnat sina lessna mattar och hussar kvar här på jorden ännu en tid.Jag är säker på att när vackra Kola tassade över regnbågsbron stod ALLA boxrar som finns där och välkomnade henne med glada skall och mycket kärlek. 

om ingenting alls......

Klibbigt,svettigt och allmänt äckligt väder om jag får tycka nåt!
Nä,nu vill jag verkligen ha regn.....döm mig inte för det,men jag vill verkligen ha lite "dåligt" väder!
Framförallt vill mina grönsaker och blommor ha regn i fina strilande strålar.Det ser ut som öken i grönsakslandet och att vattna är liksom inte ens med på kartan ,för våran brunn är ett riktigt lågvattenmärke,det enda som just nu får vatten i slang är mina tomater och min alldeles tokväxande gurkplanta.
ALLA andra små gulliga växter får klara sig med nattdaggen som ju ändå är lite fukt.
Måndagens arbete är gjort och här snackar vi svettigt värre ,men till sist så var allt klart och hemresan ställdes med mellanlandning på hundpanget där lilla gubben hämtades upp.
Tänkte börja träna i liten skala idag ,för Big O verkar helt OK nu,jag har lagt ner planerna på ett tredje förstapris i ettan och kör för fullt för att kanske klara ett andra pris i tvåan,det skulle isåfall vara ett gott steg på vägen.
Jag har anmält oss till tvåan på boxer-SM och det vore ju kul(riktigt jäkla kul faktiskt) om vi kunde klara det med äran i behåll.
Jag ,Therese och Trippan ska nog om jag förstått mejlet från boxerklubben rätt vara spårmottagare på SM.et och det blir nog bra.Ska dessutom ställa Big O i öppen klass(KRISTINA ! HJÄLP!!!) .
När min käre goe åkan kommer hem idag så kommer jag att tjata på att han ska klippa gräset för nu när det blivit lite långt så syns inte det om det är nån ormjävel där och det kan jag inte förlika mig med alls .Det har blivit jättejobbigt att vara "pamela ormräddast" efter det där med Oskar,jag tycker mig ana ,se känna ormar överallt nu.FASEN MED!!!   Vill ju vara i den tron att det INTE finns sånt här!!!!!
På Lördag ska ju Oskar också ställas ut kom jag på just nu.SPÄNNANDE värre!!!
Så har jag då skrivit om egentligen inget alls men det var vad som har hänt i dag i verkligheten och i mitt huvud......

Bättre en fågel i handen än tio i skogen.....

ORDNINGEN återställd på Furulund!
Oskar är HEMMA igen och Jag bevakar honom som om han vore en kronjuvel,vilket han är för mig.
Är så satans rädd att det ska hända igen och min ORMFOBI har vekligen fått "vatten på näsan",Det ÄR jättejobbigt att bara gå runt i trädgården nu,tycker mig ana ormar överallt.Och stackars oskar s värld har förminskats avsevärt efter denna händelsen.Innan låg han ju ute hela dagarna för att han ville det och då helst under körsbärsträdet,men nu MÅSTE han följa med mig in varje gång jag går in.Det medför ju iockförsig en extra godbit varje gång för honom,men så trist ändå.
Sen är det ju ruggigt varmt hela tiden också ,det gör ju inte saken bättre för då trivs ju varenda ormjävlul extra bra uppe i marknivå.
FINNS det nån "hata ormarklubb?"Isåfall är jag en given hedersmedlem.
Nog om detta.
Igår när jag och Oskar gick ut på trappan så lät han lite pipig och stod och glodde ner på mattan framför dörren med stirrande blick och framflyttade öron.Naturligtvis reste sig håret i nacken av naturliga själ,jag fick titta extra noga för föremålet som väckt Oskars omedelbara intresse var väldigt litet och väldigt grått........En pytteliten Sädesärleunge satt hopkurad och blind med näbbet vidöppet framför Oskar som bara försiktigt nosade på den lille.Uppe över våra huvuden flaxade och kvittrade mamma och pappa sädesärla förtvivlat .Jag tog lill -ärlan och la den på trädgårdsbordet i en skål och gick in igen lätt lessen för den lille ungen som jag tyckte inte hade så stor chans att överleva.Men mamma och pappa Ärla började mata ungen i skålen och höll på så till Håkan kom hem ,sen kom Fam Gemrud med barn och Fam Maddah och Nisse för att äta här ,Det var mycke stoj men ärlorna matade på.Håkan ,Nisse ch Roland arbetade aktivt för att vi skulle kunna hitta/lägga tillbaks baby Ärla i sitt bo.Bot lokaliserades till taknocken över datarummet/gästrummet och när takpannorna blev svala fram på kvällen så lade dom tillbaka baby ärla i bot.Utanför låg det en död syster eller bror .Sen spanades det febrilt för att se om mamma/pappa skulle hitta sin baby igen,Dom trodde fortfarande att babyn befann sig på bordet och var väldigt upprörda när dom inte hittade den ,Tillsist så kröp iallafall dom in under den takpanna som babyn återförts till och frid och fröjd la sig över Furulundsärlornas hem.Idag har jag bara kunnat konstatra att dom fortfarande flyger in där med mat i munnen och kommer tomnäbbade ut igen.Hoppas det går bra för lilla Furlundärlan ,det känns iallafall som att vi inget mer kan göra än att hoppas på att äventyret slutar lyckligt för Baby ärlan.

ÄR HEMMA FRÅN JOBBET IDAG!

Idag gick det inte att åka till jobbet och min gulliga,gulliga Gittanchef hade full förståelse för att jag inte orkade samla ihop min kropp och själ efter en lång natts oroliga tankar med därtill ont i mage och huvud.
JAG ÄR SÅ OROLIG FÖR OSKARGUBBEN!
JA,jag vet att han kan inte få bättre vård än där han är........Men tänk om han blir ännu dåligare och dom inte är där just då?
Ja jag vet att jag är KYCKLINGMAMMAN nummer 1!
Huset är så TOMT,det känns konstigt att inte höra tassarna och fnysningarna och snarkningarna.
Inatt var det extra påtagligt,han brukar ju ligga kloss med mina ben och inatt fanns hur mycket plats som helst för benen och hela kroppen,Jag vill inte ha så mycket plats!
Undrar om han längtar lika mycket efter mig?Undrar om han morrar på veterinären?Undrar om han har ont?Undrar om han undrar var han är?
Det ÄR JÄTTEMÅNGA timmar tills dom ska ringa mig,vilket ska bli vid middagstid.Hade kanske varit bättre att kunna jobba,MEN jag är säkert ingen bra arbetskraft idag har alldeles för ont och är alldeles för orolig.

Tacksam är jag för att dom personer som guidade mig och Oskar till BLÅ STJÄRNAN.....
Körde naturligtvis fel,fastänn Harry gav mig en färsk vägbeskrivning över telefonen på väg upp igår,det är INTE lätt att hitta dit.
Hamnade ute i Torslanda,med en hund som andades allt konstigare,fattade att detta inte var vägen dit,ringde BS men inget svar bara upplysning om att det var bara att ringa på akutdörren så öppnar dom(men man måste ju först hitta dit),så in på ett bostadsområde rattade in på en parkering och fick syn på tre människor på väg in i en bil.Stannade hoppade ur bilen och frågade om dom visste var djursjukhuset låg.-Nä,nä det ligga inta har,do haar kommat feeel! Ja det visste jag!-men var ligger det!  En söt liten utländsk kvinna övertalade sin motsträvigare part att köra före mig till  Blå Stjärnan. Asch,nä det gör jag inte sa lilla farbrorn,medans jag stod där och såg bara lessen ut antar jag för lilla söta tanten sa bara helt kallt .-Hoppa in i bilen och kör.Och han löd.Jag hade aldrig hittat ,inte den vägen iallafall som dom rattade mig.MEN rätt som det var så var vi framme på parkeringen och lilla tanten och motsträvige herrn hoppade ur bilen samtidigt som mig .Jag gav dom bägge en stoor varm tacksamhetskram och ta mig tusan tinade inte lillfarbrorn upp såpass att han log och kramade tillbaka .TACK SNÄLLA NI!
Nu känner jag mig en aning skärrad över att det kan finnas ormjävlar här på våran tomt!
Jag som har sån ORMSKRÄCK! HUR ska jag komma över detta?
Håkan letade i komposten och i rishögen på baksidan igårkväll,utan resultat.Nu ska det ormsäkras och inköpas ormvibratorer(det finns).MEN VAR? GOOGLA blir min uppgift idag,för nåt måste jag göra om jag inte ska oroa ihjäl mig under förmiddagens gång.
LILLA MAMMAS GUBBEGRABB,BLI FRISK OCH SOM VANLIGT IGEN .

lyxa till det.

Kejsarkrabbans ben ÄR synnerligen DYRA.Kan jag konstatera nu.
Efter jobbet går(satan så svettigt) så infann sig ett sug efter fisk ,så rattningen gick till Fiskeexporten nere i hamnen ,som så lägligt är granne med bästaste Kustbageriet.
Stampade in i en kyligt skönt underbart fisksortiment-doftande butik.Gott om sommargäster som tagit över stan särskilt "ullharar"fanns därinne.men mig stör dom inte alls ,bara dom inte blir alltför påträngande OCH uppför sig så kan dom väl få finnas här.
Långt om länge var det min tur ,och nu hade jag blivit så där velig som jag kan bli om jag får välja FÖR länge.
Fisk ville jag absout ha till middag ,men vilken?
Håkan har såna underliga fisk-matvanor! Det FÅR INTE vara ben i dom?
Dom får inte smaka DY?
Platta fiskar är inte gott?
Jamen vad väljer jag då?
Jo,hade tänkt mig makrill inkokt med pot och kall sås:SÅ jäkla gott!! MEN MÅNGA ALLTFÖR MÅNGA BEN I DEN FISKEN.
Har länge spanat på jättelika krabbklor,typ 40 cm långa . Och nu skulle jag kunnat tänka mig det som en liten förrätt en vanlig Tisdag ihopa med vitlöksmajonäs och hovmästarsås + en god seg brödbit från nämnda Kustbageri.......
Alltså sa jag till den väldigt söta trevliga killen bakom disken att ---Ge mig ett par krabb-ben (2) st.
DET var ungefär när killen la dom på vågen  och jag fick se vad dom kostade som mina fiskmiddagsplaner gick upp i rök.
ETTHUNDRANITTIOTREKRONOR OCH SJUTTONÖRE!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!     FÖR TVÅ BEN?

 Jag kunde faktiskt inte med att säga att,--- då får det nog vara med dom idag,jag fann mig inte alls. I mitt huvud så var väl det åsatta värdet ca: 50-60 kronor.
(och det hade varit väl dyrt det med,FÖR TVÅ BEN)

Innan benköpet hade jag i varjefall fått inslaget tre spättor som jag och barnen ska ha (håkan tycker inte om dysmakande fiskar, Löjligt!  Det är ju godaste fisken med smält smör och citron)
.
ALLTSÅ GICK JAG DÄRIFRÅN BETYDLIGT FATTIGARE ÄN JAG KOM DIT ,OCH INTE BLEV DET NÅN FISK MIDDAG HELLER .
MIDDAGEN IGÅR BESTOD AV KÖTTGRYTA,POTATIS OCH DÄRTILL .......FÖRRÄTT    MED KRABB-BEN ,SÅS OCH BRÖD.
MEN god var den som tur var. Julia fick stifta bekantskap med dom långa benen och både hon och jag och Håkan tyckte faktiskt att dom var så goda att dom var nog ändå värda priset.

RSS 2.0